Бенитес: Наполи играе на 76% от възможностите си


Н. Гавазов

Бенитес: Наполи играе на 76% от възможностите си

Старши-треньорът на Наполи Рафаел Бенитес сподели очакванията си от мача с Хелас Верона в рамките на 19-я кръг на Серия А. Срещата е днес от 16:00 часа българско време, а испанският специалист предупреди играчите си, че те трябва да бъдат много концентрирани в играта си в защита срещу днешния си съперник.

"Много е важна нашата игра в защита. Гледал съм много мачове на Верона, ще се постараем да ги спрем. Знаем, че те играят много добре, особено у дома си. Играчите на Верона отлично разбират замисъла на своя старши-треньор. Трябва да се подготвим за играта, но в самия мач трябва да се опираме на собствената си игра. Знам, че са исторически съперник, но аз отивам във Верона за да играя футбол", заяви Бенитес.

"Щом казвам, че Наполи играе на 76% от своите възможности, това означава, че сме способни значително да се подобрим. Ще растем заедно. Освен това, може да се подобрим за сметка на трансферите, които ще бъдат направени днес, след седмица, месец или година. За години работа разбрах, че има връзка между доходите на клуба и трофеите, които се печелят. Така е във Висшата лига, където побеждават само Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси. В Испания само Реал и Барселона се борят за титлата. Много е важно в хода на сезона да имаш дълбочина на състава, защото е невъзможно да се проведе цялата кампания с едни и същи играчи в най-добрата им форма", допълни испанецът.

 

  Сподели
136