Анонс на 14-ти кръг от Сериа А


И. Ангелов

Анонс на 14-ти кръг от Сериа А

Парма - Болоня
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 30.11.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Парма прекрати лошия си поход без победа с триумф над Наполи с 1:0 с късен гол, като така този отбор е един от групата с 16 пункта в средата на таблицата.

Болоня е само на точка над опасната зона, като тя бе спечелена срещу Интер в последния кръг. В идните седмици тима ще срещне Ювентус и Фиорентина, така че ще е важно тук да видим уверено представяне.

Домакините имат проблеми с контузените Галопа, Окака и Паварини, а Роси и Гаргано са наказани. Африйе Акуа и Джоел Оби чакат за техните места, а и Амаури трябва да се завърне сред титулярите, след като пропусна миналата седмица.

За Болоня Чезаре Натали е на линия отново и това ще позволи на Рене Крин да премине в по-централна роля. Алесандро Диаманти има грип, но ще потърси място в тима въпреки това.

5-те точки, които разделят тези отбори, са разликата между средата на таблицата и битката за оцеляване. Парма ще играе с по-малко напрежение и ще иска да затисне своя опонент в собствената половина. Болоня ще се надява Диаманти да се появи в игра, защото идеи в атака без него липсват.

Прогноза: Парма - Болоня 2:0

 

Дженоа - Торино
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 30.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Себастиано Перуцо

Дженоа няма загуба в последните 4 кръга, в които съставът събра 10 точки. Само срещу Милан този отбор пропусна да вземе победата след 1:1 на "Сан Сиро". 

Торо успя да преодолее поредица от 8 срещи без победа с триумф над Катания у дома и така този отбор се поотдалечи от опасната зона. 

Томас Манфредини е наказан за домакините, така че Алесандро Гамберини ще заеме мястото му в отбраната от 3 човека. След като пропусна мачът с Милан пък, Юрай Куцка работи здраво, за да се появи в срещата за Дженоа.

За Торино Джовани Паскуале е фаворит да замени Данило Д'Амброзио по левия фланг, след като той е наказан, а Имобиле и Церчи вероятно ще са в атака.

От тези отбори можем да очакваме отворен мач и бърз футбол. Те ще търсят победата с много атаки по фланговете. Дженоа събра 3 сухи мрежи в последните си 4 мача и ще иска да задържи прекрасната си форма с ново добро представяне.

Прогноза: Дженоа - Торино 0:0

 

 

Аталанта - Рома
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 01.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Aталанта е особено непостоянна тази година, показвайки лоша форма на гости - една победа и шест загуби. Все пак този отбор разчита на точките от домакинствата и се намира в горната половина на таблицата в Серия А.

След първите 10 поредни победи, Рома намали оборотите и направи три равенства поред. В първите две тимът допусна по гол, а в последния не успя да вкара. 

Домакините имат твърде много проблеми с липсващи играчи. Аут с различни травми са Лео Скалони, Марио Йепес, Луиджи Джорджи, Кристиан Раимонди, Джузепе Де Лука, Джанпаоло Белини, Гилермо Стендардо и Константин Ника. Проблемите бяха кризистни още преди последния кръг, когато Стендардо и Белини се присъединиха към лазарета. Така шанс за изява ще получат Рикардо Кацола и Жулио Милячо.

За гостите Мехди Бенатиа се бори да се появи в групата, докато Федерико Балцарети, Франческо Тоти и Василис Торосидис остават аут.

Рома намали оборотите с липсата на Тоти. Този отбор обаче остава сред топ тимовете в лигата и се очаква да няма проблеми срещу Аталанта. С толкова липсващи играчи, домакините няма как да не покажат слабости на много места, които ще бъдат експлоатирани от опитния съперник.

Прогноза: Аталанта - Рома 0:2

 

Каляри - Сасуоло
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 01.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Михаел Фабри

Каляри събра трета точка в 7 гостувания през сезона с безголово равенство в понеделник срещу Рома. Дефанзивното представяне беше подобрение от това, което видяхме до сега с 20 допуснати гола в 12 срещи.

Сасуоло взе 7 точки от последните си 3 мача. 2 от тези срещи бяха на гости, затова сега този отбор се точи и на оставане в елита на Италия.

Добра новина е формата на гостите, що се отнася до футболисти. Само наказаният Маурисио Пинила е аут. Емануеле Теранова е контузен за гостите. Антонио Флоро Флорес и Лука Антеи са наказани, така че ще видим заместници и в отбрана, и в атака. Това вероятно ще са Джонатан Росини и Диего Фариас.

Сасуоло намери решение за атакуващия стил, който практикуваше в началото, станал причина за многото допуснати голове. 28 допуснати гола означава най-лошия рекорд в лигата до момента, но атакуващия стил се оказа доста ефективен на много моменти до сега. Каляри обаче изглежда започва да закрепва представянето си от защитния вал, затова ще дебне на контра своя опонент.

Прогноза: Каляри - Сасуоло 0:1

 

Киево - Ливорно
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 01.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

След неочаквана победа в дербито с Хелас Верона, Киево успя да съхрани надежди за излизане от опасната зона, макар понастощем този отбор да е на дъното. Ливорно е преодолим съперник, а 9 точки ще са достатучни за застигане на Катания в средата на таблицата.

Ливорно издържа цял час преди да рухне срещу Ювентус в последния кръг. След загубата и от Интер, този отбор трябва да потърси повдигане на морала срещу директен съперник в битката на дъното.

Еугенио Корини ще премине към 4-3-3, след като промени това 3-5-2, което използваше предшественикът му Джузепе Санино. Сирил Теро ще е фаворит пред Алберто Палоши напред, а Марсело Естигарибиа и Алесио Сесту ще са по фланговете.

За гостите Рубен Бота и Андреа Луси са аут. Капитанът е голяма загуба за тима, така че има въпрос кой ще го замени в атака.

Прогноза: Киево - Ливорно 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
121