Удинезе ще се представи добре и срещу Фиорентина


И. Ангелов

Удинезе ще се представи добре и срещу Фиорентина

Удинезе - Фиорентина
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 04.02.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Кармине Русо

През тази седмица ще видим първите полу-финални срещи от Копа Италия. Първият мач е именно този на "Фриули" във вторнишката вечер. Понастоящем Фиорентина се представя далеч по-добре от своя опонент в локалната Серия А, където заема четвърта позиция. Удинезе е на 14-то място, доста близо до опасната зона.

Миналата година тези отбори се срещнаха в осмина-финали, а тогава единствен гол на Борха Валеро направи Фиорентина победител на този стадион.

Удинезе се представя отлично в турнира този сезон, като елиминира двама от фаворитите - Интер и Милан. Преди последната победа в лигата над Болоня този отбор бе на лоша поредица от 4 загуби, която ги постави на 3 точки от зоната за изпадане. С победата на гости на Болоня самочувствието се приповдигна и сега наред е нов голям опонент, което ще подскаже, че тактиката на Гуидолин вероятно ще е подобна на тази от срещата с Милан. 

Това означава, че вратарят Келава и новодошлите Йебда и Дъглас Сантос ще получат шанс за изява, докато Габриел Силва и Бркич все още са с травми. 

Фиорентина понесе загуба от Каляри в Серия А миналия уикенд, и така прекъсна поход от 7 победи и 2 равни. Същевременно обаче Наполи загуби категорично гостуването си в Аталанта, така че разликата с третото място остана 3 точки. Битката за местата на Шампионска лига този сезон е любопитна, но тя не трябва да се отразява в разконцентриране от турнира, който също дава право на участие в Европа.

Фиорентина достигна до тук много по-лесно от своя опонент, с рутинни победи над Киево и Сиена в последните два кръга. Битката за финала обаче няма да е толкова лека. Монтела все още не може да разчита на ключовите си нападатели Гомес и Роси, а и Матри трябва да бъде съхранен за важните срещи в шампионата. Това може да постави Матос на върха, докато още контузени в тима са полузащитникът Валера, и бранителите Томович и Егази. 

Прогноза: Удинезе - Фиорентина 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Удинезе:

13 януари Сампдория - Удинезе 3:0 (Серия А)
19 януари Удинезе - Лацио 2:3 (Серия А)
22 януари Милан - Удинезе 1:2 (Купа на Италия)
26 януари Парма - Удинезе 1:0 (Серия А)
01 февруари Болоня - Удинезе 0:2 (Серия А)

Фиорентина:

12 януари Торино - Фиорентина 0:0 (Серия А)
19 януари Катаня - Фиорентина 0:3 (Серия А)
23 януари Фиорентина - Сиена 2:1 (Купа на Италия)
26 януари Фиорентина - Дженоа 3:3 (Серия А)
01 февруари Каляри - Фиорентина 1:0 (Серия А)

Досегашни срещи:
Удинезе - Фиорентина

76 срещи
19 победи за Удинезе
23 равенства
34 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 127:92 за Фиорентина

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
301