Рома - Интер: Столичани ще запишат поредната си победа


Н. Гавазов

Рома - Интер: Столичани ще запишат поредната си победа

Рома - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 01.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

Този мач ще е едно от дербита през италианския уикенд. Рома посреща Интер в двубой от 26-я кръг на Серия А и ще се опита да запази дистанцията както от Наполи, така и да продължи да преследва лидера Ювентус. Столичани се намират в много добра форма и спечелиха пет от последните си шест мача, освен това хората на Гарсия все още нямат загуба у дома си. През миналия уикенд "вълците" постигнаха много трудна победа на терена на Болоня благодарение на точния удар на Раджа Найнголан в 37-та минута, а това остави тима на шест точки пред Наполи и на девет след Ювентус.

Интер показа признаци на съживяване в двубоя срещу Сасуоло и особено във Флоренция, където "нерадзурите" нанесоха важен удар срещу своя конкурент. Експертите побързаха да определят, че е сложен край на двумесечната криза и Интер ще тръгне нагоре, но през миналата седмица хората на Валтер Мадзари отново разочароваха феновете, след като не успяха да спечелят домакинството си на Каляри. Равенството 1:1 отново засили натиска върху отбора и неговия треньорски щаб, а също така позволи на Хелас Верона да се доближи на точка от миланци.

Додо, Майкон, Балдзарети и Флоренци са контузени и отпадат за мача. Жервиньо е под съмнение и вероятно утре ще разберем дали той ще играе, а лидерът Тоти, за когото се твърдеше, че може да вземе участие в срещата, засега също отпада. Руди Гарсия ще се принуди да избира между Алесио Романьоли и Мишел Бастос на левия фланг на защитата. В останалите линии и схема на игра едва ли ще видим някаква промяна.

Интер е в почти боеспособен състав, като единственият отсъстващ е Кампаняро, който ще бъде заменен от Валтер Самуел. Едва ли може очакваме някакви изненади от Мадзари. Специалистът почти сигурно ще използва игра с двама нападатели в лицето на Паласио и Милито, а в средата на терена ще се разположат петима полузащитника, които ще имат за задача да неутрализират силната средна линия на противника.

През есента Рома буквално унищожи Интер с мощни контраатаки, което предполага, че този път гостите ще започнат много внимателно и едва ли ще се хвърлят в боя така, както го направиха по-рано през сезона. Очакванията са за равностоен мач, с повече владеене на топката от страна на домакините и опити на "нерадзурите" да спечелят предимство в средата на терена. След като Рома победи Интер на собствения му стадион през октомври, няма как да не се доверим на домакините в утрешната среща.

Прогноза за: Рома - Интер 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

05 февруари Рома - Наполи 3:2 (Купа на Италия)
09 февруари Лацио - Рома 0:0 (Серия А)
12 февруари Наполи - Рома 3:0 (Купа на Италия)
16 февруари Рома - Сампдория 3:0 (Серия А)
22 февруари Болоня - Рома 0:1 (Серия А)

Интер:

26 януари Интер - Катаня 0:0 (Серия А)
02 февруари Ювентус - Интер 3:1 (Серия А)
09 февруари Интер - Сасуоло 1:0 (Серия А)
15 февруари Фиорентина - Интер 1:2 (Серия А)
23 февруари Интер - Каляри 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Интер

184 срещи
53 победи за Рома
51 равенства
80 победи за Интер
Голова Разлика: 299:240 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172