Лацио - Ювентус: Шампионите ще запазят преднината си на върха


Н. Гавазов

Лацио - Ювентус: Шампионите ще запазят преднината си на върха

Лацио - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 25.01.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

В Рим ще се състои централният мач на 21-я кръг на Серия А между Лацио и Ювентус. Столичани имат само една загуба в последните си пет срещи, а миналият уикенд "орлите" направиха пълен обрат при гостуването си на Удинезе, нещо, което не можеше да се види при ръководството на отбора при Владимир Петкович. Столичани дори играха почти едно полувреме с човек по-малко, но показаха много смелост, себераздаване и физическа издръжливост, а това помогна на колектива на Еди Рея да спечели трите точки. Успехът изкачи Лацио на девето място в класирането, на пет пункта от топ 6, а отборът ще остане в историята като единственият през миналата календарна година, който побеждава с човек по-малко.

Ювентус пристигна във Вечния град преди няколко дни, но го направи не заради подготовката си за мача с "римските орли". На 21 януари в рамките на Купата на Италия "бианконерите" гостуваха на другия столичен отбор - Рома. Както се очакваше, Конте не използва най-силните си футболисти и поради тази причина загубата бе определена от специалистите като "заслуга" на треньора. Иначе в шампионата на Серия А Юве постигна победна серия от 12 мача. Това се случи в двубоя със Сампдория, който може би критиците на италианския футбол са гледали, тъй като срещата бе една от многото през този сезон, в който традиционните рамки на калчото за пореден път бяха разчупени.

Поглеждайки към списъка на отсъстващите футболисти в състава на Лацио, едва ли, който да е треньор ще остане хладнокръвен. Новарети, Едерсон, Конко, Раду и Алфаро са контузени, а Лулич и Онази са наказани след мача с Удинезе, а Маури изтърпява шестмесечна дисквалификация.

Конте няма да може да разчита само на контузения Джорджо Киелини, който ще бъде заместен от Огбоня.

За римския отбор Ювентус е най-неудобният противник. Интересното е, че торинци спечелиха шест от последните си осем мача в Рим, а последните три двубоя между тези два отбора бяха спечелени от "бианконерите" при това с голова разлика 10-1. Цяло чудо ще бъде Ювентус да претърпи втора поредна загуба в рамките на няколко дни. По-вероятно е колективът на Антонио Конте да постигне минимална победа - с един гол разлика, което ще бъде достатъчно за шампионите да запазят преднината си на върха.

Прогноза: Лацио - Ювентус 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

22 декември Верона - Лацио 4:1 (Серия А)
06 януари Лацио - Интер 1:0 (Серия А)
11 януари Болоня - Лацио 0:0 (Серия А)
14 януари Лацио - Парма 2:1 (Купа на Италия)
19 януари Удинезе - Лацио 2:3 (Серия А)

Ювентус:

22 декември Аталанта - Ювентус 1:4 (Серия А)
05 януари Ювентус - Рома 3:0 (Серия А)
12 януари Каляри - Ювентус 1:4 (Серия А)
18 януари Ювентус - Сампдория 4:2 (Серия А)
21 януари Рома - Ювентус 1:0 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Лацио - Ювентус

151 срещи
39 победи за Лацио
37 равенства
75 победи за Ювентус
Голова Разлика: 263:187 за Ювентус

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180