Сампдория - Интер: Нерадзурите ще прекъснат лошата серия


Н. Гавазов

Сампдория - Интер: Нерадзурите ще прекъснат лошата серия

Сампдория - Интер
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 13.04.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери


Сампдория посреща Интер с актив от 41 точки и 12-то място в класирането, което означава, че "моряците" изпълниха задачите си по оставането си в елита. Не може да има никакви съмнения в качествата на Синиша Михайлович, който е известен и като треньор-диктатор с желязна воля, но поне засега в Сампдория няма играчи, които да са недоволни от неговата философия. Сръбският специалист пое тима в зоната на изпадащите и успя да го изведе в средата на таблицата за класиране, а е напълно възможно генуезци да завършат сезона и сред първите десет отбора в Серия А.

Проблемите в миланския Интер си остават. Отборът на Валтер Мадзари все така неуверено се представя в италианския шампионат. "Нерадзурите" постигнаха три равенства в мачовете си с Удинезе, Ливорно и Болоня, а преди това загубиха домакинството си на Аталанта. Девет загубени точки в четири мача - това показва, че миланци изпитват проблеми дори в тези срещи, в които специалистите отрано им отдават предпочитания. Изобщо не бива да се пренебрегва вероятността Интер да остане без участие в евротурнирите - в момента колективът на Мадзари е пети в класирането, на пет точки след Фиорентина и с еднакъв актив с Парма, а отзад, само на два пункта се намира и Лацио. Очевидно е, че Ерик Тохир ще подсили отбора по всички направления, не е изключено и по отношение на треньорския корпус.

За Сампдория няма да играе Маноло Габиадини, който има проблеми с рамото и ще трябва да си почине известно време, вместо него ще играе Джанлука Сансоне.

Жуан е аут до края на сезона заради контузия на коляното, което означава, че Валтер Самуел ще заеме мястото му в центъра на защитата. Вероятно атаката ще се води от Родриго Паласио и Мауро Икарди.

В девет последни домакинства срещу Интер футболистите на Сампдория имат само една победа. Но за генуезци говори и друга статистика: в десет последни срещи от Серия А Сампдория допусна само едно поражение. Интер от своя страна има 14 равенства от началото на сезона, което е рекорден показател за сегашната кампания в Серия А.

Ясно е, че мачът ще бъде равностоен, още повече, че домакините ще са необременени от задължителното печелене на точки. Нещата при Интер са още по-прости: ако "нерадзурите" не победят, те ще загубят шансове да играят в евротурнирите, което предполага, че гостите ще са по-мотивираният отбор. Миналата година миланци победиха тук с 2:0, напълно е възможно хората на Мадзари отново да постигнат успех.

Прогноза за: Сампдория - Интер 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Сампдория:

16 март Аталанта - Сампдория 3:0 (Серия А)
23 март Сампдория - Верона 5:0 (Серия А)
26 март Сасуоло - Сампдория 1:2 (Серия А)
30 март Сампдория - Фиорентина 0:0 (Серия А)
06 април Лацио - Сампдория 2:0 (Серия А)

Интер:

15 март Верона - Интер 0:2 (Серия А)
23 март Интер - Аталанта 1:2 (Серия А)
27 март Интер - Удинезе 0:0 (Серия А)
31 март Ливорно - Интер 2:2 (Серия А)
05 април Интер - Болоня 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Сампдория - Интер

136 срещи
22 победи за Сампдория
41 равенства
73 победи за Интер
Голова Разлика: 248:126 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215