Земан: Това са истинските Освалдо и Тоти


Н. Гавазов

Земан: Това са истинските Освалдо и Тоти

Старши-треньорът на Рома Зденек Земан изрази задоволството си от играта на своите възпитаници срещу Дженоа и не пропусна да похвали Франческо Тоти и Пабло Освалдо, които изиграха съществена роля за снощната победа. Както е известно, „вълците" губеха с 0:2 на „Мараси" след 15 минути игра, но в крайна сметка отвърнаха на удара за една вълнуваща победа с 4:2.

„По мое мнение това са истинските Освалдо и Тоти. Щастлив съм от начина, по който те реагираха", заяви Земан за двамата футболисти, които той остави на пейката срещу Аталанта преди това, оправдавайки се, че те не показват достатъчно желание за работа.

„Дали ще отпадат други играчи? Това зависи от поведението им, не от мен. Относно мача, като цяло играхме добре. Не е лесно да реагираш при 0:2. Продължавам да твърдя, че този отбор е конкурентен, но играчите по-често трябва да показват своите качества на терена. Те могат да се противопоставят на всеки един тим, дори да загубят двубоя. Проблемът срещу Ювентус беше, че изобщо не се опитаха да се противопоставят", каза още наставникът на Рома.

 

  Сподели
86