Анонс на 6-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 6-ти кръг от Серия А

Дженоа - Наполи
Стадион: "Луис Ферарис"
Дата: 28.09.2013г.
Час: 18:00 

След победа в голямото дерби, Дженоа не успя да вкара голове в поредни мачове на Ливорно и Удинезе. Време е тима да намери алтернатива в атаката си.

Наполи неочаквано прекрати победната си серия срещу Сасуоло. Това представяне показа умора в някои играчи, макар Бенитес да използва ротация често.

Сега той може да се възползва от проблемите на домакините, за да се върне на пътя на победата. За Дженоа наказан е Джовани Маркезе, а Лука Антонели и Томас Манфредини страдат от травми. Само Кристиан Маджо е аут за гостите.

Бенитес получи голяма доза критики за това как използва ротационната система. Италианската медия започна да нагнетява напрежението над него, напомняйки за неуспешните му периоди в предишните няколко клуба. Опитният испанец обаче не трябва да се влияе от спекулациите рано в кампанията, защото идва и мач с Арсенал в Лондон в Шампионска лига. Това може да е основание той да съхрани и някои от имената си в това гостуване.

Прогноза: Дженоа - Наполи 0:2

Коефициенти от bet365:
Дженоа - 4.33
Равен - 3.60
Наполи - 1.80

Аталанта - Удинезе
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия"
Дата: 29.09.2013г.
Час: 16:00

Аталанта все още няма победа от онази, спечелила си доста място в медиите срещу Торино миналия месец. Освен това тима допуска поне два гола във всяка от срещите си от тогава.

Удинезе обаче няма победа на гости този сезон и очевидно е далеч от топ-формата си.

Стефано Колантуоно няма да разчита на ключови играчи за домакините - Марио Йепес е наказан, а Миглачио е контузен. Те ще бъдат заменени от Франко Биенца и Джанпаоло Белини. Аут са още Рикардо Кацола и Луиджи Джорджи.

За гостите само Луис Муриел е под въпрос, затова се очаква партньор на Ди Натале в атака да е Майкосуел.

Двата отбора се затрудняват много в новата кампания, макар Удинезе вече да има 7 точки. Тук обаче се очаква равенство, и то без много голове.

Прогноза: Аталанта - Удинезе 1:1

Коефициент от bet365:
Аталанта - 2.50
Равен - 3.20
Удинезе - 2.87

Сасуоло - Лацио
Стадион: "Мапей"
Дата: 29.09.2013г.
Час: 16:00

В една от най-големите изненади в последния кръг, Сасуоло взе първата си точка в Наполи. Тима избегна пета поредна загуба по този начин и вероятно настроението ще е високо. Но програмата не се смилява над домакините и предлага нов тежък опонент.

Лацио взе 9 точки у дома, и 0 на гости. Все пак тима ще търси да обърне статистиката си именно срещу такъв удобен съперник. Проблемите на гостите идват от многото контузени - Бериша, Новарети, Биглиа, Конко, Клозе, Биава, Раду, а тук и Маури е наказан.

За домакините аут са Валери, Аладйе, Теранова и Мароне. Тима ще заложи на 3-5-2 от равния в Наполи, като Берарди ще започне в атака със Заза или Флоро Флорес.

Наставникът Ди Франческо трябваше да търпи погром 4 кръга, за да разбере, че старото 4-3-3, с което постигна успех в Серия Б, няма да му свърши работа в елита. Сега вече той ще се бори за оцеляването с трима в отбрана и наситена халфова линия, която да помага в дефанзивната част, и да изнася контрите по фланга.

Прогноза: Сасуоло - Лацио 1:1

Коефициенти от bet365:
Сасуоло - 4.00
Равен - 3.40
Лацио - 1.90

 

Рома - Болоня
Стадион: "Стадио Олимпико"
Дата: 29.09.2013г.
Час: 21:45

Рома се намира на върха в класирането след победи в 5-те кръга до сега, като до момента допусна само един гол. В медиите се прокрадва мнението, че освен едно дерби, програмата на вълците е твърде лесна до момента и тепърва те ще се доказват срещу големи опоненти.

Болоня се приближи много до първата си победа в последната си среща, но Милан се завърна късно в мача. Сега Пиоли ще пътува до Рим с понижено настроение и със само 3 точки в актива.

За домакините аут са Майкон, Торосидис, Дестро, Лобонт и Брадли. Вероятно Додо ще заеме място в дясно на отбраната, а Балзарети ще оперира от ляво. Пянич може да получи почивка след като играе поне 70-90 минути във всеки мач от началото на сезона.

Гостите отново ще заложат на 4-2-3-1, което почти се справи с Милан, а сега Коне се завръща да подкрепи атаката. Срещу Милан герой бе Лаксалт, който ще запази мястото си. 

Прогноза: Рома - Болоня 2:0

Коефициенти от bet365:
Рома - 1.33
Равен - 5.00
Болоня - 9.00

 

Хелас Верона - Ливорно
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 29.09.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Дино Томази

Хелас Верона и Ливорно ще си дадат среща в неделя следобед, опитвайки се да продължат доброто си представяне от началото на кампанията. Кой можеше да си представи, че тези два отбора ще се намират в зоната, в която в момента се подвизава Милан? До тук веронци имат две победи, равенство и две загуби, но забележете - от Рома и Ювентус. Ливорно е с точка повече от своя съперник след два успеха, две равенства и само едно поражение от Рома.

За домакините няма да играят контузените Рагаци, Майета и Мартиньо. Гостите пристигат без контузения Бота и наказания Де Лучия.

И двата отбора изглеждат много стабилно. Очакванията са за абсолютно равностоен мач, в който победител ще е отборът възстановил по-добре силите си след срещите в средата на седмицата.

Прогноза за: Хелас Верона - Ливорно 1:0

Коефициенти от bet365:
Верона - 1.95
Равен - 3.30
Ливорно - 4.00

 

Фиорентина - Парма
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 30.09.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Фиорентина завърши игровата си програма от петия кръг на Серия А в четвъртък вечер, поради това е логично, че организаторите на шампионата решиха да преместят срещата на "виолетовите" за понеделник вечер с цел пълноценно възстановяване на силите. Отборът на Винченцо Монтела преживя на "Джузепе Меаца" истинско разочарование, предизвикано от това, че Фиорентина откри резултата, но не успя да запази преднината си. Една от причините обаче това да се случи са смените, които извърши Винченцо Монтела.

В междинния кръг Парма най-после постигна първата си победа в шампионата, но трябва да кажем, че "дуковете" за малко да загубят преимуществото си от три гола срещу Аталанта, който след почивката изцяло контролираше събитията на терена. Разбира се, една от причините за това е червеният картон на Амаури в 52-та минута, но така или иначе въпросителните пред Роберто Донадони остават.

Монтела вероятно няма да прави никакви промени в състава, който игра срещу Интер. Дългосрочните отсъстващи са Хуан Куадрадо и Марио Гомес. Освен това в четвъртък вече се контузи капитанът Мануел Паскуал, който остава извън терените за срок от две седмици. Той ще бъде заменен от Алонсо.

Парма също има своите кадрови проблеми, след като се разбра, че Галопа и Палета не могат да бъдат изправени за мача в понеделник. Месба и Пароло също няма да могат да играят, а червеният картон на Амаури обезкърви линията на нападението.

На пръв поглед фаворит за спечелване на срещата е Фиорентина, но интригата в този мач идва от няколко неща. Първо, Парма имаше два пъти повече време, за да се подготви за този двубой. Освен това, само след три дни "виолетовите" ще трябва да пътуват до Украйна за мача си с Днипро от Лига Европа и въпреки отношението на италианските отбори към втория по значимост турнир на Стария континент, мислите на домакините ще бъдат обременени и с този двубой. Не на последно място ще използваме и статистиката като аргумент, че срещата може да бъде по-оспорвана, отколкото се предполага. От началото на сезона при Фиорентина се забелязва една тенденция "виолетовите" да не могат да запазят преднината си. Последно това се случи срещу Интер, но преди това тази тревожна тенденция бе забелязана и срещу по-скромните Катания и Каляри. Разбира се, по-вероятно е Фиорентина да победи, но нека все пак имаме едно наум при нашата игра.

Прогноза за: Фиорентина - Парма 2:1

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 1.57
Равен - 3.80
Дженоа - 6.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141