Болоня - Ювентус: Стратегическо равенство


Н. Гавазов

Болоня - Ювентус: Стратегическо равенство

Болоня - Ювентус
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 06.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Болоня приема Ювентус в мач от 15-я кръг на Серия А. Двубоят трябваше да се състои през уикенда, но заради важното гостуване на "бианконерите" на Галатасарай през следващата седмица, срещата ще се играе утре вечер. Дали това няма да помогне на домакините са вземат важна точка срещу шампиона в борбата си за оцеляване?

"Рособлу" успя да оцелее в последните си два мача, при това го направи като гост на негостоприемния Парма и при домакинството си на амбициозния Интер. Интересното е, че и в двете срещи Болоня накара съперниците си да треперят след като хората на Стефано Пиоло повеждаха в резултата. Така или иначе двете спечелени точки са много важни, особено на фона на това, че отборът е без победа в последните си четири мача, а в началото на сезона имаше огромни проблеми в отбраната си, което доведе до някои негативни резултати. След 14 изиграни мача Болоня има 12 точки в своя актив, колкото и намиращият се на 18-то място Ливорно, но "рособлу" изпреварват тосканци с по-добра голова разлика.

Ювентус, макар и да не впечатлява с играта си в последните няколко мача, се намира в отлична серия от осем срещи без загуба във всички турнири, включително и равенството срещу Реал Мадрид в Шампионска лига и победата с 3:0 над един от конкурентите си във вътрешното първенство Наполи. Също така торинци спечелиха последните си четири мача от тази добра серия, допускайки само един гол. Това позволи на Ювентус да изпревари Рома и сега "Старата дама" е начело в класирането, на три точки пред "римските вълци".

За Болоня няма да играят заради контузии Николо Чебурин и Хенри Гименес, а Фредерик Соренсен е наказан. Най-вероятно бившият защитник на Юве ще бъде заменен от Андреа Монтовани. Добрата новина е завръщането в строя на Алесандро Диаманти.

Ювентус е без някои ключови играчи, но пък други се завърнаха в строя. Контузени са Маурисио Исла, Симоне Пепе, Себастиан Джовинко и Андреа Пирло. Тази вечер Конте призна, че все още не е взел решение кой ще замени Пирло - според думите на специалиста това ще е Погба, Маркизио и Видал, но според мнението на специалистите, на-вероятно италианецът ще замени опитният ветеран.

Антонио Конте заяви, че Ювентус е фокусиран изцяло върху тази среща и никой не мисли за мача с Галатасарай. Трудно е да повярваме на думите на треньора, който се опитва по някакъв начин да мобилизира своите футболисти, но за всички е ясно, че най-важната среща за "бианконерите" в следващите шест дни е тази в турския мегаполис Истанбул. Логиката сочи, че мачът в Болоня утре вечер трябва да бъде спечелен от торинци, но не по-малко логично е да предположим, че "Старата дама" може да си позволи да загуби точки тук, които след това да компенсира в следващите си двубои в Серия А. Докато грешна стъпка срещу Галатасарай би струвало много повече на "бианконерите". В този ред на мисли е много по-логично да очакваме едно стратегическо равенство в Болоня, при което Юве няма да допусне загуба, играчите ще запазят силите си и ще се предпазят от контузии, а освен това резултатът няма да позволи на Рома да се откъсне. От всичко това ще са доволни и домакините.

Прогноза за: Болоня - Ювентус 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Болоня:

04 ноември Болоня - Киево 0:0 (Серия А)
10 ноември Аталанта - Болоня 2:1 (Серия А)
24 ноември Болоня - Интер 1:1 (Серия А)
30 ноември Парма - Болоня 1:1 (Серия А)
03 декември Болоня - Сиена 1:2 сл. прод. (Купа на Италия)

Ювентус:

05 ноември Ювентус - Реал Мадрид 2:2 (Шампионска лига)
10 ноември Ювентус - Наполи 3:0 (Серия А)
24 ноември Ливорно - Ювентус 0:2 (Серия А)
27 ноември Ювентус - ФК Копенхаген 3:1 (Шампионска лига)
01 декември Ювентус - Удинезе 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Болоня - Ювентус

150 срещи
26 победи за Болоня
53 равенства
71 победи за Ювентус
Голова Разлика: 216:140 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141