Венгер: Арсенал създава своето златно поколение


Н. Гавазов

Венгер: Арсенал създава своето златно поколение

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е убеден, че под негово разположение се намира „златно поколение" от млади играчи, което може достойно да се сравнява по потенциал със сегашното поколение в националния отбор на Испания. Според думите на френския специалист, футболисти като Гибс, Уилшър, Окслейд-Чембърлейн и други, трябва да станат ядрото на бъдещия Арсенал, което ще позволи на отбора да се завърне на победния си път и да започне да печели трофеи.

„Ние имае под ръка поколение, което е много близо по стил до националния отбор на Испания. Уилшър, Гибс, Чембърлейн - всички те попадат също в тази категория. Имаме също така играчи, които растат и които са близо до този стил. Те ще стават все по-големи и по-големи, защото именно в такава насока работим с тях", заяви Венгер за ESPN.

„Няма нищо случайно, че сега в Испания са се събрали група от технически надарени футболисти, защото през години те са възпитавани по този начин. Ние също ще се стараем да се концентрираме върху техниката в работата си с нашите млади футболисти. Именно поради тази причина смятам, че в момента Арсенал разполага с най-пълноценния отбор за няколко години напред. Имам голям избор в центъра на защитата и още по-голям в полузащитата, където могат да играят Уилшър, Рамзи, Фримпонг, Кокелен и Росицки, който в момента отсъства", каза още наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
157