Сампдория - Ювентус: Реваншът


Н. Гавазов

Сампдория - Ювентус: Реваншът

Сампдория - Ювентус
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 24.08.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Ювентус ще започне защитата на титлата си на "Луиджи Ферарис" край бреговете на Лигурско море и след близо десет месеца ще разберем, дали проклятието от 1935 година е премахнато - оттогава насам "бианконерите" никога не се печелили повече от две поредни титли, а някои специалисти съветват първото попадение за шампионите в утрешния мач да бъде дело на Лихтщайнер - именно в предишните два сезона швейцарецът откриваше головата сметка на своя отбор.

Сампдория срещу Ювентус. Какво начало на сезона са ни приготвили организаторите на програмата. Генуезци станаха най-неудобния съперник за Ювентус през миналата година. "Старата дама" загуби двата си мача срещу "моряците" с общ резултат 3:5 и ако поражението във втория кръг на "Луиджи Ферарис" може да бъде приписано на втория състав на Антонио Конте, то загубата в Торино предизвика истински шок за поклонниците на "бианконерите". Нещо повече. Ювентус за последен път победи тук в далечната 2009 година. В Сампдория се сменят треньори, напускат футболисти, умират президенти, но винаги остава едно нещо - желанието да бъде победен Ювентус.

"Моряците" не извършиха интересни трансфери заради финансовата криза, в която изпаднаха и привлякоха играчи според "дълбочината на джоба" си - Фьорило от Ливорно, Реджини от Емполи и Саломон от Милан. Напуснаха обаче Ромеро и Естигарибия, а най-голяма е загубата на Икарди, който се отправи в Интер. Положителното нещо в цялата ситуация е подобрението в играта на Кастадело и Де Силвестри, както и оставането на Делио Роси, който успя да спаси тима от изпадане.

Ювентус се отърва от излишните футболисти като Якуинта, Константини, Алсибиаде, Белфасти, Бендтнер и няколко други по-малко известни имена и в общи линии запази състава си. Пристигането обаче на Карлос Тевес и Фернандо Йоренте дават повече мощ в атаката на тима и възможност по-дълго време да се задържа топката в противниковата половина и в този смисъл поне на книга "бианконерите" са по-силни от миналата година.

В утрешния мач за домакините няма да могат да играят Ренан и Реджини, които изтърпява наказания. Вероятно Габиадини ще играе отпред заедно със Сансоне, което означава, че Едер ще започне на пейката. През лятото Делио Роси експериментираше с постройка 3-5-2, но почти сигурно е, че Сампдория ще излезе с 4-4-2.

Ювентус е без контузените Маркизио и Пепе, което означава, че в средата на терена ще видим Видал, Погба и Пирло. Йоренте все още не се намира в добра форма, така че Тевес и Вучинич ще водят атаката на тима. Схемата на игра ще е 3-5-2.

И така, утре един срещу друг ще застанат два отбора, които имат различни цели през настоящия сезон. Сампдория ще се опита да започне кампанията си без поражение - Делио Роси добре знае, че това ще даде психологически импулс на неговите футболисти, а Ювентус ще търси начин да си върне за миналогодишните загуби и да потвърди статута си на главен претендент за Скудетото. "Старата дама" я видяхме миналата седмица в мача за Суперкупата на Италия и специалистите са единодушни в едно - Ювентус е главния фаворит за Скудетото. В този смисъл, отчитайки и качеството на футболистите в двата отбора, логичното би било "бианконерите" да започнат сезона с победа и да вземат реванш за миналогодишните си неуспехи срещу Сампдория.

Прогноза: Сампдория - Ювентус 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Сампдория:

28 юли Сампдория - Бра 1:0 (Приятелска среща)
03 август Сампдория - Олимпик Марсилия 4:3 (Приятелска среща)
06 август Сампдория - Халадаш 1:2 (Приятелска среща)
09 август Сампдория - Сопрони 6:1 (Приятелска среща)
17 август Сампдория - Беневенто 2:0 (Купа на Италия)

Ювентус:

23 юли Сасуоло - Ювентус 0:0 - 3:4 сл. дузпи (Приятелски турнир)
01 август Евертън - Ювентус 1:1 - 6:5 сл. дузпи (Приятелска среща)
04 август Ювентус - ЛА Галакси 1:3 (Приятелска среща)
06 август Ювентус - Интер 1:1 - 8:9 сл. дузпи (Приятелска среща)
18 август Ювентус - Лацио 4:0 (Суперкупа на Италия)

Досегашни срещи:

Сампдория - Ювентус

128 срещи
27 победи за Сампдория
38 равенства
63 победи за Ювентус
Голова Разлика: 213:124 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Сампдория - 8.00
Равен - 4.00
Ювентус - 1.45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139