Анонс на някои срещи от 30-ти кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на някои срещи от 30-ти кръг на Серия А

ома - Торино
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 25.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия:

Рома посрещна Торино в 30-ти междинен кръг на Серия А. Столичани допуснаха само две загуби от началото на втората част на сезона - при гостуванията си на Ювентус и Наполи, от останалите си седем мача "вълците" взеха 19 точки, което остави тима на Руди Гарсия на второ място в таблицата за класиране, на шест точки пред третия Наполи.

Торино през уикенда победи Ливорно с 3:1, като в герой на мача се превърна Имобиле, който се отчете с хеттрик. Успехът на "биковете" сложи край на серията от четири поредни поражения и най-важното - върнаха торинци във втората половина на таблицата за класиране.

Отсъстващи: Балдзарети, Строотман, Майкон, Бенатия; Ларондо, Паскуале, Майсиело, Жиле, Баша.

И двата отбора имат своите кадрови проблеми, но липсата на важни играч се усеща по-осезаемо при Торино. Рома показва стабилна и уверена игра и ще бъде истинска изненада, ако столичани не успеят да победят съперника си пред собствена публика.

Прогноза за: Рома - Торино 2:0

 


Дженоа - Лацио
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 26.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия:

Дженоа ще посрещне Лацио, опитвайки се да прекъсне серията си от три мача без победа. Впрочем, „грифоните" могат да направят това, защото въпреки последните неуспехи, те показват добър футбол, добра организация в различните линии, а и формата на Перин, Портановаи Бурдизо е впечатляваща.

Лацио не успя да победи Милан през уикенда и Еди Рея изрази съжалението си от изпуснатите точки, които щяха да доближат столичани до местата в евротурнирите. Иначе, „орлите" се намират в добра форма, а това се вижда от последните им резултати, включително победата във Флоренция.

Отсъстващи: Матусалем, Куцка, Донарума, Вршалко, Антонини, Де Майо; Едерсон, Маркети, Лулич.

Равностоен двубой, който може да завърши при всякакъв резултат, тъй като двата тима са много уязвими откъм контраатаките на противниците си.

Прогноза за: Дженоа - Лацио 2:1

 

 

Фиорентина - Милан
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 26.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия:

Дербито на кръга. Точно когато се заговори за криза в състава на Фиорентина, „виолетовите" взеха, че победиха Наполи. Действително, флорентицни преживяха труден февруари и март, губейки от Интер, Лацио и Ювентус, а също така и отпадайки в Лига Европа. Последните два успеха, които доближиха тима на седем точки от Наполи, върнаха надеждите за място в топ 3, а и програмата до края е много благоприятна за това.

През този сезон криза и Милан са едно и също нещо. Еуфорията от пристигането на Кларънс Зеедорф остана някъде назад, а в момента „розонерите" се намират в серия от пет мача, в които взеха само една точка. На „Сан Сиро" вече не се говори за евротурнири и може би целта пред отбора ще бъде поне да завърши в първата половина на таблицата за класиране.

Отсъстващи: Роси, Ребич, Писаро, Андерсон и Гомес; Патаня, Ел Шаарави, Абате, Поли.

Трудно ще бъде на Милан, но няма да е лесно и на домакините, които трябва много да внимават за опасните нападатели на „росонерите". Все пак логиката сочи, че е разумно да се доверим на Фиорентна.

Прогноза за: Фиорентина - Милан 1:0

 


Катания - Наполи
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 26.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия:

Изпадналият е технически нокдаун отбор на Катания ще се опита да вземе нещо в мача си с един от лидерите в шампионата. Сицилианци постигат по една победа на 6-7 срещи, като цяло „слоновете" имат само 4 успеха досега и се намират на последно място в класирането, но с шансове да запазят елитния си статут, защото спасителният бряг е само на 4 точки.

Наполи на Бенитес е отбор, от който може да се очаква всичко. „Партенопеите" в началото на месеца не успяха да победят Ливорно, след това се наложиха над Рома и над бойкия Торино, а през уикенда загубиха от Фиорентина. Отборът е трети, на 9 точки от втория Рома и на седем от преследвача Фиорентина - по-разумно е непаолитанци да се съсредоточат върху това, как да запазят мястото си в топ 3.

Отсъстващи: Кастро, Алмирон, Споли, Фрисон, Каалсета, Бергесио; Сунига, Кабрал, Маджо, Мертенс, Гулам.

Спокойно може да твърдим, че фаворит в двубоя е Наполи. Но не по-малко уверени може да бъдем в това, че домакините могат да откраднат нещо от срещата.

Прогноза за: Катания - Наполи 1:1

 

 

Ювентус - Парма
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 26.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия:

Ювентус е без загуба в 14 мача от Серия А и уверено оглавява класирането в Серия А, изпреварвайки най-близкият си преследвач с 11 точки. „Бианконерите" спечелиха последните си шест мача, като в пет от тях не допуснаха гол.

Парма в момента е най-добре представящият се отбор след Ювентус. „Дуковете" имат три равенства и шест успеха в последните си девет мача и изместиха Интер от петото място.

Отсъстващи: Бардзали, Пепе, Пелусо, Огбоня, Маркизио; Гаргано.

Не може да има каквито и да е съмнения, в това, че Юве е фаворит в мача. Но хората на Конте ще трябва много да се изпотят, ако искат да вземат трите точки. Подценяване на Парма може да донесе неприятна изненада за торинци.

Прогноза за: Ювентус - Парма 2:1


Интер - Удинезе
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 27.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия:

Интер претърпя изненадваща домакинска загуба срещу Аталанта през уикенда, с което прекрати серията си от шест мача без загуба. Специално в мача срещу бергамци „нерадзурите" демонстрираха основната си слабост през сезона, а именно неумението си да завършват атаките в последната им част. След това поражение миланци остават на шесто място в класирането, на четири точки от четвъртия Фиорентина.

Ако слушахме изказванията на Франческо Гуидолин през сезона, досега Удинезе трябваше отдавна да е изпаднал. Фриулци обаче, въпреки кадровите си проблеми и раздялата с няколко важни футболисти продължават да създават проблеми на грандовете. В началото на месеца Удинезе победи Милан с 1:0, а преди две седмици загуби с 3:2 при гостуването си на Рома. Победата през уикенда над Сасуоло с 1:0 засега оставя „зебрите" на 14-то място, на 10 точки от опасната зона.

Отсъстващи: Киву; Баста

Фаворит в мача е Интер, но Франческо Гуидолин добре знае как да затваря играта и подстъпите към вратата си в двубои с по-силни съперници. Домакините ще трябва да положат максимални усилия, ако искат да се поздравят с успех.

Прогноза за: Интер - Удинезе 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168