Разследват Писаро за коментарите относно Фиорентина


И. Ангелов

Разследват Писаро за коментарите относно Фиорентина

Полузащитникът на Фиорентина Давид Писаро ще бъде разследван от Италианската Футболна Федерация, и по конкретно нейната дисциплинарна комисия, след като той намекна, че отборът му е бил ограбен от участие в Шампионска лига поради причини, чужди на футболната природа.

Милан успя да вземе мястото на виолетовите в последния ден на първенството, когато победи Сиена с 2:1 благодарение на спорна дузпа, реализирана от Марио Балотели в 90-ата минута.

Чилиецът определи това като "смешка" пред Corierre dello Sport:

"Ние заслужавахме да играем в Шампионска лига, а не ни беше позволено. Те ни превърнаха в смешка и, както всички свързани с Фиорентина, аз също още обмислям как така се случи всичко това. Искам да протестирам срещу системата, която позволява да се случват такива неща. Това виждах и в Рома. Срамно е да работиш здраво по цяла седмица и всяка неделя да си разочарован."

Официалния уебсайт на италианската футбона федерация публикува:

"Федералният разследващ отнесе играчът на Фиорентина Давид Писаро до националната дисциплинарна комисия. В думите, изречени пред Gazzetta dello Sport и Corierre dello Sport на 22-ри юли, той публично накърни престижа, репутацията и името на федерацията, като хвърли съмнения върху неутралността на институцията, както и над честността в играта и шампионата."

  Сподели
109