Канаваро: Мадзари е италианският Сър Алекс Фъргюсън


Н. Гавазов

Канаваро: Мадзари е италианският Сър Алекс Фъргюсън

Паоло Канаваро, който днес ще изведе Наполи с капитанската лента срещу Парма в мач от 22-ят кръг на Висшата лига на Англия е убеден, че старши-треньорът на отбора Валтер Мадзари е италианският Сър Алекс Фъргюсън. Както е известно, защитникът спечели обжалването срещу шестмесечната забрана във връзка със скандала с договорените мачове и този следобед ще се изправи на „Стадио Тардини" срещу бившия си клуб Парма.

„Във време, когато символите във футбола са на изчезване, аз се чувствам още по-легитимен да нося капитанската лента. Роден съм в Неапол, фен съм на Неапол, мечтите ми са свързани с Наполи. Моята кръв е синя, така че кой трябва да носи капитанската лента, ако не съм аз?, заяви Канаваро за Corriere del Mezzogiorno.

„Мога да кажа, че има още един човек, който можи да носи лентата. Той не е от Неапол, но е реално изражение на отбора: Валтер Мадзари. Той не може да физически да присъства на терена, но с поведението си сякаш е сред нас. Смятам, че Мадзари е италианският Сър Алекс Фъргюсън", заяви Канаваро.

 

  Сподели
88