Анонс на 18-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 18-ти кръг от Серия А

Киево - Каляри
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 05.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци

След добър старт на новия наставник Корини и 3 последователни победи, Киево допусна 2 поредни загуби и отново се вижда близо до опасната зона на дъното, само на точка от трите отбора зоната за изпадане.

Каляри е само на 5 точки пред своя опонент, на 6 от опасната зона, но няма загуба в последните си 6 мача, в процеса на които бяха спечелени 10 точки.

И двата отбора не страдат от контузени играчи, като за домакините Бостян Сезар се завърна от наказание и ще започне в центъра на отбрана. За гостите Диего Лопес не може да разчита само на наказания Нене, който освен това е и с травма. 

4 от 6-те мача, в които Каляри избегна загубата, бяха домакинства. Това е един отбор, който се затруднява на гости, където няма победа в 8 поредни кръга. Домакините ще опитат да решат срещата си в първата част с ранен натиск, след което ще забавят темпото и ще контролират топката.

Прогноза: Киево - Каляри 2:0

 

Фиорентина - Ливорно
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 05.01.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Фиорентина има шанс да застигне Наполи на третата позиция в класирането и поне за малко да се отдалечи от Интер. Така тимът може да внесе малко напрежение над лидерите с началото на новата година. Освен това виолетовите ще опитат да продължат серията си от 3 поредни победи у дома.

Ливорно няма победа в последните 6 мача, а в последните си 6 гостувания няма и спечелена точка. След добрия старт на кампанията този отбор се срина опасно към дъното и ще трябва да подобри формата.

Марио Гомес се приближава до пълноценно трениране с Фиорентина, но засега той продължава да се готви самостоятелно. Давид Писаро отново е на линия за домакините, но се очаква Масимо Амброзини да започне в средата на терена. 

За гостите Емерсон и Де Лучиа са наказани. Очаква се Андреа Кода и Леандро Риналдо да са в сърцето на отбраната, а в атака Силигарди да подкрепя Паулиньо, тъй като Емегара изглежда ще напусне клуба.

Това регионално дерби среща отбори, борещи се за различни цели. Фиорентина обаче е тежък фаворит. Ливорно ще се защитава през целия мач и ще опитва да захрани Паулиньо в някоя от контрите си.

Прогноза: Фиорентина - Ливорно 2:0

 

Наполи - Сампдория
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 06.01.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Лука Банти

Наполи събра точно толкова точки в последните 4 кръга, колкото взе и Рома, което все още означава, че тимът изостава с 5 точки от този директен опонент, а междувременно Фиорентина набира скорост.

С 3 равенства и 2 победи, Сампдория няма загуба при Синиша Михайлович. След като тимът се покачи на 4 точки от опасната зона, сега целта ще е поне точка за повишеното самочувствие на състава.

Михайлович може да се възползва от липсата на някои имена за Рафа Бенитес, тъй като гостите са в пълно здраве. Хуан Сунига, Джандоменико Место, Марек Хамшик и Хосе Рейна са аут, а се очаква още Фернандес да заеме мястото на Бритос отново, както и Ревелиер ще продължи да държи Пабло Армеро на пейката.

Паузата в европейските турнири и зимната почивка не бе достатъчна за да се възстановят всички играчи в Наполи, но Рафа Бенитес ще трябва да използва наличните ресурси, за да задържи напрежението над върха преди подновяването на най-тежките състезания.

Прогноза: Наполи - Сампдория 1:1

 

Катаня - Болоня
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 06.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Катания спечели малкото си регистрирани точки до момента у дома. Този отбор не може да си позволи да губи точки пред домашната публика, особено срещо директен опонент за оставане в елита.

Болоня някак успя да избегне опасната зона с победа над Дженоа, но неефективната игра напоследък създава много проблеми в тима.

Катания преподписа с плеймейкърът Франческо Лоди, който може отново да дебютира в този мач. Джузепе Белуши и Серхио Алмирон са контузени тук. За гостите проблемите са далеч повече. Освен контузените Черубин, Хименес и Соренсен, са наказани Гарикс и най-добре представящия се играч - Алесандро Диаманти.

Най-вече тази среща се решава от съдбата на двамата ключови играча за съставите. Лоди се връща за домакините и отново ще бъде основата на всичко в тяхната игра, докато Диаманти е аут и с него всичко по-разнообразно в атаката на гостите приключва.

Прогноза: Катания - Болоня 2:0

 

Дженоа - Сасуоло
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 06.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

След добрия старт при Гасперини, Дженоа не успява да спечели в последните 5 кръга, като завърши 2013-та в средата на таблицата. Това е много позитивно представяне за "грифоните", но те трябва да започнат новата година с подобрена форма.

Трите поредни загуби изпратиха Сасуоло обратно в опасната зона. Ливорно и Болоня обаче имат тежки мачове и това е възможност гостите да се мотивират за добро представяне, което може да им донесе сигурност, дори това да е само за седмица.

Алберто Джилардино е аут за домакините, което означава, че Калаио ще играе в атака, но още липсващи са Портанова, Гамберини, Куцка и Бертолачи. 

Франческо Асерби отправи апел за премахване на наказанието си, след като даде позитивен тест за допинг, тъй като стана ясно, че раковото му заболяване се е завърнало и той ще трябва да се бори и с този проблем. Той обаче ще пропусне този мач със сигурност. 

Дженоа няма да получи по-добра възможност от тази за завръщане на пътя на победата. Това е най-неопитният отбор в Серия А, но пък именно това носи изненада на някои от опонентите на Сасуоло, а този отбор изглежда решен да се задържи в елита.

Прогноза: Дженоа - Сасуоло 1:1

 

Парма - Торино
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 06.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

Парма се намира на поредица от 6 кръга без загуба, която обаче е съставена най-вече от равенства. Последните 4 домакинства не бяха спечелени от Парма, което ще означава, че този отбор трябва да търси подобрение в новата година.

Торино показва изключителни неща в последните 5 кръга, в които спечели 13 от 15 възможни точки. Този отбор приповдигна самочувствието си и отново гледа позитивно към класирането сред местата, даващи право на игра в Европа.

Галопа, Гаргано, Паварини, Палета и Мунари са контузени за Парма, а Масимо Гоби е наказан. Освен всичко започнаха и спекулациите, че Антонио Касано иска да премине в Сампдория, макар той сам да заговори за обратното, но все пак медиите не оказват позитивно влияние тук.

Марсело Ларондо, Чезаре Бово и Ел Кадури са с травми за гостите, докато Жиле е наказан. Данило Д'Амброзио отново е на линия, но според слуховете той ще бъде оставен извън отбора, тъй като е желан от няколко клуба в Серия А. 

Очаква ни един отворен мач с голови ситуации пред двете врати и две звезди, които искат място на Световната купа през 2014-та. Антонио Касано заговори, че има "0%-та шанс" да бъде повикан в национала на Италия, но иска да се бори до края на годината, а същевременно Алесио Церчи търси място там и ще иска да продължи формата си.

Прогноза: Парма - Торино 1:2

 

Удинезе - Верона
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 06.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Анджело Кервелера

Заедно с Лацио, Удинезе е сред най-непостоянните отбори в Серия А. След почти перфектен старт у дома си в новия сезон, този отбор загуби 3 от последните си 4 домакинства.

Хелас Верона понижи представянията си между ноември и декември, но успя да подобри формата си с последните 2 победи и равен. У дома този отбор изглежда чудесно този сезон, но гостуванията са проблем за състава.

Луис Муриел е аут за домакините, така че Франческо Гуидолин ще предпочете единия от Никол Лопес и Майкосуел да подкрепи Антонио Ди Натале в атаката. Мурисио Домици е под въпрос след травмата в глезена, получена на тренировка, а Налдо чака за неговото място.

За гостите няма проблеми откъм травми, но Хуан Итурбе е желан от много отбори в Европа и това създава несигурност. 

Удинезе знае, че победа тук ще е добра за битката за 5-то и 6-то място в лигата, което ще позволи на тима игра в Европа, макар че кое ще е последното място, класиращо в европейските турнири ще зависи и от изхода на Копа Италия. Верона играе без напрежение, но ще трябва да потърси по-добра форма в гостуванията си.

Прогноза: Удинезе - Верона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191