Анонс на 16-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 16-ти кръг от Серия А

Катаня - Верона
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 14.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Катания загуби последните си 3 мача, а тази негативна поредица стана причина за пропадане до последното място в Серия А, на 3 точки от Болоня и на 5 от безопасността.

Хелас също бе на ход от 3 мача загуби. След изключителния старт на сезона само въпрос на време беше спадът във формата. Този тим обаче победи Аталанта в последния кръг, за да задържи шестата позиция в класирането, на 6 точки пред Торино.

Двата тима имаха много проблеми този сезон, когато става въпрос за гостувания. Верона обаче играе атакуващ футбол и след комфортната си позиция от рано в Италия напрежението върху играчи и ръководство на практика липсва. Отборът е на 12 точки от опасната зона и всъщност вече се говори за постигнатата цел от преди началото на сезона. Катания се нуждае отчаяно от точки и ще даде всичко от себе си за победата в този мач, след като наближава мач с Рома.

Прогноза: Катания - Верона 1:1

 

Киево - Сампдория
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 15.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Еугенио Корини вече изведе своя Киево 3 пъти и победи във всеки един случай. Вярно е, че два от тях бяха домакинства, и всичките бяха срещу новаци в Серия А, но все пак в този отбор се вижда ново самочувствие и увереност в уменията.

Синиша Михайлович все още не е побеждаван като нов наставник на Сампдория, отново от 3 мача. Качеството на неговите опоненти обаче не позволи той да вземе всичките точки от пристигането си в новия отбор.

Букари Диаме е наказан за домакините, а Клейтон е контузен. Сирил Теро ще води тима отново в атака, като Пелисие и Палоши ще останат на пейката за пореден път. Същевременно Михайлович на практика има целия си здрав отбор и може да избере най-добрите си опции на всяка позиция.

Двата отбора са в прекрасна форма и ще се борят за оцеляването си след лошия начален период този сезон. Двата нови наставника залагат на атакуващ футбол, така че ни чака страхотен сблъсък, освен ако студеният следобед във Верона не окаже своето влияние над играчите.

Прогноза: Киево - Сампдория 2:2

 

Фиорентина - Болоня
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 15.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

Фиорентина не е постоянна в представянията си напоследък, като редува победи у дома със загуби на гости. Квалификацията напред в Лига Европа, като първи в групата си, заедно с това домакинство, може да се окаже именно този приход на самочувствие, от който този тим се нуждае.

Болоня няма победа в последните си 5 мача, но този отбор се представя по-добре на гости тази година. У дома Болоня спечели 7 точки, което е най-лошият рекорд в лигата, а като гост 5 точки, което е 13-ото най-добро постижение.

Винченцо Монтела използва ротация в срещата си от Лига Европа през седмицата и Фиорентина няма да страда от умора в този мач. Така тимът ще доминира с владението на топката и ще затисне опонента си от рано в срещата. Единственото място за подобрение при Фиорентина е отбраната, защото се позволяват доста атаки на опонентите.

Прогноза: Фиорентина - Болоня 3:0

 

Дженоа - Аталанта
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 15.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Дженоа загуби за втори път при Гасперини този сезон срещу Каляри в последния кръг, но този отбор все още се намира на комфортно място над средата на таблицата, на 6 точки от опасната зона.

Аталанта загуби 7 точки в последните 3 кръга, макар да играеше срещу опоненти, от които можеше да вземе и победи, като Хелас Верона и Сасуоло. Сега обаче този отбор е само на 2 точки под Дженоа и ще иска да превземе мястото на "грифоните".

В двата състава има доста проблеми. За домакините ще липсват контузените Марио Сантана, Зе Едуардо, Даниеле Портанова и Юрай Куцка, както и наказаният Томас Манфредини. За гостите аут са Марио Йепес, Кристиан Раймонди, Кристиано Дел Гросо, Джанпаоло Белини, Гилермо Стендардо и Джакомо Бонавентура. Всички те са контузени, а Рикардо Кацола е наказан.

В последните си 4 домакинства, Дженоа събра 10 точки и Гасперини няма загуба у дома този сезон. Рекордът на Аталанта на гости е слаб - 3 точки в 8 мача, така че домакините няма да очакват голям отпор от опонента си. 

Прогноза: Дженоа - Аталанта 1:0

 

Лацио - Ливорно
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 15.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

Лацио се намира на поход от 6 мача без победа в Серия А, а безголовото равенство през седмицата в Лига Европа не помогна на ситуацията. Петкович се приближава до края на времето си в клуба, а играчите не могат да извлечат позитиви в това положение.

Ливорно загуби 3 от последните си 4 мача, но те все пак успяха да вземат равен от Милан. Тази точка обаче не бе достатъчна, за да задържи тима над опасната зона, така че този отбор е в нужда от точки.

Стефан Раду се връща на левия бек за домакините, което ще постави Абдулай Конко от дясно. Мирослав Клозе игра в Лига Европа срещу Трабзонспор преди дни и изглежда най-накрая ще се задържи в титулярната постройка.

Лука Силигарди си спечели титулярно място за гостите, след като той показва добра игра напоследък, а и вкара на Милан. Така Емергара ще заеме място на пейката, а Греко ще играе в средата на терена.

Обикновено това е зрелищен мач с много заряд. Лошата фора на Лацио обаче и напрежението над Ливорно може да донесе още напрежение в срещата. Домакините имат по-добрите играчи на хартия, но Ливорно показва как с добра подредба да се противопостави на големи опоненти тази година.

Прогноза: Лацио - Ливорно 1:0

 

Парма - Каляри
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 15.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Дино Томази

Парма няма загуба в последните си 4 мача, в които този тим събра повече точки на гости, отколкото се очакваше - 4 от Наполи и Интер, но пък у дома тима разочарова срещу опоненти като Лацио и Болоня, където бяха спечелени само 2.

Каляри е в подобна форма. като спечели 8 точки в последните си 4 мача. 3 от тези срещи обаче бяха у дома, което улесни нещата. В 7-те си гостувания за кампанията този отбор взе само 3 точки.

Роберто Донадони ще се затрудни да намери трима здрави халфа сред хората си, след като Марко Пароло е наказан, а Даниеле Галопа и Валтер Гаргано са контузени. Така Джани Мунари може да получи втория си старт за сезона.

За гостите капитанът Даниеле Конти отново е наказан, което ще даде шанс на Радя Наинголан в средата на терена, а Маурисио Пинила и Марко Сау ще започнат в атака след травмата на Виктор Ибарбо.

Двата тима се намират в средата на класирането, на 9 точки от европейските места и на 5 от опасността. От двата клуба ще искат това статукво да се запази - далеч от изпадане и без много амбиции за върха. В Каляри ще са доволни на точка, докато Парма ще иска победата.

Прогноза: Парма - Каляри 1:1

 

Удинезе - Торино
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 15.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Графикът с мачове на Удинезе не позволи този отбор да се задържи в горната половина на Серия А, след като тимът се изправи срещу Интер, Катания, Фиорентина, Ювентус и Наполи в последните си 5 мача. Те успяха да победят "виолетовите", но от всички останали общо взеха само точка.

Торино показва добра форма в последните си 6 мача, губейки само веднъж, и печелейки 2 пъти. Тази форма постави Торо на 7-ата позиция в лигата, така че напрежението над играчите спадна и те могат да си позволят да се борят и само за равен тук.

Домакините имат нужда от победата, повече от своя опонент, и се очаква именно Удинезе да притиска гостите. Джампиеро Вентура промени стила на игра в процес на сезона, след като от 4-2-4 сега виждаме 3-5-2, ориентирано повече към контра-атаката. Това ще е много важно в срещите срещу опоненти, които задържат повече топката.

Прогноза: Удинезе - Торино 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227