Рома пак ще отстъпи на Ювентус


И. Ангелов

Рома пак ще отстъпи на Ювентус

Рома - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 21.01.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто

Рома не можа да се справи и понесе резултатна загуба от този опонент в лигата, макар и в Торино, като така може би се оказа, че и гонитбата за титлата вече не е реална. Тима се върна на пътя на победата с квалификация за този четвърт-финал в Копа Италия, като напредна и в лигата пред Наполи с последните си 2 победи.

Ювентус се намира на страхотен поход от 12 поредни победи в лигата и 13 общо в локалните турнири, като на италианска почва този отбор не е побеждаван в последните 14 мача. Няма съмнение, че този отбор, макар и да пътува, идва като фаворит в срещата.

За домакините тук се очаква Майкон, Флоренци и Тоти да започнат, след като бяха резерви в срещата с Ливорно. Руди Гарсия вероятно ще заложи на най-силната си постройка след ротацията в Серия А. Единствено проблеми тук има в средата на терена, където за трите места се борят четирима футболисти. Пянич и Наинголан вероятно ще заемат две от тях.

За гостите Антонио Конте заяви, че има желание да приложи ротация в мачовете от купата. Неговите амбиции обаче могат да свидетелстват, че това е просто стратегия за заблуда на противника. Очаква се Киелини да играе тук, защото и без това ще почива през уикенда в Серия А, където е с наказание.

Последния мач между тези отбори трябва да е бил урок за Руди Гарсия, който сега може да подходи различно. У дома си Юве даде владението на своя опонент, за да използва контрата, като така елиминира възможността Рома да действа с бързи атаки. Със сигурност сега ни чака едно различно зрелище.

Прогноза: Рома - Ювентус 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

22 декември Рома - Катаня 4:0 (Серия А)
05 януари Ювентус - Рома 3:0 (Серия А)
09 януари Рома - Сампдория 1:0 (Купа на Италия)
12 януари Рома - Дженоа 4:0 (Серия А)
18 януари Рома - Ливорно 3:0 (Серия А)

Ювентус:

18 декември Ювентус - Авелино 3:0 (Купа на Италия)
22 декември Аталанта - Ювентус 1:4 (Серия А)
05 януари Ювентус - Рома 3:0 (Серия А)
12 януари Каляри - Ювентус 1:4 (Серия А)
18 януари Ювентус - Сампдория 4:2 (Серия А)

Досегашни срещи:
Рома - Ювентус

171 срещи
41 победи за Рома
48 равенства
82 победи за Ювентус
Голова Разлика: 277:185 за Ювентус

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151