Анонс на 19 кръг на Серия А


И. Ангелов

Анонс на 19 кръг на Серия А

Катания - Торино
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 05.01.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Мауро Бергонци

Жестока битка в средата на класирането ни очаква когато Катаня посреща Торино в пореден кръг от италианската Серия А. Домакините се намират на 9-та позиция, докато Торино изглежда закрепи формата си и е 13-ти.

Пескара успя да прекрати поредицата от победи на Катаня в последния кръг на първенството, след като Сиена и Сампдория понесоха загуби. Торино пък победи Киево в последния кръг, преди това тима завърши равен с Дженоа, след като бе загубил от Милан.

Пабло Алварес, Фабио Счаца, Марко Биаджанти и Такаюки Moримото са контузени за домакините, докато Гонзало Бегрешио е под въпрос. За Торино Марио Сантана, Огбонна, Симоне Верди, Матео Бриги и Абу Диоп са контузени.

Торино не впечатлява на гости този сезон. Тима няма победа в последните си 6 гостувания. Срещу Катания обаче, що се отнася до последните 3 срещи, Торино винаги вкарва поне 2 гола.

Ако се гледат само домакинствата, Катания държи 5-то място в лигата на Италия, взимайки победа в 4 от последните 6. Това е сред най-дългите пътувания от Торино, а домакините обикновено разчитат на бързината и атаките по фланга за да затруднят съперника.

Прогноза: Катания - Торино 2:2

Коефициенти от bet365:
Катания - 1.85
Равен - 3.40
Торино - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Катания - 2.00
Равен - 3.20
Торино - 3.75

Лацио - Каляри
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 05.01.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

В последната среща от 2012-та Лацио успя да се добере до второто място в лигата, а тима не е побеждаван от 11 мача. Състава е в прекрасна форма и имаше късмет относно контузените. Почти всички са на линия за наставника Петкович.

С 5 поредни загуби в първенството, Каляри се срина в класирането и сега само точка дели състава от зоната на изпадащите. Собственикът на тима вече обмисля смяна в мениджърските позиции.

В атака Лацио има много опции, макар Рочи да напусна тима. Очаква се Клозе да продължи да държи Козак и Флокари на пейката. Титулярната защита отново ще е на линия за тази среща а изборът от ляво е между Лулич и Раду. Един от тях може да застане в средата на терена, а капитанът Маури е сигурен титуляр.

За гостите Конти се връща от наказание, така че Екдал или Десена ще получат лоша новина, като единият от тях ще се върне на пейката. Защитата на тима ще е необичайна, след като Астори и Писано са наказани.

В тази среща се очаква Лацио да даде шанс на съперника да навлезе в противниковото поле, за да се възползва от бързи контра-действия. Гостите вероятно ще действат предпазливо, тъй като обичайно срещу голям съперник използват контрата.

Прогноза: Лацио - Каляри 2:0

Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.57
Равен - 3.80
Каляри - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.62
Равен - 3.40
Каляри - 6.00

 

Киево - Аталанта
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 06.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Маурицио Мариани

Отборите на 11-то и 12-то място се изправят в този сблъсък, в който и двата тима има какво да доказват. И двата отбора свалиха формата си след период на закрепяне на играта си, но добра новина е липсата на важни контузени в съставите.

Киево се държи доста далеч от зоната на изпадащите, но в долната половина разликата в точките между всички отбори е няколко пункта. Тима трябва да продължи да събира точки за спасението. 

Аталанта показа страхотни неща на моменти през кампанията, но вероятно силите няма да стигнат за класиране в Европа. Целта би трябвало да е класиране в горната половина на таблицата и градене на новия отбор. 

Киево посреща Лучано обратно в тима, което отново ще позволи схемата 4-3-3. С оглед формата на тима в 4-3-1-2 обаче тя отново може да бъде предпочетена, за да играят Палоши и Теро на върха. Фрай не е на линия, затова Сардо ще заеме десния бек.

Аталанта загуби Палусо в посока Ювентус току след отварянето на трансферния прозорец. Така на левия бек той ще е заменен от Бривио, който бе привлечен именно с тази цел. Карлос Кармона е наказан за този мач, така че вероятно Ранданович ще заиграе в средата.

Този мач ще предложи предпазлива игра, след като на първо място отборите ще искат да избегнат загуба. Резултатът ще бъде променен от статични ситуации и грешки в отбраната, но надали един от отборите ще натисне за категорична победа.

Прогноза: Киево - Аталанта 1:1

Коефициенти от bet365:
Киево - 2.30
Равен - 3.10
Аталанта - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Киево - 2.25
Равен - 3.00
Аталанта - 3.40

Фиорентина - Пескара
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 06.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Джакомели

Добре изглеждащата Фиорентина посреща тима на 16-та позиция в Серия А в този наглед решен вече мач. Освен че притежава страхотен състав домакинския отбор търси опции и на пазара. Моралът в тима е висок и Пескара трудно ще вземе нещо тук.

Гостите имат само 2 равенства през кампанията, което означава, че те оцеляват благодарение на неочакваните добри мачове, но често губят точки с лоши представяния. Флоренция се покорява трудно, така че тима на Бергоди ще трябва да се научи да прави равенства.

Домакините отново посрещат Ронкаглиа в състава, но Гонзало Родригес е наказан. Това означава Томович да запази мястото си в отбрана. Фиорентина преговаря за трансфера на Ларондо, но засега Лука Тони и Йоветич ще водят атаката.

Пескара вероятно ще разчита на същите 11 човека, започнали в последната среща за 2012-та година. Така Кинтеро може отново да се появи като резерва, а в атака Вукусич и Селик се борят за място до Абрускато.

Домакините със сигурност ще владеят повече топката в този мач. Пескара единствено може да разчита на контра-действия, но няма да получи много възможности за това, така че Абрускато трябва да е много концентриран, когато му се отвори шанс. Домакините ще трябва внимателно да изчакат своя шанс.

Прогноза: Фиорентина - Пескара 2:0

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 1.25
Равен - 5.50
Пескара - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 1.28
Равен - 5.00
Пескара - 11.00

Дженоа - Болоня
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 06.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Дженоа се намира в изключително незавидна позиция на предпоследното място в класирането и просто трябва да се пребори за нещо пред домакинската публика. Болоня не показва категорична форма и редува вкарването на доста голове с допускане на такива и слаба игра. Домакините ще се надяват този ден да е благоприятен за тях.

Дженоа действа и на трансферния пазар за подобряване на своя състав. Формата на тима е трагична след само една победа  в 14 мача. 

Болоня е само 4 точки пред Дженоа, но това са и 5 места в класирането. Дербито срещу Парма бе загубено, но преди това тима постигна 7 точки в 3 мача и това помогна за преместване на 3 точки от зоната на изпадане.

Дженоа току привлече двама нови играчи и те ще започнат за новия отбор. Писано ще заеме място в отбрана, а Флоро Флорес в атака. Така бъдещето на нападателя Бориело е под въпрос, след като тима продаде изключително работоспособен халф като Меркел, за да си позволи да преподпише с бившото си острие. 

Гостите имат доста проблеми с контузени играчи, като сред тях са Мишеле Пасиенса и Чезаре Натали. Двамата са доста ценни за тима, а наказан е и Диего Перез, който бе в добра форма. Така в средата на терена ще се появи Кхрин. 

Грифоните са под голямо напрежение за тази среща. Гостите нямат толкова проблеми що се отнася до класирането и ще играят обичайната си игра. Това ще е балансиран мач, който вероятно ще се реши от миг магия. Следеният от Ювентус Габиадини е способен на това.

Прогноза: Дженоа - Болоня 1:2

Коефициенти от bet365:
Дженоа - 2.30
Равен - 3.20
Болоня - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа - 2.30
Равен - 3.05
Болоня - 3.25

Парма - Палермо
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 06.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Парма показа повишаване на формата си в последните кръгове и в този момент посреща удобен опонент, който демонстрира именно обратното. От 5 кръга Палермо няма победа и понастоящем тима се срина до зоната на изпадащите.

В последните два мача от 2012-та Парма донесе 6 точки и взе стабилна позиция в класирането. Изпадането е последното нещо, за което биха помислили феновете на тима, така че сега е време за европейски мечти. 

Палермо е най-лошия гост в лигата. Последните 2 мача на тима бяха загуби и изглежда този кораб потъва. Срещу такъв добре организиран опонент кризата в състава само може да се задълбочи.

Домакините обаче имат проблеми в средата на терена, след като изключителният Валдес е наказан. Това дава шанс на Акуа да заеме мястото му, а други опции са Мороне и Мусачи. Белфодил и Амаури ще се борят за мястото на нападателя. 

Палермо подписа с Ароника, който ще трябва веднага да започне, защото Донати и Мунос са аут. Бившият бранител на Наполи бе докаран тук, за да може Гарсиа да заеме място в средата на терена, но сега той отново ще е нужен отзад. 

Домакините ще се възползват от отчаяната нужда на Палермо за точки. Търпението ще създаде много възможности, които нападател като Амаури ще оползотвори. Палермо има още време в трансферния пазар, за да закрепи положението си.

Прогноза: Парма - Палермо 2:1

Коефициенти от bet365:
Парма - 1.83
Равен - 3.40
Палермо - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Парма - 1.85
Равен - 3.40
Палермо - 4.20

Наполи - Рома
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 06.01.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто

Отборите на 5-та и 6-та позиция гарантират зрелищен сблъсък както подобава. Наполи се рови в трансферния пазар за замесник на наказаните Гамберини и Грава, а напускането на Ароника не помага. Контрактът на Кампанеро пък е към края си. Клуба е на важен кръстопът.

Рома победи в последните 6 от 7 срещи и се премести от Милан в таблицата. Целта пред отбора тази година е поне трета позиция.

С Канаваро и Грава наказани и Ароника продаден на Палермо, Мадзари има малко опции в отбрана. Ситуацията ще е сложна в този двубой за защитата на Наполи.

Бурдисо и Кастан ще са в центъра на отбрана за Рома. В центъра Земан ще избере Де Роси и Брадли, на които се опира много този сезон. Освалдо преговаря с Милан, Фиорентина и Ювентус, и може да не играе днес.

Този двубой ще предложи високо темпо и много битки за топката. Двата тима ще трябва да оставят емоциите на страна, за да избегнат глупави грешки, които в тази експериментална отбрана ще са фатални за домакините. Определено в този момент предимството е за Рома.

Прогноза: Наполи - Рома 2:3

Коефициенти от bet365:
Наполи - 2.00
Равен - 4.00
Рома - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 2.05
Равен - 3.75
Рома - 3.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151