Рома ще прекъсне лошата си серия срещу Лацио


Н. Гавазов

Рома ще прекъсне лошата си серия срещу Лацио

Рома - Лацио
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 22.09.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

В мач от 4-я кръг на Серия А Рома ще посрещне Лацио с актив от 9 точки от три срещи и в случай на победа, "вълците" ще получат уникален бонус да продължат да бъдат лидери в класирането. Пристигането на Руди Гарсия, в съчетание с похарчените 70 милиона евро за нови играчи направиха от Рома един от най-силните отбори в Серия А. От началото на сезона "вълците" допуснаха само един гол и ако победите над Ливорно и Хелас Верона бяха очаквани, то успехът в Парма миналата седмица е показателен за качествата на новата Рома. Столичани не само показаха характер и върнаха попадението на Биябияни, но направиха пълен обрат за крайното 3:1.

Представянето на Лацио в миналия кръг също може да послужи за образец. "Орлите" в рамките на едно полувреме вкараха три гола срещу Киево, след което пожалиха съперника си и доиграха мача. Това бе втората победа на хората на Владимир Петкович от началото на сезона в Серия А, а през седмицата столичани записаха и третия си успех във всички състезания, налагайки се над Легия Варшава в Лига Европа. Лацио загуби само от шампиона Ювентус от началото на кампанията си - във втория кръг с 1:4. В момента "орлите" са на седмо място в класирането, с шест точки, т.е. бонусът за колектива на Владимир Петкович в случай на победа ще е догонването на градския съперник.

За Рома няма да играят контузените Матиа Дестро, Федерико Балдзарети и Майкъл Брадли. Додо вероятно ще замени Федерико на десния фланг на защитата, а Тоти ще води атаката заедно с Ляич и Флоренци.

Лацио влиза в мача с обезкървена защитна линия - Стефан Раду и Джузепе Биава са контузени, няма да играе и Лукас Биля. Уругваецът остави положителни впечатления и именно той ще липсва днес. Бруно Перейриня също е контузен, а Стефано Маури е наказан. По всичко изглежда, че Сана и Сиани ще проведат срещата в центъра на защитата, а Ернанес и Ледесма ще поддържат централната ос в полузащитата.

"Не съм гледал финала за Купата през миналия сезон. По принцип, това мен въобще не ме интересува. Единствената връзка с този мач е статута на дерби. Оттогава насам се промениха много неща. Главното е, че влизаме в мача без загубена точка. Това е първото дерби на Рим в моята кариера и победата ще бъде за мен един фантастичен успех. Искаме да вземем трите точки", заяви Руди Гарсия.

"Всички смятат Рома за абсолютен фаворит в срещата. Но това само може да ме радва, тъй като ще има какво да доказваме. Трябва да демонстрираме твърдост, спокойствие и концентрация в продължение на 90 минути. В състава на Рома има много добри играчи и отборът им показа своята сила, постигайки три победи. Въпреки всичко това, "джалоросите" си имат своите слаби места и ние максимално ще се възползваме от това", каза от своя страна Петкович.

Предположенията са, че Рома повече време ще задържа топката благодарение на отличната си полузащита, но пък Лацио може много бързо да атакува след като отнеме топката. Силата на "вълците" също е в отнемането на топката и създаване на шансове за стрелба от далечни разстояния и шансове за гол чрез разиграване на комбинации пред и в наказателното поле.

В момента проектът на Рома изглежда с няколко крачки пред този на Лацио и "вълците" изглеждат по-силни от "орлите", но за незапознатите със специфичния характер на Дерби Дела Капитале ще кажем, че обикновено този мач се печели от отборът, който се намира в по-лоша форма. Дали това ще бъде спазено сега или ще се получи закономерен резултат? Трудно е да определим, защото футболът е непредсказуем спорт, но по-логичното е Рома да прекъсне лошата си серия срещу Лацио (последната победа на "вълците" над своя исторически съперник е от 2011 година) и освен това да отмъсти за загубения финал за Купата на Италия в края на миналия сезон.

Прогноза за: Рома - Лацио 3:2


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

26 юли Арис - Рома 1:2 (Приятелска среща)
17 август Тернана - Рома 1:2 (Приятелска среща)
25 август Ливорно - Рома 0:2 (Серия А)
01 септември Рома - Верона 3:0 (Серия А)
16 септември Парма - Рома 1:3 (Серия А)

Лацио:

18 август Ювентус - Лацио 4:0 (Суперкупа на Италия)
25 август Лацио - Удинезе 2:1 (Серия А)
31 август Ювентус - Лацио 4:1 (Серия А)
15 септември Лацио - Киево 3:0 (Серия А)
19 септември Лацио - Легия Варшава ?:? (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Рома - Лацио

172 срещи
63 победи за Рома
61 равенства
48 победи за Лацио
Голова Разлика: 210:169 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 2.10
Равен - 3.40
Лацио - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234