Каляри - Ювентус: Бианконерите ще се отнесат с уважение към съперника


Н. Гавазов

Каляри - Ювентус: Бианконерите ще се отнесат с уважение към съперника

Каляри - Ювентус
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 12.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Гуида

Каляри приема Ювентус и това ще е празник за любителите на футбола в Сардиния, тъй като досега отборът им нямаше право да играе на собствения си стадион заради спазване на мерките за безопасност. Поради тази причина предишните два "домакински" сблъсъка на островитяните с "бианконерите" се състояха в Парма и Триест, в които торинци постигнаха победи.

Иначе, в утрешния двубой Каляри влиза с една победа от шест мача, но и без загуба, което задържа колектива на Диего Лопес в средата на таблицата за класиране, на две точки от осмия Парма и на седем пункта от 18-я Сасуоло. Впрочем, миналият кръг Каляри изпусна победата в Киево, след като Пиниля се отнесе несериозно при изпълнението на дузпата срещу "магаренцата".

Относно Ювентус, торинци победиха Рома у дома си и така увеличиха дистанцията от най-близкия си преследвач на 8 точки. Артуро Видал и Леонардо Бонучи вкараха от игрови положения, а Мирко Вучинич бе точен от "бялата точка". Това бе десета поредна победа на Юве през сезона, с което шампионите надминаха успешните си серии от предишните две кампании, когато записаха девет поредни успеха. Преди мача Конте мотивира играчите си с думите, че отборът му не трябва да спира дотук и възнамерява да продължи в същия дух.

Нене, Аврамов и Ериксон са недостъпни за домакините заради контузии. Липсва и Раджа Наинголан, който се присъедини към Рома. Вероятно Каляри ще започне с 4-3-1-2 с Косу зад двамата нападатели и по-активна игра по фланговете от страна на Писано и Мури.

Андреа Бардзали е единственият отсъстващ за гостите, след като бранителят натрупа картони. Вероятно мястото на италианеца ще бъде заето от Мартин Касерас. Конте едва ли ще промени постройката на отбора и най-вероятно ще постави на върха на атаката Йоренте и Тевес, а в средата на терена ще използва петима футболисти.

Очаква се много интересен мач, в който ще видим и тактическа битка между двамата треньори. Вероятно домакините ще разчитат повече на своите флангове и активното използване на крайните защитници и по-прибрана игра от страна на полузащитниците, на което гостите ще противодействат със силната си средна линия, повече разигравания и извеждащи пасове към нападателите. Проблемите за Юве могат да дойдат от подценяване на съперника - Каляри е единственият тим в Серия А, който тръгна непобеден в последните си два мача в Торино. Ако "бианконерите" се отнесат с нужното уважение към своя противник - те ще победят.

Прогноза за: Каляри - Ювентус 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Каляри:

01 декември Каляри - Сасуоло 2:2 (Серия А)
08 декември Каляри - Дженоа 2:1 (Серия А)
15 декември Парма - Каляри 0:0 (Серия А)
05 януари Каляри - Наполи 1:1 (Серия А)
12 януари Киево - Каляри 0:0 (Серия А)

Ювентус:

11 декември Галатасарай - Ювентус 1:0 (Шампионска лига)
15 декември Ювентус - Сасуоло 4:0 (Серия А)
18 декември Ювентус - Авелино 3:0 (Купа на Италия)
22 декември Аталанта - Ювентус 1:4 (Серия А)
05 януари Ювентус - Рома 3:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Каляри - Ювентус

69 срещи
13 победи за Каляри
25 равенства
31 победи за Ювентус
Голова Разлика: 86:59 за Ювентус

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
271