Анонс на 31-ви кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 31-ви кръг от Серия А

Болоня - Аталанта
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 29.03.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Валери

Болоня загуби от Киево в последния кръг, и така отново този тим пропусна да вземе точки от директен опонент. Сега програмата на домакините е тежка, и избягване на изпадането ще е геройство.

Аталанта изравни най-добрия си рекорд от представяния тази година, като постигна пета поредна победа в лигата в последния кръг. Този отбор може и да се пребори за европейски места в края на годината.

Срещата е важна с оглед целите на двата отбора понастоящем. Болоня иска да избегне изпадането. Аталанта пък има европейски амбиции. Гостите и формата им напоследък ги поставя в ролята на фаворит. 

Прогноза: Болоня - Аталанта 2:2

 

Милан - Киево
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 29.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Джакомели

Милан спечели срещу Фиорентина, използвайки уменията си от статични положения. Росонерите подобряват представянията си, а силата на индивидуалните играчи ще има значение занапред.

Победата над Болоня позволи на Киево да застане на 3 точки от опасната зона, като така премина и над Болоня в класирането. Бившият играч на Милан, Алберто Палоши, изглежда в топ форма в момента и той ще иска да впечатли срещу стария си работодател.

Домакините приповдигнаха самочувствието си с последата победа на гости, като така и Кларънс Зеедорф си спечели време начело на клуба. Киево ще се цели в точката на "Сан Сиро", но фаворит е отборът домакин.

Прогноза: Милан - Киево 2:1

 

Сасуоло - Рома
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 30.03.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Никола Рицоли

Сасуоло загуби от Сампдория в първата от двете последователни срещи у дома, но сега на гости идва Рома, който е далеч по-силен. Този отбор иска да се представи добре и следва Ювентус, но надали лидерът ще пропусне да спечели толкова много точки до края.

Сасуоло има цели 10 контузени и няма как да се представя на добро ниво. Само Балцарети и Строотман липсват за Рома и тук отбора ще се цели в нова победа, с която да подобри позициите си в класирането спрямо Ювентус и Наполи, които се срещат по-късно.

Сасуоло би приел и равенството, но този отбор играе твърде дефанзивно и несъмнено ще се пропука в даден момент.

Прогноза: Сасуоло - Рома 0:3

 

Торино - Каляри
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 30.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Дино Томази

Торино бе близо до това да спре Рома, но в последния момент вълците успяха да измъкнат победата с 2:1. Каляри пък победи Хелас Верона с 1:0 и се покачи още повече над опасната зона на дъното. Любопитна новина е, че на собственика на клуба бе отказано от английската ФА да закупи Лийдс Юнайтед.

Със само 7 спечелени точки като гост тази година, Каляри показва доста лоша игра и Торо ще се възползва максимално от този факт. Домакините влизат в срещата като силен фаворит, макар Жиле, Имобиле и Морети да са наказани.

Прогноза: Торино - Каляри 2:0

 

Сампдория - Фиорентина
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 30.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

Сампдория спечели последните си два мача и 4 от последните 5. Вече Европа може да не е реалистична цел, но този отбор вероятно ще завърши в челната половина от таблицата.

Фиорентина не се предава и ще иска да застигне Наполи на третата позиция, макар в последния кръг този отбор да загуби от Милан. Така растоянието с тима на Рафа Бенитес стана 10 пункта, но сега той се изправя срещу Ювентус.

Като се имат предвид целите понастоящем пред двата клуба, Фиорентина ще има мотивацията да спечели срещата. Този отбор обаче вече си подсигури игра в Лига Европа догодина, така че може да започне подготовката за финала в Копа Италия. 

Прогноза: Сампдория - Фиорентина 1:1

 

Верона - Дженоа
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 30.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Верона се затруднява да спечели напоследък и загуби последните 4 срещи в лигата. Този отбор отдавна е в комфортна позиция с оглед предсезонните цели, но европейските квалификации се изплъзнаха и нуждата от повдигане на настроението се усеща.

Дженоа напоследък успя да вземе точки от Парма и победи Лацио, а тези резултати помогнаха със ситуацията около опасната зона. Така тима е на 3 места от Верона и средата на таблицата, което ще е добра мотивация за нов успех.

Домакините ще опитат да не разочароват феновете си отново. Те ще трябва да се възползват максимално от проблемите с липсващи играчи за гостите, но това обикновено няма значение в локални дербита. Този мач ще е хубав за гледане и много от играчите ще търсят да впечатлят преди Световната купа.

Прогноза: Верона - Дженоа 2:2

 

Лацио - Парма
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 30.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Парма прекрати поредицата си без загуби с поражение от Ювентус през седмицата, но този отбор все още контролира съдбата си от 6-ата позиция в таблицата. На практика това е мач за 6 точки с директен опонент за европейските места.

Лацио не успя да спечели срещу Дженоа през седмицата и така се провали в опита да настигне своя опонент тук. Това само потвърди непостоянната форма на тима този сезон, но европейските надежди са живи.

Макар Аталанта да показва прекрасна форма напоследък, Парма може да задържи мястото си, защото и Лацио е на 4 точки от позицията. Донадони не иска равенства, по свои думи, така че може да промени няколко стратегии в търсене на успеха. Лацио ще има единствено опцията да атакува.

Прогноза: Лацио - Парма 1:0

 

Наполи - Ювентус
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 30.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Наполи успя да спечели 10 точки пред Фиорентина и четвъртото място, макар да загуби именно от този отбор наскоро. Целта на Рафаел Бенитес ще е най-малко да задържи това място в таблицата. План-максимум за него ще е превземането на Рома и второ място.

Ювентус е на поредица от 7 победи, като в 22 поредни кръга този отбор дори не загуби. Този отбор ще има предвид и срещата си през седмицата с Лион, така че тук ще се търси ранното попадние, а има шанс и някои играчи да получат почивка.

За Наполи Гулам е на линия след наказание, а Инлер и Жоржиньо ще заемат мястото на Бехрами и Дземаили в средата. След почивката срещу Катания и Игуаин ще заеме мястото си.

За Юве Карлос Тевес е наказан. Антонио Конте няма избор освен ротация в атака. Почивка може да получи и Артуро Видал. Барцали и Огбона още са контузени в отбрана.

Наполи може да спре похода на Ювентус, след като този отбор убедително води в класирането и на практика няма шанс да пропусне титлата. Антонио Конте може да избере да чупи рекорди в лигата, но и Лига Европа има значение за него. 

Прогноза: Наполи - Ювентус 2:2

 

Удинезе - Катаня
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 31.03.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Даниеле Довери

Катания посреща своя нападател Гонзало Бегрешио обратно преди този толкова важен мач. Аржентинецът бе наказан за последната среща, след като бе изгонен срещу Ювентус. Катания обаче записа 5 загуби в последните 6 мача и взе само точка в този процес.

Удинезе е на 8 точки от опасната зона, а има 8 срещи до края, за да докаже стойността си. В последните 4 мача тима събра 7 точки и Франческо Гуидолин заговори, че иска да види подобрение на формата.

Прогноза: Удинезе - Катания 2:1

 

Ливорно - Интер
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 31.03.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Момчетата на Мадзари ще искат да се върнат на пътя на победата, след като в миналия кръг Аталанта успя да измъкне победа в последните минути на "Сан Сиро". Сега насреща е победим опонент, а целта все още са европейските места.

Интер не показва много постоянство тази година. Взимайки 7 точки от Рома, Торино и Верона, този отбор бе победен от Аталанта у дома след безголово равенство с Удинезе. Подобрение се очаква с хората, които ще пристигнат. Неманя Видич вече подписа, а на радара са още Фернандо Торес, Един Джеко и Алваро Мората. 

Ливорно иска да подсигури оставането си в елита. Доменико Ди Карло обаче спечели само веднъж в последните 6 опита. В сряда и този тим бе победен от Аталанта. Специалистите очакват рутинна победа за Интер тук, но настроението е приповдигнато в лагера на домакините.

Прогноза: Ливорно - Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152