Анонс на 10-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 10-ти кръг от Серия А

Аталанта - Интер
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 29.10.2013г.
Час: 21:45

Аталанта загуби на гости на Сапмдория след прекрасен поход от 3 поредни победи в Серия А, а сега ще приеме един Интер, който изглежда отново в топ-форма. У дома обаче Аталанта спечели 9 от възможни 12 точки, побеждавайки Торино, Удинезе и Лацио.

Интер загуби повече точки у дома, отколкото на гости. Валтер Мадзари повдигна самочувствието с победа над Верона в последния кръг и веднага ще търси да надгради над това. 

Стефано Колантуоно вероятно ще заложи на същата 11-ка, която започна в Сампдория, освен контузените Джанпаоло Белини, Стефано Лучини и наказаният Константин Ница. 

Въпреки многото допуснати голове у дома, Валтер Мадзари вероятно отново ще заложи на типичния дефанзивен вал. В полузащита Матео Ковачич е предпочитан пред Тайдер, но ротацията е вариант. Мауро Икарди може да започне в атака, а Паласио да получи почивка. Ишак Белфодил е наказан, а контузени за тима са Санети, Милито, Капаняро и Киву.

Интер допусна голове в последните си 5 срещи, а в последните 3 поред допусна 8 попадения. Без Кампаняро защитата изглежда извън такт, а Мадзари може да опита да се справи с това, като вдигне темпото на играта от самото начало, за да притисне своя опонент в отбрана. Аталанта винаги е опасна на контра, така че това може да се окаже и комфортна позиция за тима, освен ако не получи ранен гол.

Прогноза: Аталанта - Интер 0:2

Коефициенти от bet365:
Аталанта - 3.80
Равен - 3.30
Интер - 2.00

 

Фиорентина - Наполи
Стадон: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 30.10.2013г.
Час: 21:45 

Може би най-интересната среща от мачовете през седмицата се задава, когато Наполи гостува на Фиорентина. Тук може да очакваме много голове, жестока битка в центъра и нажежени моменти.

В лицето на двамата нападатели на тези отбори - Гонзало Игуаин, и Роси, виждаме 5 гола срещу 8 съответно - определено ни очакват голове в този двубой, а бърз поглед към класирането поставя напрежение над отбора на Рафаел Бенитес, защото преките конкуренти от върха се изправят срещу удобни съперници, по принцип. Магията на Рома вероятно няма да бъде спряна от Киево, Ювентус се изправя срещу Катания, която не взе нищо от Сасуоло в предния кръг, а Интер вероятно ще се справи с Аталанта.

Това е голям мач и за Фиорентина, която се намира на 9 точки от лидера. Загуба в този момент може да означава отделяне от групата на върха, което със сигурност ще е лоша новина за домакините. Наполи пък е на 5 точки от върха и Рома, както споменахме, немислимо е и за този отбор да загуби точки. 

Откъм състави - Фиорентина има малко проблеми с оглед липсващия Гомес, който няма да се появи в игра дори в следващия мач, срещу Милан. Гонзало Родригес се завръща в отбраната на състава, докато Акуилани и Куардадо ще преодолеят малки травми и ще са на линия. Бенитес ще има проблеми, ако Канаваро не успее да премине късен фитнес тест, но иначе състава изглежда добре.

Тези два отбора изглеждат страхотно понастоящем, а Игуаин и Куардадо вкараха по два гола за победите на тимовете си през уикенда. Наполи има само една загуба до момента в лигата, а Фиорентина спечели поредни мачове с Ювентус и Киево.

Прогноза: Фиорентина - Наполи 2:2

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.50
Равен - 3.30
Наполи - 2.80

 

 

Дженоа - Парма
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 30.10.2013г.
Час: 21:45

Парма показва доста колеблива форма в Серия А (победа, равен, победа, загуба, победа в последните 5) но все пак спечели 10 точки от последните 15 възможни, а това е впечатляващо. Този факт ще е притеснителен за новата Дженоа на Гасперини, която понесе загуба от Ювентус с 2:0 преди дни.

Гасперини предпочете да съхрани Джилардино за тази среща, като не му даде възможност да си изкара пореден жълт картон, който щеше да му наложи наказание за мача. В последното си домакинство "грифоните" победиха Киево, и сега ще се чувстват добре пред феновете си срещу Парма.

Исторически в 18 мача Парма спечели само веднъж тук, но пък равенствата са 9. Парма има проблеми с някои контузени играчи - Габриел Палета тренира отделно и не е ясно дали ще започне мача, а Стефано Окака и Никола Паварини са аут. Капитанът Алесандро Лукарели пък ще бъде заменен от Педро Мендеш.

Гасперини няма проблеми в своя състав, макар Гамберини да се оплаква от проблеми в кръста, които вероятно ще преодолее. Наказани за този мач няма, и настроението продължава да е добро.

Прогноза: Дженоа - Парма 2:0

Коефициенти от bet365:
Дженоа - 2.30
Равен - 3.20
Парма - 3.20

 

Каляри - Болоня
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 30.10.2013г.
Час: 21:45

Наставникът на Болоня Стефано Пиоли би искал неговият отбор да надгради над дългочаканата първа победа за сезона с нов триумф през седмицата над Каляри. Цената на победа в това гостуване може да е изкачване над зоната за изпадане.

Болоня започна много слабо кампанията си, но в неделя успя да победи Ливорно с 1:0 и така прекъсна анти-рекорда си на единствен отбор без победа в лигата. Това повдигна тима до 18-то място, но Пиоли заговори, че иска повече.

Каляри обаче няма загуба у дома и е на 4 точки пред своя опонент. В последната си среща тима загуби от Лацио с 2:0 като гост, като освен това Каляри няма победа в гостуванията си тази година. Треньорът Диего Лопес обаче заяви уверен, че всичко е въпрос на време.

Голям фактор в мача ще е липсата на Алесандро Диаманти за гостите. Той е наказан, докато защитниците Хосе Креспо и Марек Чех са контузени.

Прогноза: Каляри - Болоня 1:0

Коефициенти от bet365:
Каляри - 1.83
Равен - 3.50
Болоня - 4.33

 

Верона - Сампдория
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 30.10.2013г.
Час: 21:45

Треньорът на Хелас Верона - Андреа Мандорлини очаква неговите момчета мигновено да отговорят на загубата от миналата седмица срещу Интер, когато този кръг тимът му е домакин на Сампдория.

Онази загуба в събота от Интер бе първата след поход от 4 мача без грешка и така Верона се смъкна на 6-ата позиция в лигата. В пресконференцията преди този мач Мандорлини разкри, че е разочарован и очаква правилната реакция от своите играчи.

Верона спечели всичките си мачове у дома до момента и Сампдория идва тук след поредни победи - първо над Ливорно с 2:1, а след това над Аталанта с 1:0. Втората среща бе първа победа пред домакинска публика и така тима се настани на 14-та позиция в Серия А. Делио Роси бе задоволен от формата на своите напоследък, като се похвали и за сухата мрежа. 

Още добри новини са завръщането на Едер в атаката след преодоляването на травмата в глезена, и така той ще партнира на Габиадини. Верона ще е без бранителя Евангелос Морас, който е наказан за 2 мача след директния червен картон срещу Интер.

Прогноза: Верона - Сампдория 1:1

Коефициенти от bet365:
Верона - 2.10
Равен - 3.40
Сампдория - 3.40 

 

Ювентус - Катаня
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 30.10.2013г.
Час: 21:45

В този мач се срещат тима на едно място под върха и този на едно място над дъното. На този етап през кампанията, разбира се, фаворитът е само един, и това е домакинският отбор на Юве. 

След като завърши на 8-ма позиция миналия сезон, Катания на Антонино Сантос претърпя промяна чрез неговата философия, чиято цел бе тима да напредне дори повече. Но ето, 9 кръга след революцията тима е в зоната за изпадане, а Сантос бе заменен от Мариан Де Канио. Той трябва да се справя с най-лошата атака в лигата, като момчетата му регистрираха 6 точки и 6 гола до момента.

Антонио Конте вероятно ще заложи на подобен отбор от този, който надви Дженоа преди дни. Само Клаудио Маркисио може да заеме мястото на Пол Погба в центъра. В атака ще видим Тевес-Йоренте, с Джовинко на пейката. Контузени за тима са Лихтщайнер, Пепе, Вучинич и Куалярела.

Де Канио се затруднява с постройката си откакто пое тима, като той загуби и Пабло Бариентос за месец. Така Кеко зае мястото му в тройката нападатели заедно с Бегрешио и Кастро. 

Прогноза: Ювентус - Катания 3:0

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.20
Равен - 6.00
Катаня - 15.00 

 

Ливорно - Торино
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 30.10.2013г.
Час: 21:45

Президентът на Ливорно - Алдо Спинели е убеден, че наставникът Давиде Никола може да обърне съдбата на своя отбор след лошата форма в Серия А. Тима навлиза в домакинството си след загуба в неделя от Болоня, която стана четвъртата поред.

Това постави Ливорно на дъното в класирането, а последната победа на този отбор датира далечния 15-ти септември - 2:0 над Катания. Напрежението започва да се натрупва над Никола, но той получи пълната подкрепа на работодателя си в пресконференцията преди мача.

Ливорно се класира сред елита на Италия чрез плейофи - победа над Емполи. От тогава обаче тимът има най-лошия рекорд, що се отнася до дефанзивната част, заедно с Болоня, с по 22 допуснати гола.

Торино ще е отчаян да се върне на пътя на победата след загубата от Наполи преди дни с 2:0. След края на този мач стана ясно, че това е 5-ата среща на гостите без победа и това започва да става притеснителна тенденция. 

Треньорът Джампиеро Вентура не бе очарован от представянето на своите и заговори, че очаква мигновен отговор с добро представяне. Победа на гости в Ливорно ще повдигне самочувствието точно навреме, защото през уикенда Торо посреща вездесъщата Рома.

Гостите имат известни проблеми с няколко контузени играча, сред които Матео Бриги, Чезаре Бово, Омар Ел Кадури, Марсело Ларондо и Гилермо Родригес. Домакините няма да разчитат само на Леандро Греко, който има проблем в бедрото.

Прогноза: Ливорно - Торино 1:1

Коефициенти от bet365:
Ливорно - 2.80
Равен - 3.10
Торино - 2.60 

 

Милан - Лацио
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 30.10.2013г.
Час: 21:45

Милан приема Лацио в неподходящ от домакинска гледна точка момент, но Лацио със сигурност ще се възползва от факта, че домакините загубиха последната си среща срещу Парма с 3:2. Тази загуба бе четвъртата за кампанията на Милан, а росонерите имат само 3 победи в първите 9 кръга. Масимилиано Алегри започва да чувства нестабилност под мястото си, като той сам призна това преди срещата.

Росонерите са на 10-ата позиция в класирането, на 16 точки от лидера Рома и 11 зад третия Ювентус, който окупира това последно място, даващо шанс за игра в Шампионска лига

Проблемът на Милан е най-вече гостуванията, защото тук бяха взети само 2 от възможните 15 точки извън "Сан Сиро". 

Междувременно, Лацио идва в добро настроение след победата над Каляри с 2:0 в неделя. Този резултат спря негативна серия от 3 мача без победа и треньорът Владимир Петкович заговори с облекчение преди тази среща, че ще търси да надгради над представянето, което му донесе 7-ата позиция в лигата.

Макар тима да взе само точка от гостуванията си този сезон, надеждите са това да промени завръщането на Мирослав Клозе, който има шанс да започне срещата. Клозе се появи като резерва във второто полувреме с Каляри и вкара първия гол в мача.

Домакините са без Матиас Силвестре, който получи травма в бедрото в неделя и ще отсъства в идните 2 или 3 срещи за своите.

Прогноза: Милан - Лацио 1:1

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.75
Равен - 3.50
Лацио - 4.75 

 

Сасуоло - Удинезе
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 30.10.2013г.
Час: 21:45
 

Треньорът на Удинезе - Франческо Гуидолин заяви пред играчите си, че трябва бързо да преодолеят разочарованието от загубата в неделя срещу Рома, ако искат да се изкачат в класирането. Неговият отбор сега гостува на ново-промотирания Сасуоло в опит да се върне на пътя на победата след минималната загуба от вълците - в този мач Удинезе задържаше 10 човека от Рома, но Майкъл Брадли реши всичко 8 минути преди края.

Това означаваше, че Удинезе получава трета загуба в последните 4 мача и 11-ата позиция. Освен това този отбор загуби всичките си 4 гостувания този сезон, но надеждите са именно тук да се постигне обрат в съдбата.

Сасуоло обаче се подобри много в последно време. След победата над Болоня с 2:1 тима се представи добре в безголово равенство с Катания през уикенда. Наставникът Еузебио Ди Франческо има поводи за радост след тази първа суха мрежа за кампанията.

Сасуоло обаче, както Болоня и Ливорно, има 22 допуснати попадения и това е най-лошото постижение за годината. Тима ще се надява лошата форма на Удинезе в атака да продължи, след като в гостуванията си те имат само 2 гола. 

Гуидолин може да даде почивка на нападателя Антонио Ди Натале в този мач с оглед неделната среща с Интер. Така Реджиналдо Майкосуел ще партнира на Луис Муриел в атака.

Прогноза: Сасуоло - Удинезе 1:0

Коефициенти от bet365:
Сасуоло - 2.87
Равен - 3.30
Удинезе - 2.40 

 

Рома - Киево
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 31.10.2013г.
Час: 21:45
 

Рома ще очаква да надгради над рекодния си старт в Серия А, когато приема удобен съперник в четвъртък в лицето на Киево. Момчетата на Руди Гарсия подобриха рекорда в Италия след 9 поредни победи в първите 9 кръга, когато успяха с 10 човека да победят Удинезе в неделя. 

Киево има само 1 победа в лигата до момента и се изправя срещу тежък фаворит, не само в мача, но и за спечелване на Скудетото. Опашкарите са побеждавали Рома само 3 пъти в историята си, като това стана обаче на 2 пъти в миналата кампания с по 1:0 на гости и у дома. 

Рома е на 5 точки от най-близкия до върха - Наполи, и първото място дори не е застрашено преди този кръг, но домакините трябва да са сигурни, че всички в топ 5 жестоко се борят да застигнат лидера. 

Киево се намира в най-лошия си период. В последните 5 мача тима има 5 загуби и това е точно обратното на чудото, което показва Рома. Освен всичко късметът е срещу Киево - срещу Фиорентина изглеждаше всичко се контролира от тима, но момент от индивидуална класа на Куардадо на 2 пъти обърна резултата. 

В последните 4 гостувания Киево загуби 3 пъти и взе 1 точка, като тя дойде в откриването на сезона срещу Парма. Само чудо може да донесе точка и тук на "Стадио Олимпико" за гостите.

Прогноза: Рома - Киево 4:0

Коефициенти от bet365:
Рома - 1.22
Равен - 6.00
Киево - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145