Анонс на 5-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 5-ти кръг от Серия А

Удинезе - Дженоа
Стадион: "Стадио Фрули", Удине
Дата: 24.09.2013г.
Час: 21:45

Бързо завръщане в игра е точно това, от което се нуждае Удинезе. Междинният кръг на Серия А ще е благоприятен за тима, който започна неубедително кампанията си. От няколко години Удинезе се задържа близо до върха в Серия А, като постоянно се разделя с големи имена в състава си, а усещането е, че тази година най-накрая това вече няма да може да бъде заличено с героични изяви - класата на тима определено спадна.

Дженоа има какво да доказва, след като трябва да се реабилитира на феновете си за безголовото равенство с Ливорно през уикенда.

Удинезе отслаби своя състав, а всички отбори от Топ 5 направиха селекция за подсилване и видяхме няколко гръмки трансфера през лятото. Франческо Гуидолин и неговите момчета са изправени пред тежък сезон. Тимът вече бе изхвърлен от Лига Европа, a в Серия А след 4 кръга виждаме само 4 точки. Сега домакините трябва да търсят задължителна победа, защото има шанс още от рано тима да попадне в опасната зона.

Равенството 1:1 с Болоня в последното домакинство прекъсна серия от 5 поредни победи у дома. Добри новини сега са завръщането на Дусан Баста и Томас Херто, докато Налдо и Видмер също са на линия, но фитнес нивата им са под въпрос. Ключови играчи като Бркич, Пинци и Домици са аут от срещата заради травми.

Дженоа се спаси с много малко в последната кампания. Сега начело на тима е 37-годишният бивш полузащитник Фабио Ливерани, но той не успява да убеди в качествата си до сега. След загуба в Копа Италия от Специя, той получи тежки загуби и от Интер и Фиорентина, което праща тима в това дерби без настроение.

Добра новина е скорошната победа над Сампдория с 3:0 на гости, над която Ливерани трябваше да надгради. В последвалото домакинство обаче тима не успя да вкара у дома си на Ливорно, но поне и не допусна гол.

Любопитно е изключването на ключовия полузащитник Юрай Куцка, който не показва добра форма. Джовани Маркезе е наказан, а Лука Антонели и Стефано Стураро са с травми. 

Двата тима ще заложат на наситена халфова линия и трима типични бранители, а това предполага битка в центъра. Удинезе все още има по-класните халфове и ще спечели битката в средата, а домашната публика винаги е бонус. Очаква се победа за домакините.

Прогноза: Удинезе - Дженоа 2:1

Коефициенти от Bet365:
Удинезе - 1.75
Равен - 3.50
Дженоа - 4.75 

 

Торино - Хелас Верона
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 25.09.2013г.
Час: 21:45

Торино надмина всички очаквания и постигайки две победи и равенство, "биковете" събраха седем точки, които им осигуряват седмо място в класирането. Тук трябва да отбележим, че торинци бяха на прага да се наложат и над Милан, но с два късни гола "росонерите" измъкнаха точката.

Не по-малко изненадващо е представянето на Хелас Верона. Ако победата над Сасуоло с 2:0 е нещо нормално, то какво да кажем за успеха над Милан с 2:1 в стартовия мач на сезона в Серия А? След четири мача Верона заема 9-то място и има в актива си 6 точки.

Отсъстващи: За Торино няма да играят Ларондо и Родригес, които са контузени, както и наказаните Жиле, Барето и Гаци. Под въпрос е Имобиле. Гостите също имат сериозни кадрови проблеми - в лазарета се намират Рагаци, Тони, Майета, Албертаци и Мартино.

Това ще е мач между два отбора, които надскочиха всички очаквания и предварителни прогнози. Фаворит за победа е Торино, но домакините са без някои ключови играчи, освен това гостите показаха през уикенда как трябва да се бранят. Ако веронци затворят играта и не се хвърлят в лудо преследване на гола, напълно е възможно срещата да завърши наравно.

Прогноза за: Торино - Хелас Верона 1:1

Коефициенти от bet365:
Торино - 1.90
Равен - 3.30
Хелас Верона - 4.20

 

Лацио - Катания
Стадион: "Стадио Олимпико"
Дата: 25.09.2013 г.
Час: 21:45

Лацио трябва бързо да се възстанови от загубата в дербито с Рома. Добра новина е, че у дома тима все още не е загубил и точка.

Катания се затруднява на атакуващия и отбранителния фронт. Като погледнем и ужасяващата статистика на гости, изглежда целта тук ще е максимум точката.

Владимир Петкович има много наказани и контузени играчи и ще трябва да приложи ротация в този мач. Стефан Раду, Джузепе Биава, Диего Новарети, Лукас Биглиа и Абдулай Конко са аут с травми. Очаква се Антонио Кандрева да оперира по левия фланг, а зад него Сенад Лулич.

За гостите до Рим няма да пътуват Себастиан Лето и Гонзало Бегрешио. Пабло Бариентос и Макси Лопес ще водят атаката.

Владимир Петкович трябва да се цели в ранен гол за да убие надеждите на Катания в срещата. Очакванията са за рутинна победа на домакините.

Прогноза: Лацио - Катания 2:0

Коефициенти от Bet365:
Лацио - 1.57
Равен - 3.75
Катания - 6.00 

 

Сампдория - Рома
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 25.09.2013г.
Час: 21:45

Сампдория е само с две спечелени точки - в Триест срещу Каляри и при гостуването си на Болоня. Загубата от Ювентус бе в реда на нещата, но феновете на "моряците" все още страдат от тежкото поражение в градското дерби.

Рома ще пътува до бреговете на Лигурско море с пълен актив от точки и с победа над Лацио през уикенда. В интерес на истината ще кажем, че преди мача си с градския съперник, "вълците" общо взето нямаха сериозни опоненти, разбира се, няма как да отречем добрата игра под ръководството на Руди Гарсия .

За домакините няма да играе Едер, който е контузен. Гостите са със старите си кадрови проблеми - в лазарета се намират Дестро, Лобонт и Брадли.

Интересен мач се очертава в Генуа. Фаворит за спечелването му е Рома, но дали столичани не са изморени малко повече от своя съперник? Прибавяйки тук и подкрепата на трибуните, а също така и прогнозата за лошо време, което със сигурност ще повлияе на действията на иначе бързите и сръчни играчи на Рома, няма да е изненада, ако двубоят завърши без победител.

Прогноза за: Сампдория - Рома 1:1

Коефициенти от bet365:
Сампдория - 3.60
Равен - 3.30
Рома - 2.05

 

 

Парма - Аталанта
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 25.09.2013г.
Час: 21:45

Това ще е среща между два отбора, които не само, че се намират в долната част на таблицата за класиране, но и се представят под очакванията и предварителните прогнози. Парма е с две равенства с по 0:0 - като гост на Катания и като домакин на Киево, а също така и с две загуби от по 1:3 - против Уднезе като гост и срещу Рома като домакин.

Аталанта е с три поражения, като резултатите в мачовете с Фиорентина и Наполи бяха очаквани, загубата от Каляри обаче можеше да се избегне, имайки в предвид това, че срещата се игра в Триест, освен това бергамци поведоха в резултата.

За Парма няма да играят контузените Палета и Галопа, както и наказания Касани. Гостите са без травмираните Касола и Джорджи.

Парма и Аталанта винаги са представяли интересни мачове, в които са се получавали най-неочаквани резултати. И двата отбора са нервни заради малкото точки в актива си, така че стремежът да се вземе нещо в мача ще е много голям. Напълно е възможно да очакваме всякакъв резултат тук и нищо не бива да ни изненадва. Разбира се, по-логичното е домакините да победят, но все пак имайте едно наум.

Прогноза за: Парма - Аталанта 1:0

Коефициенти от bet365:
Парма - 1.90
Равен - 3.30
Аталанта - 4.20

 

Ливорно - Каляри
Стадион: "Армандо Пики", Ливорно
Дата: 25.09.2013г.
Час: 21:45

Ливорно започна кампанията си у дома, със загуба от Рома. След това обаче новаците записаха две победи, а през уикенда завършиха наравно при гостуването си на Дженоа. Със седем точки от четири мача новакът е шести, а след мача наставника Давиде Никола изрази недоволството си от пропусната си победа в Генуа, което само идва да покаже намеренията на отбора да се задържи в елита.

Каляри се радва на добър старт на сезона, защото взе пет точки от четири мача, като при това игра срещу кандидатите за топ 3 Милан и Фиорентина. В същото време неволите на сардинци около новия стадион продължават, така че пътуването до Ливорно няма да е по-различно от домакинските срещи на тима.

Домакините са без контузените Бота, Биаджанти и наказания Де Лука. За гостите няма да играе само травмирания Писано.

Изключително интересен двубой ще бъде този, като всеки един отбор може да спечели трите точки. Разбира се, двата тима могат и да не се победят, изморени от срещите през уикенда.

Прогноза за: Ливорно - Каляри 1:1

Коефициенти от bet365:
Ливорно - 2.75
Равен - 3.10
Каляри - 2.62

 

Наполи - Сасуоло
Стадион: "Сао Пауло"
Дата: 25.09.2013 г.
Час: 21:45

Наполи започва кампанията си по изключителен начин, не само в домашната Серия А, но и в Шампионска лига. Сега тима преследва рекорд от 1987-88 година, когато бяха постигнати 5 поредни победи в 5 кръга от Серия А.

Сасуоло допусна 15 гола и вкара само 1 в първите 4 кръга от Серия А. В последния си мач Интер унищожи тима със 7:0, така че настроението е ниско, а насреща е лидера във временното класиране.

След 7:0 наставникът Ди Франческо вероятно ще промени нещо в състава си, така че не е ясно как ще бъдат подредени гостите. Изненада ще е обаче каквато и формация да вземе точки в Неапол.

Прогноза: Наполи - Сасуоло 3:0

Коефициенти от Bet365:
Наполи - 1.14
Равен - 7.50
Сасуоло - 19.00 

 

Болоня - Милан
Стадион: "Ренато Дел'Ара"
Дата: 25.09.2013 г.
Час: 21:45

Болоня не показва добра форма до момента в кампанията си, нито у дома, нито в гостувания. След първите 4 кръга тима събра само 2 точки.

Милан показа подобрения напоследък, макар да загуби от Наполи. В този мач се видяха някои пропуски в отбраната на гостите, така че ще се работи в тази посока.

За домакините Чезаре Натали е наказан. Очаква се да бъде заменен от Андреа Мантовани в отбрана. Джонатан Кристалдо и Роландо Бианчи ще водят атаката, макар да преживяват голова суша.

Марио Балотели е наказан заради червения си картон, получен след последния съдийски сигнал в последния мач на Милан. Така Робиньо и Бирса ще подкрепят Матри в схема 4-3-3.

Домакините имат 4 вкарани гола в последните 3 кръга, но атаката не блести, както се очакваше в началото на кампанията. Без Марио Балотели пък гостите излизат с доста намалена огнева мощ, но все пак те са фаворити за спечелването.

Прогноза: Болоня - Милан 1:2

Коефициенти от Bet365:
Болоня - 3.40
Равен - 3.40
Милан - 2.10

 

Киево - Ювентус
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди" 
Дата: 25.09.2013 г.
Час: 21:45

Киево има много тежка програма напоследък. Тима обаче постигна победа над Удинезе с много усилие в последния кръг.

Ювентус допусна ранен гол срещу Верона, но успя да вземе трите точки след обрат във втората част в последния кръг.

За домакините капитанът Серхио Пелисие изигра страхотен мач срещу Удинезе. Той обаче може да получи почивка след хвърлените усилия. Сирил Теро ще партнира на Алберто Палоши в атака. Марсело Естигарибия и Перпарим Хатемай ще започнат по крилата.

Джорджо Киелини получи почивка за Юве срещу Верона. Сега Антонио Конте може да позволи на Андреа Барцали да отдъхне. Мирко Вучинич също ще се завърне в тима, като се очаква Фернандо Йоренте да заеме позиция на резервната скамейка.

Антонио Конте със сигурност ще изисква повече концентрация от своите, за да избегне напрегнато начало, както в последния кръг. Очаква се шампионът да постигне рутинна победа.

Прогноза: Киево - Ювентус 0:3

Коефициенти от Bet365:
Киево - 7.50
Равен - 4.20
Ювентус - 1.44

Очаквайте прогноза за мачът в понеделник по-късно днес...

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181