Интер ще започне по шампионски срещу новака Бари


.

Интер ще започне по шампионски срещу новака Бари

Шампионът на Италия Интер започва защитата на титлата си пред своя публика срещу завърнали се след 8 години изгнание Бари. “нерадзурите” отново са смятани за абсолютен фаворит а Скудетото, но битката на Апенините предвещава да е интересна.

Златан Ибрахимович, голямата звезда на тима от Милано напусна състава през лятото и за наставника Жозе Моуриньо със сигурност е имало неспокойни нощи. Истината е, че Ибра изведе Интер от тежки битки, почти сам. Със задачата да го заместят сега трябва да се нагърбят младока Марио Балотели и новите попълнения Диего Милито и Самуел Ето’о.  Проблемът е, че те са типични консуматори, докато шведът създаваше и доста от положенията за Интер. Все пак другите линии на тима бяха засилени с привличането на Тиаго Мота от Дженоа и ветеранът Лусио, дошъл от Байерн. Близо до “Джузепе Меаца” е и Уесли Снайдер.

Интер направи добра подготовка, започнала в САЩ с мачове срещу Челси (0:2) и Милан (2:0). Последва успех над Монако и разочарование за Суперкупата на Италия, чийто финал се игра в Пекин срещу Лацио (1:2). При спечелване на титлата Интер ще се завърне на позиция като втория най-титулуван клуб в Италия след Ювентус, а и ще изравни рекорда на “старата госпожа” и Торино от 5 поредни титли. За шампионите обаче е важно нещо друго – представянето им в Европа, тъй като от 1972 насам Интер няма финал в най-престижния турнир наречен към днешна дата Шампионска лига.

След 8 години в Серия А е и Бари. Знаем, че елита на Италия е запазен предимно за тимове от Севера поради голямото икономическо разделение в страната. Все пак в присъствието на Палермо, Наполи и Катаня се оформя едно каре, което ще предложи интересни дербита. Тимът на Антонио Конте се завърна, счупвайки някои рекорди като този за 16 мача без загуба и 10 победи като гост. 4 кръга преди края Бари бе шампион на Серия Б.

В предсезонната си подготовка Бари постигна предимно победи срещу непретенциозни съперници и едан загуба от гръцкия Арис. Южняците обаче паднаха от Емполи на дузпи за Купатана страната и рано-рано напускат надпреварата.

Поне на хартия Бари разполага с потенциал да остане в елита. Гръбнакът е запазен. Играчи като Витали Кутузов, Матео паро и Едгар Алварес имат голям опит в Серия А. Освен това трябва да напомним, че в последните няколко години повечето новаци не само, че не изпадат от първия си сезон, но и регистрират много добри класирания. Особено това важи за Наполи и Дженоа.

За Интер единствените, който не е на разположение на Моуриньо е Естебан Кабиасо, който претърпя операция на коляното и ще е аут още около 2 месеца. Ще липсва и новото попълнение Марко Арнаутович.

Халфовете Мариано Донда, Педро Камата, Матео Паро и нападателят Барето са аут за мача поради контузии. Меджорини е наказан. Новото попълнение Серхио Алмирон ще започне тренировки с тима следващата седмица.

Бари не е от отборите, които играят защитно, но ще е интересно да видим тяхната реакция в първия мач, който за зла участ е на “Меаца” срещу шампиона. Очаквано е Интер да тръгне с победа, тъй като този сезон борбата ще е по-завързана поради нарасналите амбиции и възможности на Ювентус, който вече се отърси от наказанието заради Калчополи.

Последни 5 мача:

Интер: ППРЗП
Бари: РПППЗ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150