Анонс на 35-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 35-ти кръг от Серия А

Болоня - Фиорентина
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 26.04.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Давиде Маса

Добрата форма на Сасуоло напоследък повлече Болоня в битката за оцеляване. Тези два отбора са с еднакви точки в битка за излизане от тройката на дъното.

Фиорентина загуби от Рома в последния кръг, но виолетовите търсят подобрение преди важния финал в Копа Италия. В състава обаче има доста проблеми. Тук са наказани Мануел Паскуал и Алесандро Матри, докато Фернандес, Ребич и Гомес са контузени, а Джузепе Роси е под въпрос.

Болоня ще е по-мотивираният отбор от двата, но Фиорентина е сериозно предизвикателство по пътя към спасението. Донякъде успокоение  за домакините може да е това, че Сасуоло играе с Ювентус в кръга. 

Гостите ще опитат да задържат топката, лишавайки своя опонент от много възможности за атаки. Болоня би била доволна на точка, но феновете ще искат само победа в такъв важен момент.

Прогноза: Болоня - Фиорентина 1:1

 

Верона - Катаня
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 27.04.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Кармине Русо

Верона спечели 3 от последните си 4 мача, като така тима отново се върна сред претендентите за европейските места. 

Победата на Катания над Сампдория може би даде на тима доза надежда за последните кръгове, но тима е на 5 точки от спасението и вече може да е късно.

Двата тима имат своите проблеми преди срещата, що се отнася до съставите. Гостите изглежда не са се предали в битката за спасението си, но това може да се промени след пътуването в този кръг. Верона е далеч по-добрия отбор и има мотивацията да завърши силно. Само чудо може да помогне на Катания.

Прогноза: Верона - Катания 2:0

 

Сампдория - Киево
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 27.04.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Сампдория загуби последните си 3 мача и взе само точка в последните 4 кръга. Целта на този отбор би трябвало да е поне завършек над кръвния враг Дженоа, който е на 2 точки под мястото на тима в таблицата. Сезонът за домакините в този сблъсък далеч не е приключил.

Киево загуби у дома от Сасуоло, а това може би бе пропиляване на най-добрата възможност за отдалечаване от опасната зона на дъното. Сега съставът се изправя срещу далеч по-силен опонент, но отново ще трябва да покаже характер, ако иска да запази статута си в Серия А.

Сампдория разочарова много напоследък, но въпреки това напрежението над тима е по-малко от това над опонента тук. Синиша Михайлович показа гнева си след лошите представяния, но ще трябва да покаже тактически умения тук, за да постигне успех.

Прогноза: Сампдория - Киево 2:1

 

Ливорно - Лацио
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 27.04.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Де Марко

Ливорно се изправи срещу Интер, Милан и Ювентус в последните си 4 мача, но най-разочароваща бе загубата от Киево, която може би реши съдбата на клуба. 

Лацио претърпя разочарование в пътя към Европа, и сега Милан изглежда най-сериозния опонент на Парма за Топ 6. Този отбор има много проблеми. Тук не само липсват контузените Едерсон, Диас, Конко и Клозе, а наказани са Новарети и Раду.

Двата тима и агидките никога не са се харесвали по политически причини, така че интензивността в срещата ще е на ниво. Със сигурност ще видим повече огън тук, отколкото в която и да е среща в битката за оцеляване или Европа. Лацио трябва да се възползва от срещите на Милан с Рома и Интер в следващите кръгове. Загубени точки в това гостуване ще са пропилян шанс.

Прогноза: Ливорно - Лацио 0:0

 

Каляри - Парма
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 27.04.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

С 8 точки пред отборите на дъното, и със Сасуоло срещу Ювентус, Милан и Фиорентина, Каляри би трябвало да се чувства спокоен за спасението си този сезон. 

Парма не показа добра форма в последните си мачове срещу тежки опоненти, но нямаше и късмет срещу Интер. Все пак тима може да успее да се класира в европейските позиции в крайна сметка.

Гостите ще са по-мотивирани за максимума от точките тук, докато Каляри показва непостоянна форма у дома този сезон. Последните 6 мача бяха поделени поравно на загуби и победи. Ако отново домакините покажат разконцентрираност, Роберто Донадони трябва да е готов да се възползва.

Прогноза: Каляри - Парма 1:2

 

Торино - Удинезе
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 27.04.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери

3 поредни победи и равен срещу Лацио придвижи Торино на 2 точки от Парма и Милан, които се борят за европейска квалификация. 

Удинезе спечели само точка от последните си срещи с Фиорентина, Ювентус и Наполи. Формата на Торино показва, че тази среща изобщо няма да е по-лека от миналите. Гостите страдат и от доста проблеми. Баша, Паскуале, Масиело, Фарнеруд и Родригес са контузени, а Жиле е наказан.

Феновете на Торо мечтаят да се завърнат в Европа след 20 години отсъствие, така че привържениците със сигурност ще покажат емоциите си тук. Удинезе е на безопасно разстояние от дъното, но иска да завърши силно.

Прогноза: Торино - Удинезе 2:1

 

Аталанта - Дженоа
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 27.04.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Себастиано Перуцо

Аталанта влоши формата си напоследък и допусна три поредни загуби - две домакински срещу Сасуоло и Хелас Верона и едно при гостуването на Рома - но подобно нещо се очакваше от бергамци, които в края на март си осигуриха участие в елита за следващия сезон.

Четири кръга преди края Дженоа е на точка от това да реши главната си задача през настоящата кампания. Това може да се случи в този мач, а още по-реалистично изглежда, че ще стане през следващата седмица, когато „грифоните" приемат аутсайдера Болоня. Иначе, генуезци се намират в серия от четири поредни загуби и общо шест от последните си осем двубоя.

Отсъстващи: Ливая, Касола, Кармона, Йепес; Центърион, Матусалем, Калайо, Куцка.

Определено може да кажем, че Аталанта доиграва сезона, така че главната задача на Колантуоно е как да мобилизира играчите си, а напълно е възможно специалистът да се подготвя за следващия сезон, пускайки в игра някои от футболистите, които по-малко използваше през сегашната кампания. От друга страна Дженоа може да реши да хвърли всичките си усилия в постигането на по-реалистична цел - как да победи Болоня. Напълно е възможно да станем свидетели на скучно равенство, но също така е напълно вероятно домакините да победят.

Прогноза за: Аталанта - Дженоа 1:0

 

Сасуоло - Ювентус
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 28.04.2014г.
Час: 21:45

Съдия: Антонио Дамато

В понеделник вечер Сасуоло можеше да стане ням свидетел на спечелването на Скудетото от страна на Ювентус, но Рома победи Милан с 2:0, което означава, че чисто теоретично битката за титлата остава отворена. „Неровердите" със своите 28 точки продължават да решават своята задача, която е максимално проста - запазване на мястото в италианския елит. Колкото Сасуело има и 18-я Болоня, Ливорно с неговите 25 пункта също е много близо, както впрочем и 16-ят Киево, който е с 30 точки. Иначе в този мач „неровердите" влизат в добра форма - с две победи и равенство в последните си три мача.

Играчите на Ювентус от своя страна ще излязат на терена на „Чита дел Триколоре" с отпочинали мускули от тежкия двубой срещу Бенфика в Лига Европа в средата на миналата седмица, но и с мисълта за предстоящия реванш с португалците в четвъртък. Поради тази причина не е много ясно, първо, с какво настроение ще бъдат футболистите на Антонио Конте и второ, на какъв състав ще заложи специалистът.

Ачерби, Манфреди и Бианко са контузени от домакините, а Берарди, Мисироли и Биндини са наказани - това може да се окаже фатално за колектива на Ди Франческо! За Ювентус със сигурност няма да играят Артуро Видал и Андреа Бардзали, които се възстановиха от травмите си, но вероятно ще бъдат използвани в четвъртък.

На друг етап от сезона щяхме да твърди, че Ювентус няма да има проблеми в този мач. Сега обаче не може да бъдем сигурни в това нещо, след като е повече от ясно, че домакините ще се бият до последния си патрон с „бианконерите". Въпреки това, как ви звучи равенство 0:0 между два тима с огромна разлика в класите? А и кадровите проблеми при Сасуоло може би накланят везните към „бианконерите".

Прогноза за: Сасуоло - Ювентус 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193