Анонс на 20-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 20-ти кръг от Серия А

Рома - Ливорно
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 18.01.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Кармине Русо

След победата над Дженоа и класирането в следващия кръг на Копа Италия, Рома изглежда преодоля психологическия удар от резултатната загуба срещу Ювентус

Ливорно смени човека на мениджърския пост в опит лошите резултати да бъдат преодоляни. След като формата на тима го постави на последна позиция, заедно с Катания, надеждите са за нещо различно от 4-те поредни загуби в последните кръгове.

Даниеле Де Роси, Адем Ляич и Леандро Кастан се завръщат за Рома от наказание, което вероятно ще постави Радя Наинголан и Николас Бурдисо на пейката. Само Федерико Балцарети и Алесио Романоли са контузени за домакините. 

Ливорно смени Давиде Никола и постави начело на тима бившият технически директор Атилио Пероти, който водеше Ливорно в Серия Б. Новият наставник вероятно ще задържи схемата 3-5-1-1, с Греко в полузащита и прибрани крила срещу класната опозиция.

Гостите са в сложна ситуация и привържениците очакват и нови попълнения в опит битката за оставане в елита да стане реалност. Рома може да подцени съперника си, но това пък е задачата на Руди Гарсия - да не позволи на своите отпускане.

Прогноза: Рома - Ливорно 2:0

 

Удинезе - Лацио
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 19.01.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Джанлука Роки

В лагера на Удинезе вероятно бяха помислили, че кризата приключи с победа и продължаване в Копа Италия за сметка на Интер, но още в следващия кръг на Серия А тимът понесе тежка загуба от Сампдория.

От пристигането на Еди Рея насам, Лацио спечели два мача и един бе равенство, като се класира напред в Купата, където защитата на титлата продължава.

За домакините Франческо Гуидолин не може да разчита на Алан и Габриел Силва поради наказание. Луис Муриел пък е контузен. За гостите Биглиа ще замени Ледешма, който е наказан, а се очаква и Клозе да се върне на върха, макар Переа да вкара две попадения в Копа Италия.

Домакините трябва да възвърнат самочувствието си, защото изживяват точно това, което се случваше в Лацио преди смяната на треньора. Гуидолин е под напрежение и трябва да събира точки, а това може да стане срещу Лацио, който има и малко проблеми в лазарета.

Прогноза: Удинезе - Лацио 2:2

 

Аталанта - Каляри
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 19.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Маурицио Мариани

Аталанта прекрати лошата серия от загуби с победа над Катания у дома в последния кръг, а сега приема и нов конкурент в битката за оцеляване. 

Каляри не очакваше да вземе победа от Ювентус в последния круг, но успя да открие резултата в онзи мач, само за да загуби с 4:1 в крайна сметка.

Йоан Беналуан е все още наказан за домакините, но Кристиан Раймонди се завръща от наказанието си и ще е на линия. Това означава, че Франко Бриенца ще запази мястото си на десния фланг, а Колантуоно не може да разчита на Скалони, Кармона, Белини и Консили поради травма.

След трансферите на Лоренцо Ариадо и Радя Наинголан, Диего Лопес няма много възможности в отбрана до края на сезона. Контузията на Нене и наказанието на Пинила пък ще го принудят да прави промени и в предни позиции.

Състава на гостите е много малък понастоящем, след като в последните трансферни прозорци от тук само се продава. Собственикът на клуба Масимо Селино винаги намираше заместници на своите звезди, и сега очакваме реакция отново.

Прогноза: Аталанта - Каляри 2:0

 

Катаня - Фиорентина
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 19.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

След поредната загуба на гости - общо 10-та от 10 възможни, Катания е отчаяна за резултати. В този клуб се прибегна и до връщането на предишния наставник Роландо Маран начело. 

Фиорентина направи равен в Торино в последния кръг, като показа недостатъчно добра игра в атака, като надеждите са всичко това да бъде преодоляно със завръщането на Матри. 

Катания се раздели с Луиджи Де Канио след срамната загуба от Сиена с 4:1 в Копа Италия. Роландо Маран отново поема този клуб, след като бе отстранен при слабото начало на кампанията. Той не може да разчита на Лоди и Перуци поради наказание, а Алмирон, Алварес и Белуши са контузени.

За гостите Джузепе Роси и Марио Гомес са аут, затова Фиорентина прибегна и до привличането на Алесандро Матри под наем от Милан. Ако той успее да дебютира сега, той ще заеме мястото на Иличич или Матос.

Гостите най-вероятно ще владеят топката и ще опитват да захранят новата си придобивка с много топки, в опит той да се интегрира възможно най-бързо в тяхната игра. Катания ще поема атаките на своя опонент и ще опитва да играе на контра. Липсата на Франческо Лоди обаче е голям фактор.

Прогноза: Катания - Фиорентина 0:2

 

Болоня - Наполи
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 19.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

В първия си мач от мениджърската кариера в Болоня, Балардини успя да вземе точка от Лацио у дома. Болоня ще опита да надгради над двата си последни мача, но тук става въпрос за много по-силен опонент.

Наполи спечели последните си два мача без да допусне гол, докато вкара 5. Макар и скандално Бенитес продължава и в Купата и задържа доброто самочувствие в състава.

Давиде Балардини изглежда предпочита да играе с трима в отбрана с Чезаре Натали в сърцето. Алесандро Диаманти се завърна от травмата си и е голям бонус тук, като сега отново ще подкрепя Роландо Бианки от задни позиции.

Марек Хамшик е на линия за Наполи, но се очаква да е резерва. Така Горан Пандев и Лоренцо Инсине ще продължат да спорят за титулярно място. В средата след липсата на Бехрами ще играят отново Инлер и Дземаили.

Рафаел Бенитес разчита на огромната офанзивна мощ на своя състав този сезон. Болоня трябва да потърси адекватни контра-действия и да не допусне рано гол, за да запази шансовете си за добър резултат тук.

Прогноза: Болоня - Наполи 1:2

 

Киево - Парма
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 19.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Киево взе само 2 точки в последните 4 мача и в момента е на последно място по домакински постижения в лигата. Корини изглежда загуби инерцията си и вероятно вече се притеснява за мястото си начело на клуба.

Парма няма загуба в последните 4 гостувания, както и изобщо в последните 8 мача. Този отбор е на 6 точки от петото и шестото място, така че се усещат и амбициите за европейските места. Целта да се запази елитния статут отдавна бе постигната. 

Киево е в много затруднено положение и ще търси победата задължително. Постройката на Парма обаче е твърде офанзивна, така че тя ще владее инициативата и ще трябва да внимава при контрите на домакините. 

Прогноза: Киево - Парма 1:0

 

Сасуоло - Торино
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 19.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Джакомели

Сасуоло се изкачи до 17-ата позиция в класирането, като това стана с неочаквана и впечатляваща победа над Милан. Медиите изригнаха след четирите попадения на Доменико Берарди в срещата, и сега той ще трябва да се справи с цялото напрежение върху него.

Торино взе още една точка в донякъде умерената си кампания, когато прие Фиорентина в последния кръг, а сега спекулациите свързват Торо с някои напускащи играчи до края на януари.

Марсело Гацола и Симоне Заза са наказани за домакините, като в игра на техните места ще видим Шелото и Флоро Флорес. Клуба подсили отбраната си и с привличането на Томас Манфредини. 

Данило Д'Амброзио вероятно отново ще пропусне за гостите - вече 5 кръга в опит трансферът му да бъде осъществен. Омар Ел Кадури се възстанови напълно, така че Вентура ще може да избере подходяща схема за него.

Ентусиазмът от последния мач, заедно с това, че Сасуоло отново домакинства, ще помогне на каузата на домакините, но Торино ще има възможност да вземе точките, все пак преди победата над Милан Сасусоло загуби 4 поредни пъти без дори да вкара гол.

Прогноза: Сасуоло - Торино 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181