Лацио иска двама от Севиля


Н. Гавазов

Лацио иска двама от Севиля

Полузащитниците на Севиля Диего Пероти и Иван Ракитич след края на сезона може да се окажат в редиците на Лацио, съобщава френското издание на Eurosport. Според изданието, „орлите" внимателно следят изявите на двамата и са готови да се възползват от финансовото състояние на Севиля, за да подпишат с двете звезди.

24-годишният Пероти е една от главните трансферни цели на Лацио от началото на сезона и за него президентът Клаудио Лотито е готов да похарчи 8 милиона евро. Контрактът на аржентинеца е до 2015 година и засега той отказва да го продължи. Много е вероятно играчът сам да поиска да бъде обявен за трансфер, ако андалусците не успеят да попаднат в евротурнирите.

Ракитич, чиято цена в момента е 13 милиона евро заяви по-рано, че това е последният ми сезон в Испания. Играчът призна, че не се чувства удовлетворен от испанския шампионат и предпочета да изпробва силите си в друго първенство. Предполагаше се, че ПСЖ ще прояви интерес към Иван, но засега изявите на полузащитника се следят само от Интер, Ювентус и Лацио, а наскоро и руски отбор, който според Goal.com. е Локомотив.

Закупуването на двамата от Лацио обаче е свързано с попадането на „бианкочелести" в Шампионска лига. Към момента колективът на Владимир Петкович дели с Интер четвъртото място, на точка от третия Милан.

 

  Сподели
148