И Рома ще надвие Наполи


И. Ангелов

И Рома ще надвие Наполи

Рома - Наполи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 05.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

Рома има възможността да се концентрира над завършващата фаза на Копа Италия, след като понастоящем изостава с 9 точки от лидера Ювентус в Серия А. "Вълците" имат мач по-малко от Юве, но целта в купата изглежда по-лесно постижима.

Наполи определено се отказа от мечтите за титлата, а Рафаел Бенитес все повече изостава и от втората позиция в класирането след последната погромна загуба от Аталанта. След добър старт на сезона испанецът изглежда трябва да преосмисли целите за сезона, а дали не показва и причините, поради които много отбори се разделиха с него?

За Рома Додо и Балцарети са контузени, така че Торосидис ще играе на левия бек. Руди Гарсия вероятно ще заложи на същите 11 човека, които започнаха отложената среща с Парма от лигата. 

Рафаел Бенитес бе критикуван за отслабената постройка срещу Аталанта, затова тук ще видим всичко най-добро за гостите. Гонзало Игуаин и Марек Хамшик със сигурност ще започнат срещата, а Сапата ще се намери на пейката. Сунига, Место и Бехрами остават аут с травми.

Рома се намира в много по-добра форма и има късмета да играе първата среща от полу-финалите у дома. Наполи е под напрежение и със сигурност няма да бъде приветстван на "Олимпико". Стилът на Бенитес може да подейства срещу Рома с Хамшик и Игуаин в тима, ако домакините позволят бързи контри. Гарсия обаче предпочита да гради атаките си предпазливо, което е подходящо срещу този опонент.

Прогноза: Рома - Наполи 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

09 януари Рома - Сампдория 1:0 (Купа на Италия)
12 януари Рома - Дженоа 4:0 (Серия А)
18 януари Рома - Ливорно 3:0 (Серия А)
21 януари Рома - Ювентус 1:0 (Купа на Италия)
26 януари Верона - Рома 1:3 (Серия А)

Наполи:

15 януари Наполи - Аталанта 3:1 (Купа на Италия)
19 януари Болоня - Наполи 2:2 (Серия А)
25 януари Наполи - Киево 1:1 (Серия А)
29 януари Наполи - Лацио 1:0 (Купа на Италия)
02 февруари Аталанта - Наполи 3:0 (Серия А)

Досегашни срещи:
Рома - Наполи

137 срещи
51 победи за Рома
48 равенства
38 победи за Наполи
Голова Разлика: 187:152 за Рома

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207