Анонс на 33-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 33-ти кръг от Серия А

Сасуоло - Каляри
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 12.04.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Кармине Русо

Сасуоло победи неочаквано Аталанта в последния кръг, и така успя да отвори разстояние от 4 точки с отбора на дъното - Катания. 

Като проследим настоящата форма на отборите от дъното, и въпреки че поредните загуби да изпратиха Каляри близо до опасността, но над нея, те не трябва да си позволяват провал срещу директен опонент. 

Домакините ще искат да надградят над добрия си резултат срещу един от отборите във форма в лигата. Формата на Каляри като гост е печално известна и това е още един факт в полза на Сасуоло. Дали до края ще има време за поредица добри резултати?

Прогноза: Сасуоло - Каляри 2:1

 

Рома - Аталанта
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 12.04.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Гуида

Рома се намира на поредица от 6 срещи само победи. Този тим не се примирява с това да застигне Ювентус на върха, поне докато това е математически възможно. 

Аталанта се намираше на изключителен поход от срещи, но всичко бе захвърлено срещу Сасуоло по неочакван начин. Сега може да се окаже, че европейските места са твърде далеч за този отбор.

Пянич, Флоренци и Дестро са наказани за домакините и това може да се окаже проблемно. Последният получи наказанието си след като се видяха записите, в които той удря Даниеле Астори с юмрук. Руди Гарсия не може да разчита и на контузените Балцарети, Бенатиа и Строотман.

За гостите Макси Моралес приближава нужните фитнес нива, но все пак се очаква Джузепе Да Лука да играе. Кристиано Дел Гросо е наказан, така че ще видим и Давиде Бривио.

Джалоросите имат доста проблеми в състава, и ще трябва да подходят по различен начин в мача. Аталанта се доказа като силен отбор напоследък, и макар да показаха нервност напоследък, сега би трябвало да играят без напрежение до края. Рома остава фаворит, но гостите няма да са лесно препятствие.

Прогноза: Рома - Аталанта 2:1

 

Болоня - Парма
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 13.04.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Даниеле Довери

Лошата форма на Болоня като гост бе прекратена миналата седмица с ценна точка на "Сан Сиро", и всъщност този отбор бе толкова близо и до трите точки. 

След като загуби 3 мача поред, Парма изглежда бе загубила мотивацията си за силен завършек на сезона. Точно след това обаче дойде тази минимална победа над Наполи в миналия кръг.

Това регионално дерби среща два отбора с различни цели понастоящем. И от двата клуба не искат загуба на точки, но Парма като че ли има по-малко да губи. Именно този тим обаче е в по-добра форма и има класата на своя страна. Болоня е труден опонент, макар най-често да се задържа току над опасната зона. 

Прогноза: Болоня - Парма 1:2

 

Ливорно - Киево
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 13.04.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Ливорно не игра лошо срещу Ювентус в Торино, но класата в тима на домакините бе явно прекалена за усилията на гостите и Антонио Конте се справи с предизвикателството. 

Докато се очакваше Киево да загуби в Милано, загубата в дербито бе тежък ъдар за тима, след като Хелас Верона имаше единствено целта да докара своя опонент по-близо до дъното. 

В тези два тима почти няма никакви проблеми. Само Лучи и Мбайе са контузени за домакините. Ливорно може да се възползва от домашната подкрепа, за да се прицели в победата. Завръщането на Паулиньо може да е нужния бонус за победата.

Прогноза: Ливорно - Киево  1:0

 

Верона - Фиорентина
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 13.04.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

Хелас Верона успя да спечели дербито в миналия кръг, и така отмъсти за загубата от Киево в първата половина от кампанията. Този отбор е на 4 точки от европейските места, макар че ще се задоволи и с финиширане в средата на таблицата.

Фиорентина вече си подсигури място в Лига Европа догодина, а изглежда отбора е твърде далеч от Наполи, за да има реална цел. 

И двата отбора ще искат победата, но мотивацията е в полза на домакините. Очаква се ротация за свежест и от двете страни, но именно така ще се получат и някои грешки пред двете наказателни полета, които могат да ни донесат повече голове.

Прогноза: Верона - Фиорентина  3:2

 

Торино - Дженоа
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 13.04.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Маурицио Мариани

С двете си поредни победи Торино показа желание да се намери сред европейските места. 

Дженоа се намира твърде далеч от тази цел, която също бе реална за кратко, но освен това този тим е на точка от психологическата граница 40 пункта, която на практика подсигурява участие в следващия сезон.

Двата тима показаха много качествен футбол тази година, макар че си налагат ограничения по собствено усмотрение. Все пак очакванията са за отворен двубой с красив футбол. Потенциално можем да видим битка между Имобиле и Джилардино в двата тима за място в състава на Италия за Световната купа.

Прогноза: Торино - Дженоа 2:2

 

Наполи - Лацио
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 13.04.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

На 12 точки от Рома и 8 пред Фиорентина, сезонът на Наполи вече е приключен, ако не беше участието в Копа Италия. 

Лацио се приближава до Интер, след като намали разстоянието до 2 пункта. Една точка тук ще се счита за добър резултат, но и Лацио чувства напрежението от отборите зад себе си.

Кристиан Маджо приближава игра за Наполи и може да получи роля в мача. Той обаче тренира на олекотен режим и не може да изиграе цяла среща. Сунига също е под въпрос тук, а Кабрал е контузен.

Лукас Биглиа замени Кристиан Ледешма в миналата среща на Лацио, но сега първият е наказан. Федерико Маркети и Мирослав Клозе лекуват травми, но могат да вземат участие в мача.

Наполи така и не успя да намери постоянство тази година, и така предаде борбата за второто място, но Рафаел Бенитес трябва да мотивира своите да се борят без цел, поне до финала в Купата. Феновете искат победа, но Лацио има причини да се хвърли в атака.

Прогноза: Наполи - Лацио 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165