Интер се подсилва с бивш играч на Милан


.

Интер се подсилва с бивш играч на Милан

Наставникът на италианския шампион Интер Жозе Моуриньо проявява сериозен интерес към офанзивните футболисти на Реал Мадрид Уесли Снайдер и Рафаел Ван Дер Ваарт. Според испанският Marca лично португалският специалист е говорил с президента на Кралския клуб Масимо Морати относно нуждата от футболист на позициите на които играят двамата. Според медията той е настоял за привличането на Снайдер.

Според Corriere della sera пък, "нерадзурите" подготвят шокираща оферта за атакуващия полузащитник на Бордо Йоан Гуркюф.

Както е известно националът на Франция е бивш играч на Милан, който преди година бе преотстъпен на "жирондинците" под наем, а в края на сезона ръководството на френските шампиони се възползва от опцията в договора на играча и го закупи от "росонерите" за 15 милиона евро. Именно факта, че френският национал е играл в Милан, прави офертата доста изненадваща.

Йоан Гуркюф се представи много силно с тима на Бордо през миналия сезон и допринесе за спечелената титла във вътрешния шампионат. Сега към футболиста, който носи прякора Малкия Зидан, интерес проявяват много от футболните грандове на Стария Континент. Според предварителните информации Моуриньо ще започне преговорите за привличането на 23-годишния французин с начална цена поне от 20 милиона евро, но според наблюдателите на трансферния пазар, за него ще бъдат поискани поне 30 милиона евро.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

  Сподели
175