Дженоа - Ювентус: Старите съперници отново ще застанат един срещу друг


Н. Гавазов

Дженоа - Ювентус: Старите съперници отново ще застанат един срещу друг

Дженоа - Ювентус
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 16.09.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Дженоа посреща Ювентус в среща от третия кръг на Серия А. Старите съперници отново ще се изправят един срещу друг - „грифоните" за да се завърнат на пътя на победата, а „бианконерите"за да запазят лидерската си позиция. Дженоа започна с победа старта на кампанията си в Серия А с едно лошо и едно добро полувреме срещу Каляри, но хубавото начало беше помрачено от незаслужена загуба в Сицилия срещу Катания, когато Лоди от домакините вкара гол в 84-та минута и така лиши генуезци от точката.

Ювентус е един от четирите отбора в Серия А, който спечели и двата си досегашни мача в първенството. Срещу Парма „Старата дама" не беше толкова убедителна, а двата гола дойдоха в началото на второто полувреме, когато най-после здравата защита на „дуковете" се пропука. Вторият мач на „Стадио Фриули" се очакваше да бъде първото истинско изпитание за шампионите и такъв беше до 14-та минута, когато Бркич от Удинезе беше изгонен за „нарушение на последната надежда", а Видал реализира отсъдената дузпа. Срещу десет фриулци нещата вече изглеждаха по-лесни и в крайна сметка се стигна до комфортното 4:1 в полза на Ювентус.

Хуан Варгас от домакините ще гледа мача от трибуните след като се контузи по време на изпълнение на ангажиментите си към националния отбор. Старши-треньорът Луиджи Ди Канио ще трябва да реши само два въпроса: кой измежду Бориело и Имобиле да постави начело на атаката, и на кого да заложи на десния край на отбраната. В първия случай специалистът вероятно ще се довери на Имобиле, а като десен бек почти сигурно ще започне Феронети, а Сампириси ще отиде на пейката. Схема на игра - традиционната 4-3-3.

Международната пауза се отрази чудесно на Ювентус, позволявайки на контузените преди това Исла и Касерас да се завърнат в отбора. Въпреки това дясното крило ще започне мача от пейката, докато Лихтщайнер ще се появи като титуляр. Във вчерашната италианска преса се появи информация, че Конте обмисля да остави четирима титуляри да почиват преди пътуването до Лондон следващата седмица и вероятно срещу „грифоните" няма да играе Джорджо Киелини, който ще бъде заменен в отбраната от Мартин Касерас. В средната линия, при схема на игра 3-5-2 на резервната скамейка най-вероятно ще се окажат Артуро Видал и новото попълнение Квадво Асамоа.В атака се очаква появата на Алесандро Матри, който ще замени Себастиан Джовинко. Тази информация не беше потвърдена от помощника на Конте, така че състава, с който ще излязат „бианконерите" утре си остава пълна загадка.

Статистика:

- Ювентус е без загуба в 41 мача от Серия А.

- Ювентус вкара най-малко два гола в 11 от последните си 13 мача в Серия А.

- Ювентус спечели първите полувремена и целия мач в последните си три гостувания в Серия А.

- Дженоа спечели последните си три домакинства в Серия А.

- Дженоа отбеляза най-малко два гола в 5 от последните си 6 мача в Серия А.

- Миналата година на „Мараси" двата тима завършиха при резултат 0:0.


Треньорът Ди Канио имаше нужда от време, за да избистри линиите в състава си и международната пауза се отрази добре на отбора, но това ще бъде първото тежко изпитание за „грифоните". Срещу италианския шампион Дженоа най-вероятно ще се опита да бъде по-консервативен и да чака удобен повод за атака. В същото време се очаква с интерес представянето на Имобиле, който е собственост на двата клуба и вероятно младият футболист ще даде всичко от себе си за да покаже истинската си стойност пред бъдещите си работодатели. Предположенията са, че гостите ще атакуват масирано и ще владеят повече топката, стремейки се да установят господство в мача. Ключова роля за резултата ще са уменията на нападателите да реализират положенията за гол. Логиката сочи победа за шампионите, но на „Мараси" винаги се играе трудно. Лично аз бих поел известен риск с един знак за равенство, който също не е далече от логиката.

Прогноза: Дженоа - Ювентус 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Дженоа:

26 юли Дженоа - Виртус Ентела 4:0 (Приятелска среща)
05 август Дженоа - Леванте 0:1 (Приятелска среща)
18 август Дженоа - Верона 1:1 - 1:4 сл. дузпи (Купа на Италия)
26 август Дженоа - Каляри 2:0 (Серия А)
02 септември Катаня - Дженоа 3:2 (Серия А)

Ювентус:

01 август Бенфика - Ювентус 1:1 (Приятелска среща)
04 август Ювентус - Малага 2:0 (Приятелска среща)
11 август Ювентус - Наполи 4:2 сл. прод. (Суперкупа на Италия)
25 август Ювентус - Парма 2:0 (Серия А)
02 септември Удинезе - Ювентус 1:4 (Серия А)

Досегашни срещи:

Дженоа - Ювентус

104 срещи
21 победи за Дженоа
23 равенства
60 победи за Ювентус
Голова Разлика: 219:116 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Дженоа - 5.50
Равен - 3.75
Ювентус - 1.61

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа - 6.00
Равен - 3.40
Ювентус - 1.62

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140