Гарсия: Абрамович каза на Азар, че му утроява заплатата


Н. Гавазов

Гарсия: Абрамович каза на Азар, че му утроява заплатата

Старши-треньорът на Рома Руди Гарсия с помощта на редактора от France Football написа автобиография под името "Всички пътища водят към Рим". FUTBOL TV публикува част от спомените на специалиста за Абрамович и за първия контакт с лидера на Рома Франческо Тоти.

Абрамович

"През 2011 година, в съблекалнята на Лил. Жервиньо получи телефонно позвъняване от своя приятел, нападателят на Челси Дидие Дрогба. Дидие го пита, до него ли е Еден Азар.

- Да, той е тук! - отговаря Жервиньо.
- Дай му слушалката, с него иска да разговаря един човек.

На другия край се оказа, че e Роман Абрамович: "Не знам колко получаваш в Лил, но аз съм готов да утроя тази сума!".

Бяхме принудени да подпишем нов договор с Еден, увеличавайки му заплатата. Но това го задържа в отбора само една година. След една година той премина в Челси с три пъти по-висока заплата".

Майка

"Когато играчите ми излизат на терена, аз обичам да седя сам, в тишина. Понякога си паля цигара. А след това вземам телефона и звъня на майка си. В това време тя стои пред телевизора и очаква мача на моя отбор директно в ефир. В този момент самият аз се чувствам сякаш седя на дивана в хола. "Недей да нервничиш. Остани спокоен на пейката", - ми казва мама. Напоследък ми казва: "Запалих свещ. Днес ще ви провърви".

Вино

"Първото предложение от Рома дублира заплатата ми в Лил, включително и премиите. Когато пристигнах в САЩ за среща с президента на клуба Джеймс Палота, веднага разбрах, че той иска да направи от Рома един от най-силните европейски отбори.

На преговорите бях със своя помощник Фред Бомпар. Палота го попита, какво иска да пие, Не успявайки да отговори, Фред, който е голям почитател на шампанското, се оказа с две бутилки Dom Perignon. "А вие, Руди?", - попита ме Палота. Тъй като бях от Дижон, признавам си, че изпитвах голяма слабост към вината от Бургундия. Палота отвори кашон с La Tache Domaine de la Romanèe-Conti 1988 и ми подари две бутилки. "Това е работа", - помислих си аз. Всяка от тези бутилки струваше по 1 500 евро".

Тоти

"Първият смс изпратих до Тоти:

- Здравей, Франческо! Както знаете, сега аз съм старши-треньор на Рома. Бих искал да си поговоря с всеки един футболист когато се завърнете. Ние много ще работим, за да играем добре и да спечелим няколко трофея. Forza Roma!

- Намирам се в Америка, но от интернет разбрах за назначаването ви. Добре дошъл в Рим. Надявам се, че с вас ще постигнем победи.

- А вие все още гладни ли сте за победи?

- Ако не бях гладен, сега нямаше да съм в Рома.

"Искам някой, който никога не е работил в Италия", - каза ми Палота по време на преговорите и добави, - "Станете Сър Алекс Фъргюсън за Рома".

 

  Сподели
190