Интер - Ювентус: Истинският тест за Мадзари


Н. Гавазов

Интер - Ювентус: Истинският тест за Мадзари

Интер - Ювентус
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 14.09.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Орсато

Главният мач на третия кръг на Серия А ще стане двубоят между Интер и Ювентус. Всеки любител на италианския футбол добре разбира значението на думата "дерби", но бремето на най-голямото и яростно противопоставяне принадлежи на Торино и Милан - столиците на богатите региони Пиемонт и Ломбардия. След известните събития от 2006 година взаимоотношенията между Интер и Ювентус съвсем се развалиха, но пък всяка една среща между "нерадзурите" и "бианконерите" се превръща в един голям футболен празник, който е интересно да бъде наблюдаван и зад пределите на Апенините.

Интер започна успешно кампанията си под управлението на Валтер Мадзари и ако успехът на Дженоа бе очакван, то класическата победа над Катания в Сицилия е малко изненадваща, тъй като това е едно от най-трудните места за гостуване в Серия А. Още по-впечатляващо е, че "нерадзурите" запазиха "суха" вратата си - в 38 мача от миналия сезон Интер допусна 57 гола и завърши шампионата с отрицателна голова разлика - но сега миланци показват много стабилност в отбранително отношение, разбира се, истинският тест ще бъде тази вечер.

Ювентус е един от петте отбора, които започнаха сезона с пълен актив от точки. След като "бианконерите" победиха много трудно на старта Сампдория с 1:0, с гол на Тевес в 58-та минута, последва втори успех срещу Лацио, в който торинци не оставиха никакви съмнения относно превъзходството си и постигнаха убедителна победа с 4:1, при която Видал оформи дубъл, а Вучинич и Тевес се разписаха по един път.

Мачовете на националните отбори не добавиха допълнителни главоболия за двамата треньори. От Интер в лазарета се намират само двама футболисти. Кристиан Киву се очаква да се завърне някъде около 10-ти кръг, а Санети ще се появи по терените на Серия А в началото на ноември. Диего Милито се завърна в разположение на отбора си след продължително лечение, но най-вероятно нападателят ще започне мача от пейката. Проблемът за Мадзари е, че дванадесет играча се прибраха от националните си отбори буквално часове преди началото на мача с Ювентус и е любопитно да видим по какъв начин треньорът е успял да промени настроението и формата им.

Антонио Конте от своя страна продължава да не може да разчита на Симоне Пепе, Клаудио Маркизио, Мартин Касерас и Рубиньо. Най-тъжна е ситуацията с Пепе, който бе готов да излезе на "Сан Сиро", но на една от тренировките отново се контузи. В Италия вече не изключват предсрочно завършване на кариерата на полузащитника. Относно Вучинич, нападателят получи лека мускулна травма и почти сигурно ще отпадне за двубоя. Ако това се случи, в стартовия състав ще видим Фернандо Йоренте, около чието бъдеще се упражняват испанските журналисти - в четвъртък вечер Marca изпрати играча в Реал Мадрид, а вчера Sport ни убеждаваше, че през зимата Йоренте ще премине в Барселона.

Излишно е да казваме, че ни очаква много любопитен мач и вероятно това е истинският тест за Валтер Мадзари, който със сигурност подобри Интер, но пък и Ювентус не е Дженоа или Катания, така че "бианконерите" ще създадат големи проблеми за защитата на своя противник. Всъщност, Ювентус изглежда много по-стабилен от своя съперник във всяка една линия и особено в средата на терена където се намират Погба, Пирло и Видал. Статистиката също не е в полза на домакините - тук шампионите имат само една загуба в последните си шест мача. Остава само да видим какъв коз от ръкава си ще извади Мадзари. Ако не го направи, много е вероятно отборът му да загуби.

Прогноза за: Интер - Ювентус 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

04 август Валенсия - Интер 4:0 (Приятелска среща)
06 август Ювентус - Интер 1:1 - 8:9 сл. дузпи (Приятелска среща)
18 август Интер - Читадела 4:0 (Купа на Италия)
25 август Интер - Дженоа 2:0 (Серия А)
01 септември Катаня - Интер 0:3 (Серия А)

Ювентус:

04 август Ювентус - ЛА Галакси 1:3 (Приятелска среща)
06 август Ювентус - Интер 1:1 - 8:9 сл. дузпи (Приятелска среща)
18 август Ювентус - Лацио 4:0 (Суперкупа на Италия)
24 август Сампдория - Ювентус 0:1 (А група)
31 август Ювентус - Лацио 4:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Ювентус

176 срещи
52 победи за Интер
43 равенства
81 победи за Ювентус
Голова Разлика: 256:215 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Интер - 3.50
Равен - 3.30
Ювентус - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
396