Манчини: За Скудетото ще се борят Ювентус, Рома и Наполи


Н. Гавазов

Манчини: За Скудетото ще се борят Ювентус, Рома и Наполи

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини изрази мнение, че Рома и Наполи са готови да се противопоставят на Ювентус в борбата за титлата в Серия А. Както е известно, според повечето специалисти „бианконерите" няма да имат проблеми при защитата на титлата си, но наставникът на английския шампион смята, че това не е така.

„Мисля, че основната борба за Скудетото ще е между Ювентус, Рома и Наполи. Вероятно торинци имат леко преимущество тъй като са действащ шампион и успяха да подсилят състава си. Но изоставането при Рома и Наполи не е толкова голямо, така че аз предвкусвам невероятна борба", заяви Манчини в интервю за Il Massaggero.

„Ако Земан направи така, че неговият отбор да играе във всеки мач както срещу Интер, Ювентус ще трябва да заостри вниманието си. Освен това, Рома няма проблеми с физическото си състояние, защото те не участват в евротурнирите", каза още италианският специалист.

„Харесва ми Наполи. Успяха да усилят отбора си с няколко добри играчи. Отборът вече показа своята класа в Шампионска лига. През последните години силно израснаха, така че следващата цел пред тях ще е спечелване на титлата", завършва Манчини.

 

  Сподели
96