Ювентус - Сасуоло: Домакините са фаворити за победа


Н. Гавазов

Ювентус - Сасуоло: Домакините са фаворити за победа

Ювентус - Сасуоло
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 15.12.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Мауро Бергонци

За отпадането на Ювентус в Шампионска лига много се изговори през тази седмица и най-вероятно още дълго ще продължи да се приказва: не толкова за играта на "бианконерите", колкото за организационните проблеми в Истанбул. Всичко е много подозрително: качеството на терена в половината, където Юве игра след почивката, твърдата позиция на съдиите за пренасянето на мача, включително ще добавим и проблемите с настаняването на италианците в хотела във вторник вечер - вместо в полунощ, хората на Конте си легнаха в пет сутринта, т.е. само няколко часа преди мача в сряда. Така или иначе усещането за гигантска измама остават, а от цялата ситуация със сигурност ще загуби най-престижния европейски клубен турнир, защото за всички фенове на играта е ясно, че Галатасарай значително отстъпва по качество на Ювентус.

Сега обаче "Стара дама" ще трябва да се съсредоточи върху участието си във вътрешното първенство, където отборът е лидер в класирането, но само на три точки пред намиращия се в добра форма Рома. В този смисъл мачът със Сасуоло идва точно навреме - едва ли "бианконерите" биха си пожелали по-удобен съперник след скандалното пътуване до Истанбул.

Сасуоло започна лошо сезона, но през ноември "черно-зелените" подобриха представянето. В последните си срещи обаче новакът отново влоши играта и резултатите си, включително загуби домакинството си на аутсайдера Киево. След 15 изиграни мача Сасуоло се намира на 17-т място в класирането и има в актива и 14 точки.

Гостите са без контузените Пепе и Пирло, а Маркизио изтърпява наказание. Не е изключено Конте да даде почивка на някои от титулярите си, така че е напълно възможно в игра да видим Федерико Пелусо и Фабио Куалиарела.

Относно гостите, за тях няма да играят Алберто Аладже и Емануеле Теранова, които се намират в лазарета. Доменико Берарди е наказан. Вероятно Мароне и Мананели ще играят в центъра на полузащитата.

Ювентус е фаворит за победа в този мач и в това не може да има никакво съмнение. Все пак, евентуалният успех няма да дойде толкова лесно за шампионите, които имаха една тежка в емоционално и физическо отношение седмица. Освен това, в състава на гостите има няколко млади футболисти, които са собственост на "бианконерите" и се предполага, че за тях този мач ще е като финал - какво по-хубаво да блеснат и покажат какво могат срещу собствения си тим.

Прогноза за: Ювентус - Сасуоло 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

24 ноември Ливорно - Ювентус 0:2 (Серия А)
27 ноември Ювентус - ФК Копенхаген 3:1 (Шампионска лига)
01 декември Ювентус - Удинезе 1:0 (Серия А)
06 декември Болоня - Ювентус 0:2 (Серия А)
11 декември Галатасарай - Ювентус 1:0 (Шампионска лига)

Сасуоло:

15 ноември Сасуоло - Конкордия 4:1 (Приятелска среща)
24 ноември Сасуоло - Аталанта 2:0 (Серия А)
01 декември Каляри - Сасуоло 2:2 (Серия А)
04 декември Аталанта - Сасуоло 2:0 (Купа на Италия)
08 декември Сасуоло - Киево 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Сасуоло

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184