Рома и Юве с разгромни победи в Серия А (видео)


И. Ангелов

Рома и Юве с разгромни победи в Серия А (видео)

В седемнадесетия кръг на италианската Серия А първият и вторият в класирането успяха да вземат резултатни победи от своите съперници. Рома прие Катания и победи безапелационно с 4:0, а Ювентус също вкара 4 на гости на Аталанта, макар и да допусна 1 попадение във вратата си.

Рома започна с головете в 18-ата минута, когато Мехди Бенатиа, който вкара с глава след като бе намерен от Дестро. Втората част на този мач бе сцената на останалите 3 гола. В 55-ата минута Дестро удвои, възползвайки се от грешка в отбраната на гостите, а 4 минути след това Бенатиа вкара втория си гол в мача. Адем Ляич намери съотборника си за гола при пряк-свободен удар. 

В 80-ата минута Ляич асистира отново, когато намери Жервиньо за 4:0.

Междувременно Ювентус продължи с добрата си игра. Още в 6-ата минута срещу Аталанта Карлос Тевес откри, когато и с малко късмет ударът му бе отклонен в мрежата. В 15-ата минута тук Макси Моралес изравни, когато голът му бе поднесен на тепсия от Бонавентура. Това се оказа първото попадение, което Юве допуска от 744 минути футбол.

Ювентус започна ударно и втората част. В 46-ата минута Асамоа центрира слабо от ляво, Йоренте докосна топката за Погба и той реализира на близката греда. В 75-ата минута Йоренте вкара, когато свали подадената от Киелини добра топка на десния си крак. 4 минути след това последен гол добави Артуро Видал, този път след центриране на Лихтщайнер.

 

1 Ювентус




46т.
2 Рома




41
3 Наполи




36
4 Фиорентина




33

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
104