Аякс и Милан няма да се победят


Н. Гавазов

Аякс и Милан няма да се победят

Аякс - Милан
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 01.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон

В груповата фаза на Шампионска лига сезон 2010/11Аякс спечели четири точки в двата си мача с Милан. В Амстердам, където утре вечер ще се срещнат двата тима, на попадението на Ел Хамдауи отговори Златан Ибрахимович. В Италия обаче холандците победиха с 2:0, като попаденията отбелязаха Де Зуев и Алдервейрелд. Това обаче е история и в момента двата тима са съсредоточени върху предстоящата среща помежду си, като в особена сила това важи за Аякс, който претърпя тежка загуба в Барселона. Ако холандците загубят утре вечер, на практика те ще загубят всички шансове да участват в плейофите на престижния турнир.

Победата на Милан в първия кръг от Шампионска лига срещу Селтик помогна на "росонерите" да въздъхнат спокойно, но до пълна релаксация и трепетно очакване на мачовете с Барселона е много далече. В предстоящата среща в Амстердам Милан трябва да се бори не само със съперника, но и с вътрешните си проблеми, които възникват в отбора заради не толкова доброто представяне в шампионата на Серия А.

Отборът на Франк Де Бур не страда от контузени или наказани футболисти, което означава, че Сигторсон ще се завърне в стартовия състав и ще води атаката на своите. Вероятно в средата на терена ще се разположи Пулсен, а Мойнсадер и Денсвил в сърцето на отбраната.

На Масимилиано Алегри може само да съчувстваме за проблемите, които го сполетяват. В неделя на най-обикновена тренировка Ел Шаарави получи лека травма, но достатъчна да го изкара извън терените за период от 20 дни. Освен "Фараона", в лазарета на Милан се намират още Силвестре, Кака, Де Шилио, Пацини, Сапонара и Нианг. Рикардо Монтоливо може да играе само с разрешение на докторите и това ще се разбере едва преди мача.

"В Европа няма леки мачове. Аякс може да показва много добър футбол, така че ние сме длъжни да проведем мача на много високо ниво. Победим ли, получаваме добри шансове за излизане от групата и ще може спокойно да се готвим за срещите с Барселона. Но знаем, че срещу нас ще има много труден съперник", заяви Алегри на днешната си пресконференция.

Всъщност, думите на наставника отразяват част от характеристиките на утрешната среща, дори може да кажем, че заради подкрепата на собствената си публика и заради леката криза, която се забелязва в редиците на Милан, Аякс е с малко предимство в сблъсъка. Очакват се по-напористи действия от страна на холандците и много бързи атаки по фланговете, така че крайните бранители на "росонерите" ще бъдат подложени на голям натиск. Отговорът на италианците ще бъде техният опит и хитрост, който може да им помогне да не загубят мача. Напълно е възможно дата отбора да не успеят да се победят.

Прогноза за: Аякс - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Аякс:

28.09 Аякс - Го Ахед 6:0 (Ередивизе)
25.09 Аякс - Волендам 4:2 (Купата на Холандия)
22.09 ПСВ - Аякс (Ередивизе)
18.09 Барселона - Аякс 4:0 (Шампионска лига)
14.09 Аякс - Цволе 2:1 (Ередивизе)

Милан:

28.09 Милан - Сампдория 1:0 (Серия А)
25.09 Болоня - Милан 3:3 (Серия А)
22.09 Милан - Наполи 1:2 (Серия А)
18.09 Милан - Селтик 2:0 (Шампионска лига)
14.09 Торино - Милан 2:2 (Серия А)

Досегашни срещи:

Аякс - Милан

6 срещи
1 победи за Аякс
2 равенства
3 победи за Милан
Голова Разлика: 6- 5 за Милан


Коефициенти от bet365:
Аякс - 2.75
Равен - 3.40
Милан - 2.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218