Ювентус - Дженоа: Без чудеса


Н. Гавазов

Ювентус - Дженоа: Без чудеса

Ювентус - Дженоа
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 26.01.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Гуида


Ювентус посреща аутсайдера Дженоа в двубой от 22-ри кръг на Серия А и ще се опита да развие успеха си от миналата седмица, когато помете Удинезе с 4:0, доказвайки, че не са прави тези, които говореха за криза в отбора. „Знаех, че не сме в криза, въпреки последните два резултата", заяви Конте след мача с фриулци, след който бианконерите увеличиха дистанцията от своите преследвачи Наполи и Лацио на 5 точки.

Дженоа се намира в отчайващо положение. „Грифоните" са на 18-то място в класирането на три пункта от спасителния бряг, но по-страшното е, че в отбора връх взема отчаянието и липсата на вяра. От началото на сезона се извърши втора треньорска смяна и едва ли е добре за Давиде Балрдини да направи своя дебют точно на „Ювентус Арена". „Моята философия е ясна - да се задържи топката, да се осигури дълбочина на нападателите и всички да се защитават, като се започне от атакуващите футболисти", заяви Балардини на вчерашната си пресконференция.

 

Бендтнер, Пепе, Киелини и Пирло са контузени от Ювентус, а Асамоа замина да покорява Африка. Добрата новина е, че Погба се намира в много добра форма и французинът се оказва достоен заместник на Пирло. Другата добра вест е, че Йоренте ще се присъедини към „бианконерите" в края на сезона. По-рано през седмицата имаше спекулации, че Конте ще използва схема 4-3-3, но това няма да е така и наставника ще заложи на двама в нападение и петима в средата на терена, т.е. схемата, с която игра тима в почти всичките си мачове през сезона.

Дженоа е без контузените Варгас и Янкович. Италианските колеги следяха внимателно заниманията на „грифоните", опитвайки се да разберат с каква постройка ще излязат утре хората на Балардини, който обаче вчера скри отбора и всичко ще е в сферата на предположенията. Все пак, имайки предвид с какво разполага новият наставник, той най-вероятно ще използва 4-3-1-2.

- Ювентус е непобеден в 35 от последните си 38 мача в Серия А.
- Дженуа е без победа в 20 от последните си 22 гостувания в Серия А.
- Ювентус вкара най-малко два гола в 9 от последните си 10 мача срещу Дженоа във всички турнири.
- Ювентус е непобеден в последните си 7 мача срещу Дженоа във всички състезания.

Очакванията са Ювентус да се хвърли в яростни атаки от самото начало на мача, непозволявайки на своите противници време за проучване и адаптиране към условията на играта. Балардини сподели каква философия изповядва, но и без да го казва е ясно, че ще бъде безумие, ако неговите хора започнат да се надиграват със своя противник. Във футбола сме ставали свидетели на какви ли не необикновени неща, но точно утре едва ли ще видим чудо - срещу силно мотивирания Ювентус ще се изправи един обезверен отбор, с нов треньор, който дори нямаше възможност да поработи както трябва с играчите.

Прогноза за: Ювентус - Дженоа 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

06 януари Ювентус - Сампдория 1:2 (Серия А)
09 януари Ювентус - Милан 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)
13 януари Парма - Ювентус 1:1 (Серия А)
19 януари Ювентус - Удинезе 4:0 (Серия А)
22 януари Ювентус - Лацио 1:1 (Серия А)

Дженоа:

16 декември Дженоа - Торино 1:1 (Серия А)
22 декември Интер - Дженоа 1:1 (Серия А)
06 януари Дженоа - Болоня 2:0 (Серия А)
13 януари Каляри - Дженоа 2:1 (Серия А)
20 януари Дженоа - Катаня 0:2 (Серия А)

Досегашни срещи:

Ювентус - Дженоа

105 срещи
61 победи за Ювентус
23 равенства
21 победи за Дженоа
Голова Разлика: 222:117 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.16
Равен - 6.50
Дженоа - 17.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.18
Равен - 6.25
Дженоа - 15.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149