Анонс на 23-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 23-ти кръг от Серия А

Фиорентина - Аталанта
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 08.02.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Гуида

Фиорентина на два пъти пропусна възможността да доближи Наполи след като Рафаел Бенитес показва лоша форма напоследък и загуби 5 точки в последните 2 кръга. Винченцо Монтела знае, че е време да прекрати поредицата от две загуби, а Аталанта традиционно е удобен опонент за това.

Гостите спечелиха последните си 3 мача у дома, но все още са вторите най-лоши гости в лигата. 

Марио Гомес се завърна пълноценно в тренировките на Фиорентина, но и този мач може да се окаже прекалено скоро за неговото завръщане от дългото отсъствие. Новото попълнение Модибо Диаките официално бе представен за тима и може да получи мястото на Ронкалиа на десния бек.

За гостите Карлос Кармона и Джулио Миглачио се състезават за мястото до Сигарини в центъра. В отбрана се очаква Стефано Лучини да започне вместо Марио Йепес.

Целта на Аталанта ще е да вземе точка от този мач. Домакините са под напрежение за победата, а те могат да притеснят и Наполи, който играе по-късно в този кръг. Завръщането на Гомес със сигурност ще повдигне самочувствието на състава на Фиорентина, като се очаква и победа пред домашните фенове.

Прогноза: Фиорентина - Аталанта 2:1

 

Удинезе - Киево
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 08.02.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Лука Банти

Удинезе прекрати лошата поредица от 4 загуби с победа над Болоня и продължи добрия си поход в Копа Италия, където победи Фиорентина в първия кръг от полу-финалите.

Киево не успя да победи в последните 7 кръга, и сега се намира на точка от трите отбора на дъното. Със сигурност трите точки са нужни за гостите тук, но и равенството ще е добър резултат.

Джампиеро Пинци и Алан са наказани за домакините, така че се очаква Емануел Баду и Андреа Ладзари ще започнат. Антонио Ди Натале и Луис Муриел вероятно ще водят атаката, заедно с Нико Лопес.

За Киево Иван Ранданович е наказан, затова Симоне Бентиводжо ще играе. Наказанието на Николас Фрай пък означава старт за Мишел Канини.

Франческо Гуидолин не може да си позволи да губи точки след добрите моменти напоследък, дошли след много трудности. Стилът на игра ще е същият, но треньорът ще изисква концентрация от своите.

Прогноза: Удинезе - Киево 1:1

 

Торино - Болоня
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 09.02.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Масимилиано Ирати

Торо взе точка от "Сан Сиро" след прекрасно представяне и сега този отбор е наравно с Интер на шестата позиция. 

Болоня е една точка над опасната зона, но феновете започват да губят търпение, след като клубът очевидно не върви в добра посока.

Джампиеро Вентура вероятно ще се върне към 3-4-1-2 с Ел Кадури зад нападателите за този мач. Алесио Церчи премина преглед на гърба и се оказа, че ще е на линия за срещата.

Алесандро Диаманти се присъедини към Гуанджоу Евъргранде и това означаваше край на дните му за Болоня. Така Джонатан Кристалдо ще заиграе зад Роландо Бианчи в атака.

Домакините имат по-добрите играчи, настроение и форма преди началото на сблъсъка, но в първата част от сезона този отбор страдаше заради собствените си грешки. Време е да видим дали всичко е останало в миналото.

Прогноза: Торино - Болоня 2:0

 

Сампдория - Каляри
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 09.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Диего Рока

След като Сампдория се намира на 8 точки над опасната зона, а освен това спечели и дербито, Синиша Михайлович спечели феновете на своя страна и изглежда бъдещето е светло за този отбор.

След неочаквана победа над Фиорентина в последния кръг, Каляри е само на точка зад опонента си, а изглежда и смяната на собствеността на клуба не оказва негативно влияние.

Героят на Сампдория от дербито с Дженоа - Макси Лопес, е контузен за домакините. Освен това Андреа Коста ще замени наказания Мустафи в центъра на отбраната.

Диего Лопес няма много опции пред себе си. Даниеле Десена, Франческо Писано и Виктор Ибарбо са аут. Собственикът на клуба Масимо Селино изглежда е на път да продаде тима, като сегашният собственик на ПСЖ се спряга за купувач.

Тези два отбора се намират на добра позиция в класирането в момента, така че ще играят със страх от загубата. Докато Сампдория обаче повече ще иска трите точки, Каляри ще опитва да забави играта и да контролира топката с по-балансиран стил.

Прогноза: Сампдория - Каляри 0:0

 

Парма - Катаня
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 09.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Джакомели

Парма все още няма загуба след 10 кръга, като освен всичко е на победен поход от 4 кръга, след като последния мач с Рома бе отложен.

След като събра повечето от спечелените си точки у дома, загубата от директен опонент като Ливорно означаваше голямо разочарование за Катания.

Роберто Донадони вероятно няма да промени стартовата си постройка от онзи мач с Рома. Фелипе се връща от наказанието си, но Алесандро Лукарели и Габриел Палета ще могат да играят. 

Роландо Маран има всичките си играчи на разположение, освен Алберто Фризон. Треньорът бе изгонен в срещата с Ливорно, но той не получи наказание за този мач.

Нищо не предполага, че гостите ще вземат нещо от този мач, след като и самочувствието и формата са в полза на Парма. Донадони изглежда работи за запазване на работното си място, затова се очаква и поредна победа за домакините.

Прогноза: Парма - Катания 3:0

 

Ливорно - Дженоа
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 09.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

Ливорно искаше победата в Катания в последния кръг, но късен изравнителен гол донесе точката на гостите тогава. Все пак това не бе лош изход от срещата с оглед настроенията преди мача.

Загубата в дербито повлече Дженоа надолу в таблицата, като така и добрата работа на Гасперини напоследък бе опетнена. Победата тук е задължителна и за гостите, защото изглежда започва да се говори за нещо като криза тук.

Самочувствието на Ливорно е приповдигнато от последната победа у дома и силното представяне в Сицилия. Тези отбори допускат доста голове и вероятно ни очакват попадения в срещата, но изходът е трудна за разгадаване задача с поставените цели пред отборите.

Прогноза: Ливорно - Дженоа 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164