Анонс на 17-ти кръг на Серия А


И. Ангелов

Анонс на 17-ти кръг на Серия А

 

Удинезе - Палермо
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 15.12.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Себастиано Перуцо

Удинезе ще иска да се покачи в класирането, след като получи много от контузените си играчи обратно в състава. Тима вече няма европейски ангажименти, така че ще хвърли всички сили в локалната лига. Палермо идва от загуби с Интер и Ювентус и зоната за изпадане е реална опасност. 

В тази среща вероятно ще наблюдаваме високо темпо с двете наситени халфови линий. По-високата класа на Удинезе ще си каже думата в битката в средата и това ще определи изхода от двубоя.

За домакините аут е само Джовани Паскуале, който се представя сравнително добре тази година. Палермо не може да разчита на Андреа Мантовани, Абел Хернандес и Микел Морганела, който е наказан. 

Палермо не успя да вкара в 8 от последните си 10 гостувания. Тима загуби тези срещи. Във всички състезания в последните 4 срещи между тези отбори, когато Удинезе е домакин, той печели.

Прогноза: Удинезе - Палермо 2:0 

Коефициенти от bet365:
Удинезе - 1.80
Равен - 3.50
Палермо - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 1.80
Равен - 3.35
Палермо - 4.50

 

 

Фиорентина - Сиена
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 16.12.2012г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Талиавенто

Ранната среща в неделния ден противопоставя два отбора доста разделечени във временното класиране на Италия. Фиорентина е близо до върха и от 6-та позиция излиза у дома си срещу 20-ят Сиена. Гостите започнаха с отнети точки тази година и все още се затрудняват с формата си, която напоследък дори спадна.

Рома и Катания надвиха гостите в последните два кръга на Серия А с по 3:1 и Сиена се оказа в незавидна позиция в класирането. Тима има малко проблеми с контузени и наказани, но това не са основни лица в състава - единствено Зе Едуардо ще липсва на левия фланг. 

За домакините Ахмед Хегази и Адем Ляич са аут, както и Кампорезе, а Куардадо и Оливейра са наказани за този мач. Оливейра получи 4 мача наказание, след като бяха разгледани видеозаписи на лошото му поведение срещу Рома. Така на десния фланг единствена опция остава Касани. В атака ще видим Йоветич и Тони.

Фиорентина не загуби нито една от последните си 12 срещи у дома. Срещу Сиена тима се представя добре - 5 победи в последните 6 мача във всички състезания. Сиена не взе победа в нито едно от последните 5 гостувания.

Прогноза: Фиорентина - Сиена 2:0

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 1.44
Равен - 4.00
Сиена - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 1.42
Равен - 4.00
Сиена - 8.00

 

Катаня - Сампдория
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 16.12.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Джакомели

В ожесточена битка в средата на таблицата Катаня приема Сампдория, като гостите намалиха добрата форма, която бяха започнали да представят. Тима се смъкна до 13-та позиция и има малко притеснения с атакуващи играчи. Макар да е на 9-то място, съставът на Катаня има много проблеми и вероятно ще изпита затруднения в този ден.

Мариано Иско, Николас Споли, Фабио Счаца, Адриан Ричуити, Марко Биаджанти и Серхио Алмирон не могат да вземат участие за домакините в тази среща, така че полузащитата на тима ще е напълно експериментална. 

За гостите Едер и Поци се завръщат, но вероятно в нападение ще видим отново Икарди. Макси Лопес е аут, както и Джани Мунари, като двамата показваха добра игра преди контузиите си. Даниеле Гасталдело е наказан за срещата.

В последните 5 гостувания Сампдория допусна поне 2 гола. Същевременно тима не успя да спечели нито едно от последните си 6 гостувания, но дали именно тук ще стане обрат в късмета?

Прогноза: Катаня - Сампдория 2:2

Коефициенти от bet365:
Катаня - 1.83
Равен - 3.50
Сампдория - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Катаня - 1.80
Равен - 3.40
Сампдория - 4.33

 

Киево - Рома
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 16.12.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци

Тима на 5-та позиция Рома ще гостува на Киево, който се намира след средата на таблицата в този традиционно много зрелищен сблъсък. По традиция тук вероятно ще паднат голям брой голове, а класата е в полза на гостите.

Киево има доста проблеми в състава си, след като Лучано, Вацек, Фрай, Москардели, Виоти и Крузадо са контузени. Капитанът на тима пък Серхио Пелисие вече изглежда изместен от двойката Палоши - Теро, които оформиха добър тандем в атака.

Рома не може да разчита на Дестро, който получи травма през седмицата. Огромен бонус обаче е завръщането на Ламела, който изглеждаше най-полезен играч за своя отбор преди дълготрайната си контузия. Очаква се той отново да застане от дясно на атаката и да тормози отбраната на противника.

Ламела може да не бъде предпочетен с оглед загубената форма, а и добрата игра на Пянич напоследък. Контузията на Дестро дава шанс на Освалдо в атака, след като снажният нападател изпадна в немилост напоследък.

В 7 от последните 8 мача срещу Киево Рома успя да запази чиста мрежа. С проблемите във вратарския пост на гостите това може да се промени. Киево няма победа над Рома в последните 17 срещи във всички състезания, а последните си 4 мача в Серия А Рома не е победена.

Прогноза: Киево - Рома 1:3

Коефициенти от bet365:
Киево - 3.60
Равен - 3.75
Рома - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Киево - 3.75
Равен - 3.60
Рома - 1.90

 

Дженоа - Торино
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 16.12.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Два отбора в слаба форма ще мерят сили на дъното на таблицата в един от по-малко интересните сблъсъци на Серия А. 16-ят Торино понижи начално добрата си форма, а Дженоа има 5 загуби в последните си 6 срещи в лигата.

Домакините имат много проблеми с контузени играчи. Анселмо, Жокера, Тзорвас, Писитела, Бово, Феронети, Антонели са контузени, а Самприси и Куцка имат наказания. В състава на гостите единствено аут са Огбонна и Диоп.

Наставникът на "Грифоните" Делнери знае, че още една загуба може да му коства работното място и ще е пределно съсредоточен в този мач, но какво може да измисли той с оскъдния брой играчи, които са налице? Торино изигра два поредни трудни мача, сред които мач с Милан, като тима загуби основен защитник, но ще трябва да разчита на нападението си, за да се измъкне от ситуацията.

Прогноза: Дженоа - Торино 2:2

Коефициенти от bet365:
Дженоа - 2.40
Равен - 3.20
Торино - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа - 2.45
Равен - 3.00
Торино - 3.00

 

Парма - Каляри
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 16.12.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Емилио Остинели

В средата на класирането ще видим още един ожесточен сблъсък с два тима в подобна форма, която е далеч от оптималната. 11-ат Парма приема 14-ят Каляри и двата тима идват от два поредни кръга загуби в опит да променят нещата с победа именно в този ден.

Галопа, Роси, Миранте и добре представящият се Валдес са контузени за домакините и това означава леко променена халфова линия за домакините от Парма. Маркиони пък промени позицията си и след като бе на фланга, сега се изявява добре като централен халф и ще опита да замести Валдес.

Сау и Нене ще са в атаката на гостите, след като Пинила е наказан, а освен него ще липсва контузеният Перико. Пресата постоянно следи и Наинголан от Каляри. След дълъг период, който го свързваше с Ювентус, изглежда сега той е цел на Милан, който го иска на мястото на Найджъл Де Йонг в състава си.

Парма няма загуба в последните си 12 домакинства в лигата, а Каляри не успя да победи в 18 от последните 20 гостувания. Тима обаче успява и да допусне много голове в гостувания - поне по 2 гола в последните 3 гостувания. 

Прогноза: Парма - Каляри 1:0

Коефициенти от bet365:
Парма - 2.00
Равен - 3.20
Каляри - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Парма - 1.95
Равен - 3.25
Каляри - 3.75

 

Наполи - Болоня
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 16.12.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Късната среща на неделния ден ни предоставя един по-интересен мач, когато тима на трета позиция Наполи приема 15-ят Болоня, който закрепи формата си в последните кръгове.

Домакините показват някои невероятни неща през настоящата кампания и макар да идват от загубата от Интер в последния кръг, в Наполи не може да се оплачат от липсата на контузен играч в състава си.

За гостите аут са Натали, Акуафреска, Цурчи, Ломбарди, Перес, Хименес, а играчът във форма Соренсен е наказан. Капитанът Портанова се завръща от дълготрайна контузия и това е добра новина за титлуярната постройка. Коне пък ще партнира на Диаманти зад нападателя.

Наполи има проблеми с медиите, след като стана ясно, че тима може да получи наказание отнемане на точки и 9 месеца бан за Гамберини и Грава, които са участвали в залагания и случая се разследва. 

В последните си 11 домакинства Наполи няма загуба. Болоня пък не успя да вкара в 5 от последните 6 гостувания. В 9 от последните 11 мача у дома Наполи вкара поне 2 гола и това вероятно ще се повтори и с този опонент, който не е успял да победи домакините в 6 последни опита.

Прогноза: Наполи -Болоня 2:0

Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.36
Равен - 4.50
Болоня - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.38
Равен - 4.20
Болоня - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135