Ювентус - Лацио: Гостите могат да изненадат лидера


Н. Гавазов

Ювентус - Лацио: Гостите могат да изненадат лидера

Ювентус - Лацио
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 17.11.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Орсато

Стимулиран от впечатляващата си победа в Пескара миналия уикенд, Ювентус посреща не по-малко мотивирания след успеха си в римското дерби Лацио, който прави всичко по силите си, за да намери място в зоната, даваща право на участие в Шампионска лига.

Полемиката в италианската футболна седмица започна с престрелка между Антонио Конте и Антонио Касано. Две емблематични личности в калчото, които обаче си наговориха много неща, но все пак не прекрачиха границата, опасявайки се от санкции. Задочното съперничество между Ювентус и Интер продължи, независимо от това, че разликата между отборите започна да се увеличава. Това стана възможно след като торинци изнесоха своя концерт в Пескара, а миланци отстъпиха в Бергамо.

В Италия в момента върви тенденцията да не се дават оценки на участниците в шампионата: прекалено са нестабилни отборите, но на фона на тази картина трябва да признаем, че единствено Ювентус е „остров на безопасността", независимо, че „бианконерите" бяха победени от „нерадзурите".

Миналогодишните срещи между днешните съперници бяха истинско украшение на шампионата: в Рим гостите победиха с 1:0 след вълнуващ футбол, а в Пиемонт дълго време резултата беше 1:1, но няколко минути преди финалния съдийски сигнал Дел Пиеро с точен удар от пряк свободен удар донесе победата за своите, а с това и даде „зелена" светлина пред торинската машина към Скудетото.

Ювентус е най-неудобния съперник за Лацио. Никой, освен „орлите" не е губил 70 мача от „бианконерите"! Потвърждение на тази тенденция са дори последните 15 мача между тези два тима. Последният успех на римляните е от декември 2003 година и оттогава Лацио не познава вкуса на победата над рекордьора по титли в Италия. Освен това столичани трябва да се опасяват и от отделни футболисти. Мирко Вучинич е поразявал вратата на Лацио седем пъти. Повече от неговите удари са страдали само в Удинезе. Тимът от Рим е също така „любим клиент" на Джорджо Киелини, който три пъти е превземал тяхната врата.

Ювентус е без контузения Паоло Де Чели и наказания Андреа Пирло. Пол Погба ще замени италианския национал в средата на терена, след като французинът беше изваден от групата за миналия мач заради дисциплинарни нарушения. По всичко изглежда, че Исла ще започне титуляр, така че Лихтщайнер няма да може да играе срещу бившия си отбор. Вучинич отново е на разположение и в добра форма, защото не игра в средата на седмицата за националния си тим срещу Сан Марино.

„Два дни след дербито аз вече забравих за победата. Няма да празнуваме вечно. Чака ни Ювентус, който е лидер в надпреварата за титлата. Те са много силен отбор, но аз вярвам в моите момчета", заяви Петкович в средата на тази седмица.

Всичко е добре, освен едно нещо - Сенад Лулич и Стефано Маури са наказани. Логиката подсказва, че вероятно треньора ще постави Раду на левия фланг на защитата, за да компенсира липсата на Лулич. Гонзалес пък ще бъде преместен на левия край на полузащитата, а Броки ще отиде в центъра. Кандрева ще играе на дясното крило, след като срещу Франция се справи добре с тази задача.

Тези два отбора в момента играят най-интересен футбол в Серия А заедно с Фиорентина и отчасти Сиена. Със сигурност ще се търси победата от 22-та. Силата на Юве е в създаване на много голови положения и възможности за стрелба от разстояние, което означава, че Бидзари трябва да бъде повече от внимателен. Гостите пък са добри в открадването на топката от противника и индивидуалните умения на нападателите. Това ще е вълнуващ мач, който не бива да се пропуска. Крайният резултат в него вероятно ще дойде от грешки в защитите. Логиката сочи, че Ювентус е фаворит да победи, макар и с минимален резултат, но в двубои между такива съперници не може да бъдем категорични в прогнозите си. И защо да не включим елемента на изненадата в нашата игра?

Прогноза: Ювентус - Лацио 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

28 октомври Катаня - Ювентус 0:1 (Серия А)
31 октомври Ювентус - Болоня 2:1 (Серия А)
03 ноември Ювентус - Интер 1:3 (Серия А)
07 ноември Ювентус - Нордселанд 4:0 (Шампионска лига)
10 ноември Пескара - Ювентус 1:6 (Серия А)

Лацио:

28 октомври Фиорентина - Лацио 2:0 (Серия А)
31 октомври Лацио - Торино 1:1 (Серия А)
04 ноември Катаня - Лацио 4:0 (Серия А)
08 ноември Лацио - Панатинайкос 3:0 (Серия А)
11 ноември Лацио - Рома 3:2 (Серия А)

Досегашни срещи:

Ювентус - Лацио

143 срещи
72 победи за Ювентус
34 равенства
37 победи за Лацио
Голова Разлика: 249:179 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.50
Равен - 4.20
Лацио - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.50
Равен - 3.75
Лацио - 6.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
302