Анонс на 20 кръг на Серия А


И. Ангелов

Анонс на 20 кръг на Серия А

Болоня - Киево
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 12.01.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Дамиано Маса

Болоня си позволява опасно да губи точки след 3 представяния, които показаха съвсем нова и позитивна страна за отбора. Последния кръг обаче позволи на Дженоа да се доближи в таблицата и Болоня трябва да се възползва от това домакинство. 

Киево спечели 4 от последните си 5 мача в Серия А. Само Торино успя да затрудни тима, който показва страхотна форма, особено у дома. Напоследък Киево започна да се представя добре и в гостуванията си, но определено изглежда по-слабо, отколкото пред домашна публика. 

Домакините не могат да разчитат на Чезаре Натали и Хенри Хименез, както и на наказаните Архимеде Морлео и Тиберио Гуаренте. Всички те са важни играчи за състава, но Пиоли вероятно ще използва схема 4-2-3-1, за да има повече острота в атаката чрез Диаманти и Габиадини.

Николас Фрай, изключителният Букари Драме и Перпарим Хатемай са с травми за гостите, а наказан е Дарио Дайнели. Така тима остава без избор за двата бека - там ще са Сардо и Джокич. Тима може да разчита на 4-3-3 след лиспата на Хатемай. 

Една победа в Болоня би означавало стабилна позиция в средата на класирането за гостите и 6 точки пред зоната за изпадане. Киево вероятно ще успее да измъкне поне точка тук, макар че домакините ще се борят за победата. Гостите използват контрата умело в последните си срещи и действат доста агресивно.

Прогноза: Болоня - Киево 2:2

Коефициенти от bet365:
Болоня - 2.00
Равен - 3.20
Киево - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Болоня - 2.00
Равен - 3.10
Киево - 4.00

Торино - Сиена
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 13.01.2013г.
Час: 13:30
Съдия: Марко Ди Бело

Торино се намира на 4 пункта от зоната на изпадащите, и това явно не е достатъчно за спокойствие в тази зона, където всички отбори са на толкова малко точки един от друг. У дома срещу отбор в лоша форма и последна позиция тима има шанс да поуспокои положението си.

Сиена загуби 5 поредни кръга, смени наставника си и е на 6 точки от това да излезе от последните места. Като гост тима взе 5 точки за кампанията до момента, така че спасението може да дойде с промяна на този факт.

Седем от титулярите на домакините са наказани или контузени - 4 халфа и 3 защитника. Maрио Сантана, Абу Диоп и Анжело са с травми, а наказание имат Масиело, Гаци, Вивес, Дармиан и Глик. Наставникът Вентура трябва да експериментира в този кръг на Серия А.

Само Марсело Ларондо е контузен за гостите, но Витиело, Терци и Анжело са наказани. Защитникът Нето се свързва с Наполи, но за сега е на линия за своите. 

Това е непридвидим мач с оглед домакинския състав, който е на практика неизвестен до началото на двубоя. Все пак с оглед изключителната криза в тима на гостите и домакинството, известен превес ще има Торино, който традиционно задържа повече топката у дома си. Гостите ще разчитат на контрата и завърналият се в игра нападател Калайо.

Прогноза: Торино - Сиена 1:0

Коефициенти от bet365:
Торино - 2.20
Равен - 3.20
Сиена - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Торино - 2.20
Равен - 3.10
Сиена - 3.40

Лацио - Аталанта
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 13.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

В момента Лацио изглежда като единствената заплаха за титлата на Ювентус. Тима ще срещне Юве и на полуфиналната фаза на Копа Италия. Лацио има невероятен домашен рекорд, а последните 5 мача тук са победи.

Аталанта загуби последните си 4 гостувания, позицията в средата на класирането дава известна сигурност на тима.

Двата отбора нямат много проблеми със съставите си, като за гостите липсват 3 от бранителите, а Пелузо замина за Ювентус. Това ще затрудни избора на защитен вал, а опитната атака на Лацио ще може да се възползва максимално.

Лацио ще контролира мача, след като има всички свои опции в средата на терена. Гостите са активни на трансферния пазар, но само в посока напускащи и това непременно ще донесе негативи. В изпробването на нова постройка срещу топ отбор Аталанта вероятно ще загуби точки.

Прогноза: Лацио - Аталанта 2:0

Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.57
Равен - 3.80
Аталанта - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.60
Равен - 3.60
Аталанта - 5.75

Удинезе - Фиорентина
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 13.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Ромео

В една от интересните срещи на 20-тия кръг Удинезе приема високо-целещият се Фиорентина. Домакините, заедно с Милан се приближават до лидерите в таблицата. Тима няма загуба в последните 5 мача, а невероятната победа над Интер със сигурност е допринесла за настроението в състава.

След добър период за гостите сега те понесоха удар след загубата от Пескара. Макар виолетовите да доминираха цял мач, те понесоха шокиращ резултат и това отново ще има своето психологическо значение. 

Двата отбора нямат много проблеми със своите състави. За гостите голям липсващ ще е Давид Писаро, който все още е наказан, заедно с Рубен Оливейра. 

Очаква ни интересен двубой между двама от иноваторите в Серия А. Макар Удинезе да се раздели с много важни играчи, тима винаги експериментира и запазва местата си високо в класирането. Монтела пък донесе испанския стил игра с владението на топката, който до скоро нямаше почва в Италия.

Прогноза: Удинезе - Фиорентина 2:2

Коефициенти от bet365:
Удинезе - 3.10
Равен - 3.30
Фиорентина - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 2.95
Равен - 3.15
Фиорентина - 2.35

Каляри - Дженоа
Стадион: "Ис Аренас", Куарту Сант'Елена
Дата: 13.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Един от сблъсъците на дъното не предполага голям интерес, но историята показва, че има шанс да видим голове в този мач.

Каляри загуби последните 6 кръга. Тима не е побеждавал от 10-ти кръг на Серия А, а това е твърде дълго. Всички проблеми около новия стадион лишиха тима от добра форма пред родните фенове, и сега Каляри е най-лошият домакин в лигата с 8 точки в 9 мача.

Дженоа има същия рекорд в гостуванията, а това е мач, който противопоставя отбори на 1 точка един от друг. 

Трагичната форма и страхът от загуба ще тласне и двата отбора към офанзивни действия, поне през първата част на срещата. Периодът на "разучаване" на съперника ще е именно първото полувреме. След този период и двата отбора ще действат постепенно в търсене на попадения, за да се избавят от тежката ситуация.

Прогноза: Каляри - Дженоа 1:1

Коефициенти от bet365:
Каляри - 2.00
Равен - 3.40
Дженоа - 3.80

Коефициенти от Offsidebet:
Каляри - 2.05
Равен - 3.15
Дженоа - 3.75

Наполи - Палермо
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 13.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

Това е една от тези срещи, която изглежда далеч решена още при обявяването на календара за срещите през годината, а сега един от отборите в Топ 3 посреща предпоследния Палермо в опит за нов шокиращ резултат, каквито не липсваха напоследък.

Наполи превзе третото място и Интер след победа над Рома миналата седмица. Мадзари обаче трябва да продължи да печели точки, но тима не разполага с много играчи за ротация, и това вероятно ще изиграе ролята си в бъдеще.

Палермо спечели само 3 точки на гости през годината. Това е най-лошия гост в лигата. Наполи не би трябвало да има проблем да контролира всичко на терена, особено с оглед формата на отборите. Но традиционно това Дерби на Юга е повече от футбол. Тук сърцето и нервите често играят ролята си. Ако Наполи успее да контролира тези компоненти, победата ще е лесна.

Пауло Канаваро ще липсва за домакините, а гостите имат доста проблеми - няма ги Ернандес, Мантовани и Донати, а Личич е наказан.

Прогноза: Наполи - Палермо 3:1

Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.30
Равен - 5.00
Палермо - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.32
Равен - 4.75
Палермо - 9.00

Катания - Рома
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 13.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Катания е един от стабилно представящите се отбори в Серия А и с 26 точки заема десето място в класирането, което прави спокойни „слоновете" относно тяхното бъдеще в елита. Освен това сицилианският тим е шести по резултати от домакинските мачове, което е сигнал към грандовете, че могат да бъдат изненадани тук.

Представянето на Рома през сезона бележи спадове и възходи и след 19 кръга столичният отбор се намира на шесто място в класирането. Благодарение на общата нестабилност обаче дистанцията от топ 3 е само 5 точки, което дава надежди на феновете и на ръководството за завръщане на тима в Шампионска лига.

Домакините са без Скиача, Биаджанти, Моримото и Алварес, които са контузени, а Лоди е наказан. Последният е свързван с двата милански клуба, така че Маран трябва да помисли за постоянен заместник на опитния плеймейкър.

Рома от своя страна пристига без наказания Пиянич, който беше несправедливо изгонен срещу Наполи, както и без контузения Освалдо. Флоренци вероятно ще замени Миралем, а добрата новина е , че Маркиньос е излекувал грипа си и е готов да започне мача.

И двата тима имат солидни средни линии, така че се очаква битката да се води в средата на терена. Любопитен двубой. Рома претърпя крах в Неапол, но резултата не отразява напълно играта на „вълците", които пострадаха основно заради двата си нелепи гола в началото на полувремената. Гостите са по-опитният тим, а домакините имат подкрепата на публиката, което предполагам че този мач може да завърши при всякакъв резултат.

Прогноза за: Катания - Рома 2:2

Коефициенти от bet365:
Катания - 2.87
Равен - 3.75
Рома - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Катания - 2.90
Равен - 3.60
Рома - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137