Уолкът: Арсенал е много по-силен от Тотнъм


Н. Гавазов

Уолкът: Арсенал е много по-силен от Тотнъм

Нападателят на Арсенал Тио Уолкът е убеден, че внушителните разходи на Тотнъм за нови футболисти не правят "шпорите" номер едно в Северен Лондон. Както е известно, през последните няколко години Тотнъм се намеси в борбата за топ 4, но в крайна сметка отборът от "Уайт Харт Лейн" остава в сянката на своите съседи. През това лято обаче "шпорите" похарчиха значителна сума за подсилване на тима, докато "артилеристите" бездействат на трансферния пазар.

Независимо от казаното по-горе, Уолкът смята, че Арсенал е фаворит в битката за топ 4 и това ще си проличи в наближаващата среща между двата тима.

"Дали ги смятам за фаворити? Не. Чувствам, че ние сме много, много силни. Всички се стараят да изкарат нашия отбор много слаб и ние наистина имаме къса скамейка, но в последните си мачове успяхме да се реабилитираме за загубата срещу Астън Вила и доказахме на хората, че не са прави", заяви Уолкът.

"Всеки отбор се отличава от останалите и те ("шпорите") много добре инвестират своите пари. Така или иначе, ние искаме да си свършим нашата работа в неделя. Няма никакво значение, че те купиха звезди по 30 милиона. Имат няколко добри футболисти и много добър мениджър, но ние трябва да сме уверени в себе си и съсредоточени само върху себе си. Начинът, по който играем, ни дава увереност, че може да победим всеки един отбор", допълни крилото.

"Това ще бъде голям мач, на който аз винаги съм се наслаждавал. Запалянковците го правят специален. Сега е началото на сезона и предстоят мачове на националния отбор на Англия, но ние играчите обожаваме подобни неща и аз предвкусвам това дерби. Тотнъм не играе лошо, но и ние изглеждаме много ярко, поради това за неутралния зрител срещата ще бъде изключително впечатляващо представление", завърши Уолкът.

 

  Сподели
121