Дженоа - Ювентус: Без победител


Н. Гавазов

Дженоа - Ювентус: Без победител

Дженоа - Ювентус
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 16.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Дженоа се намира в средата на таблицата за класиране, имайки точки, колкото и Милан. През миналата седмица "моряците" изпуснаха възможността да откраднат точка при гостуването си на Киево - в 93-та минута Палоски реализира 11-метров наказателен удар и по този начин нанесе първа загуба на "грифоните" за последните пет мача.

Равенството срещу Фиорентина в средата на седмицата не бе възприето добре от феновете на Ювентус, които очакваха повече от своите любимци срещу историческия им съперник. Все пак не трябва да се правят изводи и е по-добре да се изчака реванша във Флоренция. Когато обаче говорим за Серия А, там "бианконерите" нямат съперници, а и не се предвижда да имат, поне до края на сезона. В мача срещу Дженоа Ювентус влиза като безапелационен лидер, със серия от 18 спечелени мача от общо 20.

Контузените Гамберини, Куцка, Донарума, Вршалко и Антонини пропускат мача, а Исаак Кофие е наказан. Това ще принуди Джанпиеро Гасперини да постави Бурдисо на десния фланг на защитата, а Андреа Бертолачи в средата на терена, като по този начин ще бъде запазена схемата 3-4-3.

Конте не може да разчита на контузените Вучинич и Пепе. Ротацията в средата на седмицата ще помогне на треньора да избере най-доброто, с което разполага. В този смисъл се предполага, че Тевес ще започне като титуляр и заедно с Йоренте ще води атаката на торинци.

Формално погледнато, генуезци нямат особен повод да търсят на всяка цена победата, но Ювентус е прекалено силен дразнител за всички отбори в Италия. Това предполага, че домакините ще дадат всичко от себе си, за да спечелят този мач, чийто изход зависи и от представянето на гостите. Ако хората на Конте по-малко мислят за двубоя си в Лига Европа другата седмица, почти е сигурно, че ще победят.

Прогноза за: Дженоа - Ювентус 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Дженоа:

09 февруари Ливорно - Дженоа 0:1 (Серия А)
16 февруари Дженоа - Удинезе 3:3 (Серия А)
24 февруари Наполи - Дженоа 1:1 (Серия А)
02 март Дженоа - Катаня 2:0 (Серия А)
09 март Киево - Дженоа 2:1 (Серия А)

Ювентус:

23 февруари Ювентус - Торино 1:0 (Серия А)
27 февруари Трабзонспор - Ювентус 0:2 (Лига Европа)
02 март Милан - Ювентус 0:2 (Серия А)
09 март Ювентус - Фиорентина 1:0 (Серия А)
16 март Ювентус - Фиорентина 1:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Дженоа - Ювентус

107 срещи
21 победи за Дженоа
24 равенства
62 победи за Ювентус
Голова Разлика: 225:118 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189