Торино - Интер: Традицията ще бъде продължена


Н. Гавазов

Торино - Интер: Традицията ще бъде продължена

Торино - Интер
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 16.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Торино и Интер се изправят един срещу друг в мач, в който има много история. Двубоят е последен от програмата на третия кръг в Серия А, а интересното е, че „биковете" ще посрещнат „нерадзурите" преди тях в турнирната таблица. Един евентуален успех на домакините само ще увеличи техния ентусиазъм и същевременно ще постави под съмнение революцията, която Страмачони извършва в Интер.

Торино направи добър старт след тригодишно отсъствие от елита, спечелвайки четири точки в първите си два мача и запазвайки вратата си чиста. Успехът с 3:0 срещу другия новак Пескара не е изненадващ, като се има предвид проблемите, които изпитват „делфините". Равенството обаче при гостуването на Сиена само показва, че торинци имат намерение да докажат правото си да играят в най-високото ниво на италианския футбол.

Интер започна кампанията си с очаквана победа над Пескара благодарение на головете на Снайдер, Милито и Коутиньо. Но „нерадзурите" бързо бяха смъкнати на земята от домакинската загуба с 1:3 срещу Рома и по всичко изглежда, че проблемите в защита, които съпътстваха тима от миналия сезон все още продължават. 55 допуснати гола през предишната кампания и мачове, в които се инкасират по 2-3 попадения не говорят добре за която и да е отбрана и ето, че още във втория кръг „нерадзурите" бяха сполетени от старото бедствие.

Домакините са без контузения Сергиу Сечиу, но това няма да се отрази на тима. Джампиеро Вентура ще използва същата единадесеторка, както в мача срещу Пескара, с изключение на Сантана, който се намира в конкуренция с Чечи. Схемата на игра ще е 4-4-2 с Бианки и Сгригня в атака.

Интер ще пътува до Торино с множество контузени играчи. Поради травми извън строя се намират Мудингай, Марига, Оби, Киву и Станкович. Очаква се Касано да започне като титуляр, което означава, че Паласио ще седне на пейката. Схема на игра 4-3-2-1 с Ранокия и Силвестре в центъра на защитата и Самуел отново резерва.

Торино ще се опита да избегне грешките които Пескара направи срещу Интер в първия кръг и в същото време да се възползва от недостатъците на „нерадзурите" в мача им с Рома. Домакините запазиха вратата си чиста, но ако трябва да бъдем обективни, ще напомним, че Сиена и Пескара на практика не отправиха сериозен удар в очертанията на вратата на своя противник.

Двата утрешни съперника, които държат рекорда по пет последователни шампионски титли (Торино в периода 1943-1949, а Интер между 2006 и 2010 година) имат идентичен стил на игра, с внезапни пасове в атака и стремеж към много движение по фланговете. Ключът към успеха всъщност ще е доколко халфовите линии на противниците ще издържат на натиска.

Относно победителя в този мач, лично аз ще се доверя на статистиката, която сочи, че Торино има 61 загуби от Интер, повече, отколкото всеки друг отбор в Серия А. Очакванията ми са, че „нерадзурите" ще продължат печелившата традиция и ще постигнат победа, колкото и трудна да изглежда тя.

Прогноза: Торино - Интер 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Торино:

26 юли Лацио - Торино 0:3 (Приятелска среща)
09 август Торино - Хетафе 2:1 (Приятелска среща)
18 август Торино - Лече 4:2 (Купа на Италия)
26 август Сиена - Торино 0:0 (Серия А)
01 септември Торино - Пескара 3:0 (Серия А)

Интер:

09 август Интер - Хайдук Сплит 0:2 (Лига Европа)
23 август Васлуй - Интер 0:2 (Лига Европа)
26 август Пескара - Интер 0:3 (Серия А)
30 август Интер - Васлуй 2:2 (Лига Европа)
02 септември Интер - Рома 1:3 (Серия А)

Досегашни срещи:

Торино - Интер

144 срещи
39 победи за Торино
43 равенства
62 победи за Интер
Голова Разлика: 208:157 за Интер

Коефициенти от bet365:
Торино - 3.10
Равен - 3.30
Интер - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Торино - 3.05
Равен - 3.25
Интер - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178