Анонс на 28 кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 28 кръг от Серия А

Удинезе - Рома
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 09.03.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Гуида

Удинезе успя да вземе точки на гости от Пескара, след като загуби от Ювентус, Милан и Дженоа. У дома си тима играе в контраст доста добре, и от последните 15 възможни точки бяха спечелени 13. Сега Рома и Удинезе се намират близо един до друг в класирането и двата тима ще търсят победа.

Рома се намира в поредица от победи в последните 3 срещи. Работата на Андреацоли започна да връща дивиденти и тима е добре балансиран с устрем към европейските места в таблицата.

Удинезе ще заложи на познатото 3-5-1-1, но Перейра ще игра близо до Ди Натале и Муриел. При загубена топка той ще се връща в полузащитата за числено превъзходство. Габриел Силва пък ще замени контузения Паскуале.

След повече от месец аут, Леандро Кастан отново е на линия и може да започне мача. Брадли е наказан, а Пянич ще отсъства поне още 2 седмици, така че може да видим Перота в полузащита. Флоренци също е опция в средата на терена.

И двата отбора знаят, че срещата е важна за амбициите им за европейските места, а зона Шампионска лига е само на 5 точки от Рома. Джалоросите могат да разчитат на сигурността и да потърсят точката, за да запазят рекорда си без загуба, така че Удинезе ще е агресивния тим в мача. Ако тима успее да материализира някое от ранните си положения ни очаква интересен мач и доста голове.

Прогноза: Удинезе - Рома 2:2

Коефициенти от bet365:
Удинезе - 2.80
Равен - 3.40
Рома - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 2.88
Равен - 3.35
Рома - 2.35

 

 

Аталанта - Пескара
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 10.03.2013г.
Час: 13:30
Съдия: Доменико Чели

Aталанта взе важни точки от Сиена в последния кръг и победа тук вероятно ще гарантира оцеляването, след като Сиена и Палермо играят един срещу друг, а Дженоа има трудна задача с Милан.

Пескара ще се изправи с Киево и Парма в следващите кръгове, но спасението е единствено възможно с печелене на точките от директните опоненти на дъното като Аталанта, макар че домакините се отдалечиха на 9 точки от опасната зона с последните си успехи.

Аталанта изглежда солидно с 4-4-2 напоследък, така че наставникът Колантуоно ще продължи в този дух. Цигарини отново е на линия, но изглежда сега Ранданович е титулярният плеймейкър на тима. 

След загубата от Удинезе миналата седмица, Пескара се раздели с Бергоди и сега начело на тима е Бучи. Предишният наставник бе обвинен в прекалено дефанзивната си насоченост, така че Бучи вероятно ще заложи на 4-3-3 с Вайс и Скули зад Вукусич. 

Домакините ще опитат да контролират мача и ще действат предпазливо. Равенство срещу предпоследния няма да е добър резултат за тях, но въпреки това тима ще опитва да държи топката далеч от своя опонент и няма да прибързва с атаките си. Пескара може да изненада с новия наставник, особено в атакуващата фаза.

Прогноза: Аталанта 2:1 Пескара

Коефициенти от bet365:
Аталанта - 1.44
Равен - 4.00
Пескара - 8.00

Коефициенти от Offsidebet:
Аталанта - 1.50
Равен - 3.60
Пескара - 7.75

 

Киево - Наполи
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 10.03.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Киево успя да вземе само 1 точка в последните си 5 мача и се намери от безопасната зона в една доста опасна ситуация. Тима бързо губи позиции и пропадането в таблицата трябва да спре възможно най-скоро. 

Това е на пръв поглед решен мач в полза на Наполи. Отборът обаче направи 4 поредни равенства и загуби твърде много точки за шампионските си амбиции. В исторически план Киево също е труден опонент, и тези факти поставят срещата в несигурност относно изхода за двата отбора. Това е момент за Киево да се възползва от лошата форма и добрата си статистика и да прекрати лошата си форма, но пък гостите имат своите надежди за титла, макар те да бяха драматично наранени в последните кръгове.

Киево няма да изненада и ще заложи на познатото 3-4-1-2. Единствените въпроси в тима са Джокич или Драме ще започне от ляво, и дали на върха ще се появи Кофи, който вкара в последния кръг, след като Хатемай отново е на линия.

Мадзари е само без Бритос и Канаваро, но това са двамата най-ключови играчи в отбрана. Гамберини и Роландо ще заемат местата им, докато на другите места ще видим познатите лица. 

Прогноза: Киево - Наполи 0:1

Коефициенти от bet365:
Киево - 3.50
Равен - 3.50
Наполи - 2.05

Коефициенти от Offsidebet:
Киево - 3.60
Равен - 3.25
Наполи - 2.05

 

Каляри - Сампдория
Стадион: "Ис Аренас", Куарту Сант'Елена
Дата: 10.03.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Давиде Маса

Каляри загуби мача си в Болоня, но две поредни победи в предишните кръгове позволиха покачване в таблицата и тима се отдалечи от битката на дъното. 

Сампдория е в серия от 6 мача без загуба. Отборът обаче няма победа в последните 3 гостувания, и точката би била достатъчна тук. Само 5 точки остават до психологически важните 40 точки, а до края на кампанията има 10 мача.

Конти и Писано са аут за домакините, така че Наинголан ще бъде плеймейкърът в този мач, а Десена и Екдал ще са до него в халфовата тройка. Перико ще започне на десния бек, докато Рибейро и Косу ще подпомагат атаката.

Крстисич е наказан за гостите, така че в игра ще видим Мареска за Сампдория. Сансоне ще започне с Икарди в атака, след като се появи в края на мача с Парма.

Напоследък гостите играха с опоненти, за които точката бе достатъчна, но тук тима ще трябва да се брани за това. Ако тима обаче заложи на оставане в отбрана със сигурност ще съжали. Вероятно ще видим отворен мач и опит за победа от двете страни.

Прогноза: Каляри - Сампдория 2:2

Коефициенти от bet365:
Каляри - 2.25
Равен - 3.10
Сампдория - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Каляри - 2.30
Равен - 3.05
Сампдория - 3.25

 

Палермо - Сиена
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 10.03.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Ромео

Палермо е в сложна ситуация. Отборът събра 3 точки в 3 мача и сякаш намери баланс, но смяната на наставника доведе до завръщане на Гасперини. Бившият лидер на Интер взе точка в първия си мач, но от ноември месец тима няма победа.

Сиена има същия брой точки на дъното. Отборът започна с наказание от -6 пункта кампанията си, но формата бе добра преди срещите с Ювентус и Аталанта, където тима не взе точки.

Загубилият тази среща вероятно се обрича на изход от елита. Победителя ще остане с малък шанс за оцеляване, особено след като Дженоа не успя да вземе точки от Милан. Нервите и опита ще са от по-голямо значение, отколкото футболните умения в този мач. Двата мениджъра ще заложат на ветераните си.

Прогноза: Палермо - Сиена 1:2

Коефициенти от bet365:
Палермо - 1.90
Равен - 3.30
Сиена - 4.20

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 1.90
Равен - 3.25
Сиена - 4.20

 

Парма - Торино
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 10.03.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Маурицио Мариани

Парма загуби точки и пропадна в таблицата на Серия А и сега заедно с опонента си се намират в средата на класирането. Отборът няма победа от началото на календарната година и ако продължава така може да се окаже в битка за оцеляване. 

Торино не успя да вземе повече от точка от Палермо. Съставът се затруднява да вкарва у дома си, а последните два мача като гост бяха загубени.

Двата отбора биха били доволни от точката, за да не пропаднат още с оглед спадналата форма. Но всеки път, когато Торино овладее топката, непременно се втурва в атака. Това ще даде дивиденти в тази среща.

Прогноза: Парма - Торино 1:2

Коефициенти от bet365:
Парма - 2.05
Равен - 3.40
Торино - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Парма - 2.00
Равен - 3.20
Торино - 3.75

Лацио - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 10.03.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Джервасони

Лацио загуби от Милан миналата седмица и това бе дело на скандално решение на рефера в срещата. Тимът на Петкович доказа, че може да се бори на всеки фронт и понастоящем това е единственият италиански отбор, който участва в 3 турнира. 

Фиорентина спечели последните си 3 мача у дома, но пък загуби последните си 4 гостувания. Виолетовите трябва да подобрят формата си на гости, защото рискуват загуба на местата за Шампионска лига.

Това ще е най-интересният мач от тактическа гледна точка. Много се говори за Удинезе и Рома, които със сигурност ще предоставят шоу, но тук се изправят двамата най-добри мениджъри в сезона. Монтела направи революция с испанския си стил на игра, докато Петкович показа, че може да адаптира техника в италианския футбол. Той отказа да заложи на твърда ротация в Лига Европа и това дава резултати, като тима жъне успехи на всеки фронт.

Битката ще е в средата на терена в тази среща. Другият ключов момент е битката на фланга, където са Лулич и Куардадо. Ако Милан и Рома спечелят мачовете си(Милан вече го направи), и двата отбора ще са под напрежение и това ще даде значението си(а именно ще даде предимство на Лацио).

Прогноза: Лацио - Фиорентина 2:1

Коефициенти от bet365:
Лацио - 2.50
Равен - 3.25
Фиорентина - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 2.50
Равен - 3.15
Фиорентина - 2.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152