Анонс на 3-я кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 3-я кръг на Серия А

Киево - Лацио


Киево ще посрещне един от четирите отбора в Серия А, които са с пълен актив от началото на първенството. „Летящите магарета" запазиха състава си, а Ди Карло продължава да налага твърд стил на игра с бавно темпо и бързи контраатаки. Резултатът до сега е домакинска победа срещу Болоня и загуба като гост на Парма.

Лацио започна добре кампанията си, постигайки успехи против Аталанта и Палермо и хората на Владимир Петкович със сигурност ще искат да продължат по този начин, но същевременно ще трябва да помислят и за предстоящият мач от Лига Европа срещу Тотнъм.

Домакините са без контузените Палоши, Скуизи и Драме. Де Микеле ще си партнира отново с Пелисиер отпред, а Хатемаж и Ригони са в спор за място в халфовата линия. Схема на игра 4-3-1-2.

Гостите ще пътуват до Верона без контузените Диаките, Заури, Станкевчиус и Раду. Лулич е под съмнение, но според последните съобщения най-вероятно Сенад ще бъде включен в групата. Ако все пак босненецът отпадне, той ще бъде заменен от Каванда. Петкович вероятно ще изостави досегашната постройка от 4-3-3 и ще заложи на схема 4-5-1 с Клозе отпред.

Лацио спечели последните си пет гостувания срещу Киево във всички турнири, но утре няма да бъде никак лесно на столичани. Очакванията са за по-бавна игра през първото полувреме и по-високо темпо след почивката, а оттам и по-интересни положения за гол.

Прогноза за: Киево - Лацио 1:1

 

 

Рома - Болоня


Рома ще посрещне Болоня в двубой от третия кръг на Серия А. Зашеметяващата победа срещу Интер в добавка с популярността на Земан все повече увеличават ентусиазма в столичния отбор, който обаче трябва да докаже, че успехът на „Сан Сиро" не е случаен.


Болоня пристига във Вечния град след две загуби. На старта на кампанията си „рособлу" отстъпиха с 0:2 във Верона в абсолютно равностоен мач, който обаче беше решен в полза на „летящите магарета" заради груби грешки в отбраната на гостите. След това хората на Стефано Пиоли бяха пометени с 1:3 у дома си от Милан след три гола на Пацини и в момента единственото, което попречи на Болоня да е сред изпадащите са дефицитът от точки, с който започнаха Аталанта и Сиена.

Рома е с куп проблеми. Контузени са Додо, Де Роси, Перота, Балдзарети и Брадли, а намиращият се в добра форма Освалдо изтърпява наказание. Проблемите в кадрово отношение едва ли ще притеснят Земан и той ще заложи отново на схема 4-3-3 с Тоти, Дестро и Лопес в атака. Тачсидис ще бъде в средата на халфовата линия, а Пиянич и Флоренци ще се разположат по фланговете.

Болоня е без наказания до февруари Портанова заради участието на защитника в скандала с уговорените мачове. Най-вероятно Пиоли ще премине към вариант на игра с четирима защитника. Джилардино ще води атаката, а зад него ще се разположат Диаманти и Коне, с Перес в средата на терена, което е малко по-дефанзивен начин на игра.

На пръв поглед сблъсъкът изглежда предрешен, но гостите имат своите шансове заради многото контузени в състава на Рома и най-вече поради отсъствието на основното оръжие на „вълците" Пабло Освалдо. При положение, че Болоня успее да удържи първоначалния натиск на своя противник, а след това Тайдер и Гуаренте съумеят да затворят подстъпите към отбраната, за домакините ще стане трудно да намерят пътя към вратата на Алиарди. Ако нямаме възможност да играем с два знака е по-разумното да се доверим на столичани, чиито морал в момента се намира на много по-високо ниво от този на своя противник, иначе мачът е идеален за любителите на изненадите, а „хиксът" лично за мен няма да бъде никакъв сюрприз.


Прогноза за: Рома - Болоня 1:0

 

Наполи - Парма

Наполи посреща Парма в мач от третия кръг на Серия А в добро настроение, след като на старта на първенството „партенопеите" разгромиха с 3:0 Палермо на „Барбера", а след това се наложиха с 2:1 над амбициозния тим на Фиорентина. Валтер Мадзари няма проблеми с отсъстващи играчи след като Горан Пандев изтърпя наказанието си. Джемаил и Бехрами ще се борят за място в средата на терена. Схемата на игра вероятно ще бъде 3-5-1-1 с Кавани отпред и Зунига и Маджо по фланговете.

Парма стартира със загуба 0:2 срещу Ювентус в мач, в който „дуковете" за малко не отмъкнаха точката. През първото полувреме на срещата в Торино гостите напълно неутрализираха противниковите нападатели, но след почивката две груби грешки в отбрана не позволиха на хората на Донадони да си тръгнат с нещо от мача. На родна земя Парма се наложи над коравия тим на Киево с 2:0 благодарение на попаденията на Белфодил и Роси. „Дуковете" са без контузения Сантакроче, а състоянието на Амаури, който поднови тренировки все още се изяснява, но почти сигурно нападателя няма да може да помогне на своите, така че Белфодил и Пабон ще водят атаката на своите. Схема на игра 3-5-2, като Галопа може да се изтегли малко по-назад, непосредствено пред защитата.

И този мач се очертава да бъде изключително интересен. Очакванията са Наполи да се опита да вземе инициативата от самото начало и да получи ранна преднина. Гостите ще се отбраняват компактно и ще разчитат основно на контраатака. Логиката сочи, че „партенопеите" би трябвало да постигнат лесна победа, но нека да си припомним, че през миналия сезон Наполи преди всеки мач в евротурнирите показваше неубедителна игра и резултати във вътрешното първенство. А следващата седмица хората на Мадзари ще приемат шведския АИК в мач от първия кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Прогноза за: Наполи - Парма 1:0


 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136