Анонс на 25-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 25-ти кръг от Серия А

Каляри - Удинезе
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 02.03.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Валери

Каляри успя да вземе точка от "Сан Сиро", и така се покачи на 5 точки над опасната зона на дъното след двете си последователни загуби преди това.

Удинезе няма загуба в последните си 4 мача. Този отбор обаче има място за развитие, след като последните 2 кръга бяха равенства.

Албин Екдал и Даниеле Конти са наказани за домакините, което означава, че Андреа Косу ще играе в средата. Марко Сау вероятно ще спечели битката с Ибраими на върха. За гостите наказан е Домици, а Габриел Силва и Андреа Ладзари са контузени. Томас Херто се връща от наказание, а Налдо ще замени Домици. 

Домакините обичат да задържат топката повече, но липсата на играчи в халфовата линия ще затрудни този стил. Те ще са принудени да се бранят тук, така че Удинезе ще контролира събитията с опит да направи числен превес в средата.

Прогноза: Каляри - Удинезе 0:1

 

Верона - Болоня
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 02.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Дино Томази

Верона продължи стремежа си към европейските места след като победи Ливорно с 3:2 в последния кръг. Ентусиазмът в отбора е висок и вече реално се говори за класиране в местата за Лига Европа.

Болоня загуби последните си два мача, но и в двата случая това стана само с един допуснат гол и срещу по-силни опоненти - Милан и Рома. Така че от тези мачове могат да се извлечат и позитиви.

Андреа Мандорлини ще трябва да търси опции в атака, след като основният реализатор Лука Тони, е наказан. Даниеле Кача е кандидат за поста, но и Михаел Рабушич е на линия.

Роберт Акуафреска и Джонатан Кристалдо са аут за гостите, така че единствена опция в атака тук са Бианчи и Москардели. Диего Перес получи капитанската лента тук след напускането на Алесандро Диаманти.

Верона показа прекрасна игра с Ливорно, но на моменти липсваше концентрацията. Мандорлини ще работи за събиране на мислите в тима си, и ще иска да използва техническите качества на своите момчета срещу непретенциозния опонент.

Прогноза: Верона - Болоня 2:0

 

Дженоа - Катаня
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 02.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Дженоа взе победа в Ливорно и след това взе равни от отбори като Удинезе и Наполи, което сне доста от напрежението върху отбора. 

Катания наруши прекрасната си форма от четири срещи без загуба, когато загуби от Верона и сега напрежението от опасната зона нарасна.

За домакините Франческо Матусалем е наказан, и ще бъде заменен от Кофи. Катания има някои проблеми с липсата на Бегрешио, Бариентос и Кастро. Роландо Маран ще трябва да експериментира с атаката си, затова можем да видим дефанзивен подход от гостите, които спечелиха само 2 точки извън домашната сцена този сезон.

Дженоа не е добра възможност Катания да подобри този лош рекорд, още повече, домакините ще търсят задължително победата. 

Прогноза: Дженоа - Катания 2:1

 

Аталанта - Киево
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 02.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

След изненадващата победа над Наполи с 3:0, Аталанта вкара само един гол и взе една точка в следващите 3 кръга. Този отбор отново търси победа за повдигане на настроението. 

Киево спечели жизненоважната среща с Катания и се измъкна от зоната за изпадане, но само с една точка засега. 

Домакинтие имат много проблеми с липсата на Скалони, Белини, Бриенца, Кацола и Ника, както и наказаният дисциплинарно Ливая. Само Дженаро Сардо е наказан за гостите, но те не са фаворити в срещата.

Аталанта показва добра форма у дома - 23 точки от 12 кръга тук в Бергамо. Киево ще поема атаките на своя опонент и ще опитва да контраатакува.

Прогноза: Аталанта - Киево 1:0

 

Сасуоло - Парма
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 02.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Сасуоло загуби 6 мача поред след шокиращата победа над Милан и Алберто Малесани вече е заплашен от уволнение. 

В коренно противоположна форма, Парма няма загуба от 13 кръга и само подценяване на опонента може да даде шанс на домакините.

Ако Парма подходи правилно в подготовката си и началото на срещата, Сасуоло няма да получи шанс в този мач. Качествата на гостите далеч превъзхождат тези в състава на домакините, а Парма показа, че е и търпелив отбор. Той може да контролира топката, но и да изчаква в отбрана, а това е важно за баланса в играта.

Прогноза: Сасуоло - Парма 0:2

 

Торино - Сампдория
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 02.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Торино бе победен по скандален начин в дербито с Ювентус точно след победа във Верона, и сега тук е нужна нова победа за възстановяване на самочувствието.

Сампдория загуби два мача поред и допусна 5 попадения, без дори да вкара. Милан и Рома са трудни съперници, но и гостуване в Торино няма да е лек мач.

Никола Максимович се завръща за домакините след като пропусна дербито. Емилиано Морети ще освободи място за него, защото е контузен. За гостите само Поломбо и Коста са наказани, а Макси Лопес е на линия, макар отново да се очаква Едер да започне в атака.

Домакините загубиха точки напоследък, но все още играят качествен футбол с атакуващ привкус. Сампдория също има нужда от точки и ще атакува агресивно. Вероятно ни очакват голове в един от най-отворените сблъсъци за кръга.

Прогноза: Торино - Сампдория 4:2

 

Ливорно - Наполи
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 02.03.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Паоло Мацолени

Ливорно се върна в зоната за изпадане след загубата от Хелас Верона точно след победата на гости в Каляри. 

Наполи се затрудни доста, но успя да достигне осмина-финалната фаза в Лига Европа. След като загуби точки от Дженоа Рафаел Бенитес ще иска пак да намери победния ход и в Серия А.

Федерико Кечерини и Марко Бенаси се завръщат от наказание за домакините в подходящия момент. Ишак Белфодил вероятно ще започне в атака, редом с Паулиньо, и така Емегара ще е резерва.

Гонзало Игуаин и Раул Албиол са наказани и няма да пътуват до Ливорно. Горан Пандев ще замести нападателя, докато Мигел Бритос и Енрике ще се борят за мястото в отбрана.

Гостите ще наложат играта си от първата минута, а Ливорно надали ще се справи с темпото им. Единствената възможност на домакините е контрата.

Прогноза: Ливорно - Наполи 0:1

 

Фиорентина - Лацио
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 02.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Фиорентина прогресира в Лига Европа, но допусна късен гол, който опетни добра победа. Този отбор се намира на добра позиция в лигата и залага на купите тази година, локални и европейски, но приоритетът все още е неизвестен за виолетовите.

Лацио в момента е в сложна ситуация. Феновете протестират към ръководството, а тима изпадна от Лига Европа след 3:3 с Лудогорец в София. Моралът бе понижен допълнително след късния гол на "Васил Левски", който бе с цената на елиминация.

Борха Валеро ще започне да изтърпява наказание от 4 мача след изгонването си срещу Парма. Давид Писаро също е наказан, което означава, че Монтела няма да разчита на титулярите си в средата. Марио Гомес отново се намери в игра и се очаква да го видим и тук.

Еди Рея вероятно ще заложи на 4-3-3 с Кандрева и Лулич по фланговете. Кейта е опция в атака след попадението си срещу Лудогорец. Федерико Маркети се изложи на вратата срещу българите и има голям шанс да загуби мястото си.

Прогноза: Фиорентина - Лацио 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217