Пескара - Ювентус: Далече от сензацията


Н. Гавазов

Пескара - Ювентус: Далече от сензацията

Пескара - Ювентус
Стадион: "Адриатико", Пескара
Дата: 10.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Пескара посреща Ювентус за първи път от сезон 1992/93 насам, когато „Старата дама" загуби с неприличното 1:5, но за този мач ще говорим по-късно. „Делфините" се завърнаха в Серия А след 20-годишно отсъствие, но след като се разделиха с трима от най-добрите си играчи и със своя треньор, от началото на кампанията си хората на Стропа се борят да запазят елитния си статут. В миналия кръг Пескара се върна на пътя на победите след лоша серия от четири мача, от които взе само една точка. Попаденията на Абрускато и Вейс обезпечиха победата над Парма и отдалечиха тима от опасната зона. Домакините обаче не могат да бъдат спокойни - разликата от 18-я Болоня е само три пункта, което означава, че тук, както и в челото на класирането предстоят да се случат истински драми.

През последната седмица Ювентус сложи край на две серии. В националния шампионат „бианконерите" за първи път от 49 мача си припомниха горчивината от загубата. Това се случи срещу обновения Интер и не мина без съдийски грешки, което повдигна завесата на една стара тема, за която мястото и не е тук. Поражението с 1:3 доведе до това, че миналогодишният първенец и настоящ лидер в Серия А загуби комфортната си преднина и разликата от „нерадзурите" е само една точка. Не е голяма и тази от Наполи - пет пункта и предположенията са, че борбата за първото място ще бъде вълнуваща. В Европа пък Ювентус от десетия опит успя да постигне победа. Направи го срещу Нордселанд в мач от Шампионската лига, а демонтажът на датчаните с 4:0 идва в добър момент, защото ще вдъхне повече увереност на „бианконерите" и ще сложи точка на критиките към тях.

Домакините посрещат Ювентус с пълен лазарет - там са Кресченци, Савелони, Терлици, Колучи, Бласи и Бругман. Последната тренировка на Пескара се състоя в 21:00 часа - времето на днешния мач - и на заниманията се видя, че Стропа разиграва де схеми на игра: 3-5-2 и 3-5-1-1. При първата схема няма да видим Вайс във състава, но ако наставника избере втория вариант, тогава словака със сигурност ще изпълнява функциите на трекуартист. Предположенията обаче са, че „делфините" ще излязат с двама нападатели, а това означава, че Кинтеро ще се върне обратно в халфовата линия.

Единственият отсъстващ от Ювентус е контузения Пепе. Снощи стана ясно, че Погба е отстранен заради закъснения за тренировки, но това няма да се отрази върху ситуацията в тима, тъй като французина не играе често в националния шампионат. Предположенията са, че Вучинич, който се завърна в отбора ще бъде в стартовата единадесеторка, освен ако днес по обед не покрие теста, което е малко вероятно да се случи. Схемата на гостите ще е 3-5-2 с Видал, Пирло и Маркизио в средата на терена.

Всъщност, двата отбора имаха още една среща - на 31 март 2007 година в рамките на шампионата на Серия В и тогава Ювентус победи с 1:0. А паметният мач преди 20 години е интересен, защото тогава „делфините" бяха последни в класирането, но пометоха един от грандовете. Раванели (помните ли го?) откри във втората минута, но в 32-та резултатът беше изравнен от сегашния наставник на Милан Масимилиано Алегри. В 60-та минута автогол си вкара Масимо Карера, сегашният помощник на Антонио Конте. Победата с 5:1 не спаси Пескара, но остави голям отзвук тогава в медиите, а по-старите местни любители на футбола дълго време разказваха за грандиозния успех.

Какво да очакваме тази вечер? Втора сензация? Едва ли. Един срещу друг излизат втората най-лоша защита и второто най-добро нападение, което предполага, че ще видим поне три гола в мача. Очакванията са Ювентус да вземе нещата в свои ръце от самото начало и да контролира играта, включително и в половината на домакините. Ентусиазмът на „делфините" няма да е достатъчен за да неутрализира по-голяма класа на „бианконерите", така че вероятно гостите ще вземат своето.

Прогноза: Пескара - Ювентус 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Пескара:

07 октомври Пескара - Лацио 0:3 (Серия А)
21 октомври Удинезе - Пескара 1:0 (Серия А)
28 октомври Пескара - Аталанта 0:0 (Серия А)
31 октомври Киево - Пескара 2:0 (Серия А)
04 ноември Пескара - Парма 2:0 (Серия А)

Ювентус:

23 октомври Нордселанд - Ювентус 1:1 (Шампионска лига)
28 октомври Катаня - Ювентус 0:1 (Серия А)
31 октомври Ювентус - Болоня 2:1 (Серия А)
03 ноември Ювентус - Интер 1:3 (Серия А)
07 ноември Ювентус - Нордселанд 4:0 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Пескара - Ювентус

12 срещи
2 победи за Пескара
2 равенства
8 победи за Ювентус
Голова Разлика: 19:11 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Пескара - 8.50
Равен - 4.75
Ювентус - 1.36

Коефициенти от Offsidebet:
Пескара - 9.00
Равен - 4.50
Ювентус - 1.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187