Анонс на всички срещи от 22 кръг на Серия А


И. Ангелов

Анонс на всички срещи от 22 кръг на Серия А

Каляри - Фиорентина
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 01.02.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Мацолени

Каляри бе обърнат от Милан в последния кръг, макар да водеше с един гол в по-голямата част от мача. Сега този отбор е на поредица от 3 кръга само загуби, като в последните 6 няма и победа. 

Зрелищното равенство от 3:3 с Дженоа не позволи на Фиорентина да се доближи още повече до Наполи, но виолетовите продължават да поставят напрежение над отбора на Рафаел Бенитес, докато Рома започва бавно да се откъсва от отборите под нея в таблицата.

Каляри нямаше голям късмет в последните си две домакинства, в които поведе и на Ювентус, и на Милан, само за да загуби в края. Сега и Фиорентина може да се изправи пред неприятности, макар че гостите трябва да са научили урок от срещите на големците с този опонент.

Прогноза: Каляри - Фиорентина 1:2

 

Болоня - Удинезе
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 01.02.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Болоня подобри формата си напослеък, събра 3 точки в последните си 3 мача, и ето, че се настани на 16-ата позиция в класирането на Серия А.

Удинезе успя да продължи напред в Копа Италия, но формата в лигата е далеч от цветуща. 4 поредни победи поставиха тима само на 2 точки над Болоня, а вече се говори и за намесване на този отбор в битката за оцеляване.

Със закрепяването на формата си и отблъскването на апетитни оферти за Алесандро Диаманти, Болоня приповдигна настроението си и ще потърси добър резултат в този мач. Самочувствието на Удинезе вероятно е в своя исторически минимум, така че Гуидолин е изправен пред тежка задача.

Прогноза: Болоня - Удинезе 1:0

 

Милан - Торино
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 01.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Кларънс Зеедорф започна кариерата си като мениджър с две поредни победи в лигата, но и елиминация от Копа Италия. Качеството на Милан обаче определено се подобри в последно време.

Торино може би най-накрая се научи да печели мачове и да не изхвърля аванса си откъм резултат в срещите. Този тим ще пътува до "Сан Сиро" с мисълта за максимум точки, след като в последния мач именно заради пропиления аванс от две попадения Милан взе точката.

Домакините ще владеят инициативата у дома си, както Зеедорф прокламира. Торино ще трябва да бъде готов да контраатакува. Милан се измъкна и чрез късмет в последните срещи, но в крайна сметка съдбата или помага, или показва, че подобрението вече е налице.

Прогноза: Милан - Торино 1:0

 

Дженоа - Сампдория
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 03.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Дженоа в момента се намира на 10 пункта от опасната зона, затова навлиза в тази среща без никакво напрежение и с целта да вземе победа от дербито.

Сампдория няма загуба на "Ферарис" под ръководството на Михайлович, и макар да е на 5 точки под своя враг, този отбор също не е в опасност за изпадане. 

В последните години и двата отбора се намират сравнително близо до дъното. Така качеството от този мач понякога е поставено в страни и виждаме демонстрация на гордост и желание за победа. Когато се срещнаха по-рано в сезона, тези тимове показаха подобрение, като вече стилът на игра е приятен за гледане.

Прогноза: Дженоа - Сампдория 2:1

 

Сасуоло - Верона
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 02.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

Сасуоло успя да вземе изключителна победа от Милан, но тя бе последвана от две загуби срещу Торино и Ливорно, които бяха лесни мачове на фона на този срещу тима на Кларънс Зеедорф. Сасуоло направи много промени, като добави опитни хора на терена и извън него.

Верона загуби последните си 3 мача, но този отбор все още е на точка от петата позиция. Мандорлини ще търси начин да прекрати лошата си поредица от срещи срещу този удобен съперник.

Няма съмнение, че домакините искат победата повече от своите опоненти, но желанието на Верона за европейски места след години в долните дивизии е достатъчно голямо, за да бъде постигната победата.

Прогноза: Сасуоло - Верона 2:2

 

Киево - Лацио
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 02.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

Киево няма победа в последните 6 мача и въпреки, че се покачи над опасната зона, срещите този уикенд не са благоприятни за домакините.

Лацио се покачи в таблицата под ръководството на Рея, но позволението на Ернанес да напусне със сигурност ще се отрази на отбора.

Киево е най-лошият домакин в лигата, след като регистрира само 8 точки в 10-те си мача до сега, което означава, че Лацио ще се прицели в победата. Мирослав Клозе иска място в германския национален отбор, така че това е момент той отново да блести.

Прогноза: Киево - Лацио 1:2

 

Катаня - Ливорно
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 02.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци

Катания взе първата си точка в гостуване в последния кръг, а това стана на "Сан Сиро" срещу Интер. Самочувствието, събрано от този равен може да направи цялата разлика в един мач от дъното.

Ливорно победи Сасуоло у дома в предишния си мач, като така избегна падането до последната позиция. Същевременно, видяхме демонстрация на някои изключителни неща от този отбор, който като че ли не заслужава тежката си съдба.

След добър старт на сезона, Ливорно загуби последните си осем мача извън домашния терен. Гостите ще се натъкнат на тежка атмосфера и тук, очакванията са за победа на Катания.

Прогноза: Катания - Ливорно 2:0

 

Аталанта - Наполи
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 02.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Аталанта загуби само един от последните си 6 мача у дома, а именно тук този отбор събра по-голямата част от точките си до момента.

Наполи понижи формата си в последните седмици и вече трудно ще говорим, че има шансове за титлата. Фиорентина продължава да дебне за нови издънки, така че реалистично целта на Рафаел Бенитес трябва да е Копа Италия, както и третото място в лигата.

В миналото Аталанта е създавала доста проблеми на Наполи. В последните 3 мача обаче Наполи неизменно печели. Само преди две седмици тези отбори играха в Копа Италия, макар и с отслабени постройки. С титулярния си състав Колантуони има шанс за победа, ако успее да се възползва и от натрупата умора след срещата през седмицата на гостите с Лацио.

Прогноза: Аталанта - Наполи 0:0

 

Рома - Парма
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 02.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Де Марко

Рома напредна в гонитбата с Ювентус с 2 точки в последния кръг, като сега ще играе и няколко часа по-рано от "старата госпожа". Това ще даде шанс на вълците да донесат още напрежение върху първата позиция, но пък загуба на точки ще е голям позитив за Ювентус от друга страна.

Парма се намира в прекрасна форма, след като вече 10 мача този тим няма поражение. Последните 4 от тях бяха победи, но Донадони вероятно няма да пътува с намерението да вземе 3 точки от "Олимпико". Една точка ще е повече от добър резултат за европейските амбиции на гостите.

В последните 4 срещи с така наречените "по-слаби" отбори, Рома опроверга слуховете, че се спъва в лесни срещи. Победата и над Ювентус в Копа Италия донесе обратно вярата във възможностите, и сега този отбор чака всеки грешен ход на лидера Юве.

Прогноза: Рома - Парма 2:0

 

Ювентус - Интер
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 02.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Ювентус прекрати поредицата си от 12 победи в последния кръг, като загуби и от Рома в Копа Италия. Равенството с Лацио може би е индикация за спад във формата. От друга страна, Бианконерите загубиха от втория най-добър в страната, и то допускайки само 1 удар по вратата, а в равенството играха 65 минути с 10 човека. 

Интер се затруднява да постигне резултати не само в лигата, но и на трансферния пазар. В този отбор липсват лидери понастоящем и изглежда ще получи и нов удар с непостигането на трансферната цел - Нани. Историческа традиция обаче е именно в такъв момент срещу голям съперник да бъде постигнат неочакван резултат.

Ювентус и Интер имат причини да са в лоши отношения и понастоящем, поради пропадналата сделка за размяна на Гуарин и Вучинич. Що се отнася до позицията в класирането, лидерът приема отбор, който едвам се държи за петата позиция. 

Откъм футболните въпроси, някои липсващи ще принудят Мадзари да промени стила си. Това може и да донесе позитиви, защото ще е неочаквано за Юве. Бианконерите ще трябва да се постараят и да не подценят съперника, каквито винаги са думите на Антонио Конте преди срещите.

Прогноза: Ювентус - Интер 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146